ARKIB KATEGORI: Panduan

Membuat Folder Dengan Pintasan pada Android

Secara lalai, sistem Android membolehkan anda membuat folder, dan kemudian membuat pintasan kepadanya di skrin utama. Anda boleh menggunakan folder kosong ini untuk membuat koleksi widget untuk organisasi skrin utama. Sekiranya anda ingin membuat jalan pintas ke folder sistem Android, anda perlu memuat turun dan memasang pengurus fail sistem.Read More »

Gangguan Kedai ITunes di Windows 7

ITunes Apple biasanya berfungsi dengan lancar dengan Mac dan peranti Apple yang lain, tetapi anda juga boleh menggunakan kedai melalui komputer berasaskan Windows juga. Kadang kala gabungan ini tidak berfungsi seperti yang dirancang, menyebabkan masalah fungsi antara iTunes dan Windows. Penyempitan dan penyelesaian masalah ini memerlukan masa, kerana banyak faktor mesti bekerjasama untuk membolehkan komunikasi yang tepat antara program dan sistem operasi.Read More »

Berapa lamakah iklan kekal di senarai Craigslist?

Craigslist adalah laman web iklan rahsia yang menyediakan senarai tempatan kepada pengguna di seluruh dunia. Anda boleh menghantar iklan iklan berbayar dan percuma untuk pelbagai produk, perkhidmatan, pekerjaan dan acara yang kemudiannya diposkan ke papan lokasi tertentu pengguna yang memilih. Walaupun anda digalakkan membuang iklan setelah iklan tersebut tidak lagi berlaku, Craigslist secara automatik membuang iklan mengikut jadual waktu yang telah ditetapkan.Read More »

Cara memuat turun versi Java yang lebih awal

Kadang-kadang, perniagaan anda mungkin perlu mengakses aplikasi laman web yang mengharuskan anda memasang aplikasi Java versi lama. Pembangun Java, Oracle, mengesyorkan agar tidak menggunakan versi sebelumnya kerana mereka tidak mempunyai kemas kini keselamatan terkini. Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar mempunyai akses ke laman web tertentu yang memerlukan versi sebelumnya, anda boleh memuat turun perisian secara langsung dari laman web Oracle.Read More »

Cara Nyah Kongsi Dokumen Google

Google Docs adalah perkhidmatan yang disediakan oleh Google yang membolehkan pengguna membuat pelbagai dokumen dalam talian. Oleh kerana dokumen ini terdapat dalam talian, pengguna kemudian dapat memilih untuk membaginya dengan pengguna lain, memberi orang lain akses untuk melihat atau mengedit dokumen.Read More »

Cara Membuat Blur untuk Bekerja di Photoshop

Penapis kabur di Photoshop melicinkan tepi kasar dan menghilangkan kawasan kasar pada gambar dan grafik anda. Penapis dimasukkan ke dalam program dan tidak memerlukan memuat turun atau memasang seperti pemalam Photoshop pihak ketiga. Penapis kabur juga tersedia sebagai alat yang mengaburkan kawasan tertentu dalam gambar anda.Read More »

Perbezaan Antara Tanggungjawab Bersama & Tanggungjawab Bersama & Beberapa Tanggungan

Tidak kira apa jenis perniagaan yang anda jalankan, tanggungjawab selalu menjadi perhatian. Ini benar terutamanya jika anda memiliki syarikat seperti perniagaan go-kart di mana kecederaan fizikal adalah bahaya yang jelas dan nyata. Liabiliti adalah sebab utama perniagaan mesti diinsuranskan dengan betul kerana tuntutan atau tuntutan tanggungjawab boleh mendapatkan lebih banyak daripada keseluruhan aset syarikat.Read More »

Cara Memulakan Tumblr Kedua

Blog Tumblr adalah alat pemasaran yang berkesan yang dapat anda gunakan untuk menghadirkan syarikat anda kepada pengguna Internet, serta memuat naik gambar dan keterangan mengenai produk dan perkhidmatan anda dan membaginya dengan komuniti Tumblr. Anda boleh mempunyai lebih daripada satu blog Tumblr.Read More »

Menerapkan Lapan P Campuran Pemasaran dalam Industri Perkhidmatan

Perniagaan menggunakan campuran pemasaran untuk menentukan cara mempromosikan dan menempatkan produk mereka untuk menarik minat khalayak sasaran mereka. Walau bagaimanapun, perkhidmatan pemasaran - bukannya produk - memerlukan pendekatan yang berbeza. Tidak seperti produk yang nyata, perkhidmatan bukanlah sesuatu yang dapat dimiliki oleh pelanggan.Read More »

Peranan Agensi Promosi

Agensi promosi, juga biasa disebut sebagai agen periklanan, adalah entitas yang menangani pemasaran dan iklan untuk sebuah perusahaan atau perusahaan. Walaupun beberapa syarikat bergantung pada agensi promosi bebas, syarikat besar sering menjalankan operasi dalaman yang mengendalikan promosi dan pengiklanan.Read More »

Cara Menyekat Munculan di Windows 8

Internet Explorer 10, penyemak imbas Web lalai untuk Windows 8 Microsoft, dilengkapi dengan ciri kawalan penyekat pop timbul. Ciri penyekat pop timbul di IE10 dapat diakses melalui menu tetapan penyemak imbas. Menyekat pop timbul boleh menjadi proses yang rumit, kerana beberapa perkhidmatan berasaskan penyemak imbas dalam talian memerlukan penggunaan tetingkap pop timbul untuk beroperasi.Read More »

Memulakan Perniagaan Pengangkutan Van

Van adalah kenderaan serba boleh dan biasanya digunakan dalam perniagaan pengangkutan. Anda boleh mengangkut semuanya dari penumpang ke kargo menggunakan van. Memulakan perniagaan pengangkutan van memerlukan kenderaan overhead, pelesenan perniagaan dan pemasaran untuk mendapatkan tempat di persekitaran perniagaan tempatan.Read More »

Cara Menggunakan Excel untuk Menghuraikan Teks

Pengaturcara komputer sering menggunakan program penghuraian untuk menukar teks menjadi format yang boleh digunakan oleh aplikasi lain. Pengurai membahagikan item dalam rentetan teks menjadi medan yang berasingan. Sekiranya, misalnya, anda mempunyai aplikasi pangkalan data perniagaan yang membaca fail input yang dipisahkan koma, penghurai dapat membantu anda membuat fail yang dipisahkan koma.Read More »

Cara Menambah Lampiran ke MS Word

Dokumen Microsoft Word seterusnya yang anda sediakan mungkin merupakan komunikasi perniagaan yang penuh dengan gambar dan fail dari program lain, tetapi tidak muncul seperti itu ketika anda mula-mula memulakan program dan melihat halaman kosong lalai itu. Walaupun anda tidak dapat menambahkan lampiran ke Microsoft Word itu sendiri, Word membolehkan anda memasukkan dan mengimport item terus ke halaman.Read More »

Cara Memilih Semua E-mel pada iPhone untuk Penghapusan

Aplikasi Mail di iPhone anda menawarkan fungsi yang sama dengan klien e-mel PC anda, yang membolehkan anda mengirim, menerima dan menghapus e-mel secara langsung dari telefon anda. Malangnya, ada satu kelemahan aplikasi Mail - tidak ada cara cepat untuk memilih semua e-mel di iPhone anda untuk dihapuskan.Read More »

Cara Memulakan Perniagaan Pek & Kapal

Mempelajari cara memulakan perniagaan pek dan kapal melibatkan mengetahui cara mengemas barang dengan betul, memilih kaedah penghantaran yang tepat dan mengisi dokumen yang diperlukan seperti yang dikehendaki oleh syarikat perkapalan. Ini adalah industri yang berkembang pesat dan boleh menguntungkan bagi perniagaan dan francais bebas.Read More »

Apa itu TRP Iklan?

TRP iklan, atau titik penilaian sasaran, adalah peratusan khalayak sasaran syarikat yang melihat iklan atau iklannya. Khalayak sasaran adalah kumpulan pelanggan yang kemungkinan besar akan membeli produk dan perkhidmatan syarikat. Sebilangan besar syarikat kecil mengukur TRP untuk setiap jenis iklan, termasuk iklan televisyen, cetak, Internet, radio dan luar.Read More »

Cara Melaporkan Pancing kepada Yahoo

Phishing adalah sejenis serangan siber di mana penjahat cuba menipu anda untuk memberikan maklumat peribadi, seperti nombor akaun bank anda atau nombor Jaminan Sosial, untuk tujuan mencuri wang atau identiti anda. Firma penyelidikan teknologi maklumat Gartner, Inc. menganggarkan penipuan phishing menelan belanja perniagaan AS hampir $ 3 bilion setahun.Read More »

Peraturan Kerajaan dalam Perniagaan

Ahli politik suka tampil di depan kamera televisyen di sebelah tumpukan peraturan pemerintah. Tumpukannya sangat besar, menumpuk jauh di atas kepala mereka dan mencapai hampir ke siling. Ahli politik menyatakan kesukaran menjalankan perniagaan dalam menghadapi banyak peraturan wajib.Dan mereka mempunyai maksud.Read More »

Nilai Par Saham Biasa

Orang yang memiliki saham biasa dalam entiti yang diperdagangkan secara terbuka atau mungkin mempertimbangkan untuk membeli atau mengeluarkan saham biasa dari sebuah syarikat swasta kecil perlu memahami penilaiannya. Nilai saham biasa dan nilai tara saham biasa secara semula jadi dan asasnya berbeza.Read More »

Definisi dan Contoh Penganggaran Modal

Penganggaran modal melibatkan penentuan pilihan pelaburan yang paling menguntungkan untuk aset mudah alih perniagaan kecil anda, iaitu wang yang anda sedia ada untuk perbelanjaan. Akauntan menggunakan beberapa pengiraan yang kompleks untuk menganalisis kemungkinan pulangan pelaburan, tetapi banyak perniagaan kecil kekurangan kakitangan dengan kesadaran mengenai kerumitan penganggaran modal.Read More »

Tiga Kategori Industri Perhotelan

Tunjang industri perhotelan terdiri daripada perkhidmatan pelanggan, konsep yang dikongsi oleh semua segmen industri. Perniagaan kecil anda mungkin tertumpu pada satu atau semua aspek keramahan. Seberapa berprestasi anda dan kakitangan anda dalam melayani orang lain akan menentukan tahap kejayaan perniagaan anda.Read More »

Cara Menutup Halaman di Facebook

Halaman Facebook ditujukan untuk selebriti, kumpulan, organisasi dan perniagaan untuk menyebarkan maklumat kepada peminat, rakan niaga dan pelanggan, dan dapat dibuat hanya oleh perwakilan rasmi. Halaman Facebook dapat membantu perniagaan anda berhubung dengan orang dan berkembang melalui cadangan rakan, catatan pada suapan berita anda dan acara Facebook.Read More »

Cara Memasukkan URL LinkedIn dalam Resume

Sekiranya anda mempunyai profil LinkedIn yang terpelihara dengan baik, ini dapat memberikan maklumat berharga bagi bakal majikan, terutamanya jika anda mempunyai hubungan bersama di LinkedIn. Log masuk ke LinkedIn dan baca semula profil anda sebelum menyalin Uniform Resource Locator, juga dikenali sebagai alamat Web.Read More »

Cara Menyiapkan Penghala Tanpa Wayar Netopia

Penghala adalah cara terbaik dan murah untuk membuat rangkaian di rumah atau pejabat anda. Semua komputer riba baru dan sebilangan besar komputer desktop kini dilengkapi dengan kad rangkaian tanpa wayar yang dipasang secara lalai. Banyak pencetak baru juga mampu melakukan sambungan tanpa wayar, yang membolehkan pengguna mencetak melalui rangkaian rumah tanpa wayar.Read More »

Cara Membuat Paint Splatter di Photoshop

Artis seperti Jackson Pollock telah membuat karier untuk mengekspresikan diri dengan percikan cat, tetapi anda tidak memerlukan kanvas tinggi dua tingkat atau galeri seni untuk mencuba gaya anda sendiri. Dengan Adobe Photoshop, anda mempunyai semua cat, kuas dan kanvas yang diperlukan untuk membuat corak percikan anda sendiri.Read More »

Kelebihan & Kekurangan Komisen Gaji Plus

Gaji ditambah komisen adalah salah satu struktur pampasan yang lebih biasa digunakan oleh majikan untuk membayar jurujual, walaupun gelaran pekerjaan lain mungkin juga diberi penghargaan dengan cara ini. Pekerja menerima jumlah gaji pokok yang dijamin tetapi juga mendapat jumlah komisen yang tidak ditentukan berdasarkan jumlah penjualan yang mereka buat.Read More »

Siapa Pengguna Dalaman & Luaran Penyata Kewangan Syarikat?

Sekiranya anda ingin mengetahui bagaimana prestasi perniagaan, penyata kewangan memberikan jawapannya. Adakah wang tunai mencukupi di bank untuk membayar bil? Adakah syarikat menjana wang? Adakah aset telah ditelan hutang? Pengguna penyata kewangan seperti kunci kira-kira merangkumi orang di dalam dan di luar syarikat anda.Read More »

Cara Membuat Borang Pesanan dengan Google Docs

Walaupun Google Docs bukanlah penyelesaian e-commerce, ia membolehkan anda membuat borang yang mengisi jawapan borang ke spreadsheet. Bentuk jenis ini boleh digunakan sebagai borang pesanan; hantarkan di sekitar pejabat untuk pekerja memesan bekalan pengganti atau menyediakannya di laman web anda untuk pelawat.Read More »

Bagaimana Menjadi Penjual Mudah Alih Booster yang Sah

Sekiranya anda berada dalam perniagaan telekomunikasi runcit, menjadi peniaga Boost Mobile yang sah mungkin bermanfaat bagi syarikat anda. Pada masa penerbitan, Boost menyediakan telefon bimbit dan aksesori jenama-jenama kepada lebih daripada 20,000 peruncit utama di seluruh negara dan perkhidmatan tanpa kontrak serendah $ 50 sebulan.Read More »

Cara Mencetak Semula Penghantaran di PayPal

Anda boleh mencetak label penghantaran untuk Pejabat Pos Amerika Syarikat, Canada Post, Royal Mail Group dan UPS terus dari akaun Paypal anda. Anda hanya boleh menggunakan label pada satu paket dan tidak dapat menyimpannya ke komputer anda. Sekiranya anda secara tidak sengaja merosakkan atau kehilangan label penghantaran yang asal, anda boleh mencetak label lain tanpa kos tambahan.Read More »

Cara Menetapkan Semula AdBlock Plus

Semakin banyak anda menggunakan AdBlock Plus, semakin dikonfigurasikan mengikut pilihan khusus anda. Halaman tertentu dapat memaparkan iklan sementara yang lain disekat sepenuhnya. Dalam beberapa kes, menyekat iklan di laman web tertentu dapat membuatnya tidak berfungsi dengan baik - halaman Web yang tidak berfungsi biasanya merupakan hasil langganan penapis yang tidak berfungsi di laman web tersebut.Read More »

Apakah Pernyataan Objektif?

Objektif digunakan dalam pelbagai konteks perniagaan dan pencarian pekerjaan. Itu adalah pernyataan pendek yang menggambarkan dengan tepat apa yang anda mahukan. Walaupun tujuan utama anda, misalnya, adalah mendapatkan pekerjaan, pernyataan resume anda mungkin menyatakan bahawa anda mahukan pekerjaan sebagai jururawat.Read More »

Apakah Orientasi Matlamat?

Orientasi matlamat menerangkan tindakan orang dan organisasi mengenai tujuan utama mereka. Dalam perniagaan, orientasi tujuan adalah sejenis strategi yang mempengaruhi bagaimana syarikat mendekati pendapatan dan merancang projek masa depan. Walaupun semua perniagaan secara semula jadi berorientasikan matlamat dalam beberapa cara, orientasi matlamat memainkan peranan penting dalam fokus dan peruntukan dana.Read More »

Adakah Hukum Mengenakan Cukai Penghantaran & Pengendalian?

Sekiranya perniagaan anda tidak mengumpulkan cukai jualan yang sesuai untuk caj penghantaran dan pengendalian, anda mungkin melanggar undang-undang cukai jualan negeri dan tempatan. Banyak negeri mempunyai peraturan khusus tentang cara menagih pembeli, misalnya, apakah pengendalian dan pengiriman - atau istilah yang berkaitan seperti "penghantaran," "pengiriman" atau "ongkos kirim" - termasuk dalam jumlah biaya atau jika mereka diperinci bersama atau secara berasingan.Read More »

Mengapa Pemilih Warna Saya Kelabu di Photoshop?

Dalam dunia perisian, pautan, butang, item menu atau alat Web yang berwarna kelabu atau cacat boleh seperti bouncer kelab malam yang menafikan anda mengakses melalui pintu. Walaupun perisian pengeditan gambar Adobe Photoshop mempunyai pelbagai kesempatan di mana pilihan tertentu berwarna kelabu, alat Color Picker tidak pernah menjadi salah satunya.Read More »

Cara Membuat Lampiran E-mel Lebih Kecil

Sebelum menghantar lampiran dengan e-mel anda, anda harus selalu memastikan bahawa ukurannya sekecil mungkin. Walaupun keberkesanan pemampatan fail bergantung pada format fail yang dimampatkan, anda boleh menggunakan ciri pemampatan bawaan di Windows 7 dan lebih awal untuk memampatkan satu atau lebih fail ke dalam satu arkib sebelum menghantar e-mel.Read More »

Kaedah Perakaunan Bersih untuk Potongan Jualan

Potongan penjualan adalah pengurangan harga yang ditawarkan oleh syarikat kepada pelanggan sebagai insentif untuk membayar invois dalam jangka waktu tertentu. Dengan menggunakan kaedah perakaunan bersih untuk potongan penjualan, catat jumlah invois yang didiskaun sebagai hasil dalam rekod anda pada masa penjualan, dan bukannya jumlah invois penuh.Read More »

Cara Mendaftar Perniagaan Dalam Talian

Di kebanyakan negeri, anda boleh mendaftarkan perniagaan baru anda tanpa meninggalkan rumah atau pejabat anda. Untuk mendaftarkan perniagaan anda, pertama-tama anda perlu memutuskan jenis perniagaan yang anda ingin miliki - hak milik tunggal, syarikat, syarikat dengan tanggungan terhad, perkongsian, bukan untung atau kerjasama.Read More »

Cara Mencari Foto yang Ditandai di Facebook

Mencari foto yang anda ditandai di Facebook dapat membantu anda dalam beberapa cara, termasuk melihat apa yang pelanggan kongsikan mengenai anda. Teg ini juga membuat pautan langsung ke halaman profil anda dan berpotensi mendorong lalu lintas, jadi anda ingin tahu apa yang orang balas. Anda juga boleh mengomentari foto yang mempunyai tanda nama anda.Read More »

Kepentingan Komunikasi Perniagaan dalam Organisasi

Kepentingan komunikasi perniagaan adalah salah satu perkara yang sering diabaikan. Kebanyakan orang menganggap bahawa selagi anda dapat menaip ayat atau bersuara, anda boleh berkomunikasi. Namun, ini benar, itu tidak bermakna komunikasi anda benar-benar berkesan. Untuk perniagaan, komunikasi yang berkesan pada beberapa peringkat diperlukan.Read More »

Cara Mematikan Permulaan Program Auto pada Mac

Komputer Apple menyertakan fungsi yang membolehkan anda mengurus program mana yang dimuat secara automatik semasa permulaan. Ini sangat berguna apabila anda mahu aplikasi yang sering digunakan dibuka setiap kali anda log masuk, yang berpotensi menjimatkan masa anda dan pekerja anda dalam jangka masa panjang untuk perniagaan anda.Read More »

Apa Maknanya Apabila Syarikat Mempunyai Nisbah Perolehan Aset Tetap Tinggi?

Nisbah perolehan aset tetap mengukur jumlah penjualan yang dihasilkan perniagaan bagi setiap dolar yang dilaburkan dalam aset tetap. Nisbahnya sama dengan penjualan bersih dibahagi dengan rata-rata aset tetap bersih. Nisbah perolehan aset tetap yang tinggi lebih baik untuk perniagaan kecil anda dan menunjukkan bahawa anda menghasilkan penjualan yang kuat untuk tahap aset tetap yang anda gunakan, tetapi dalam beberapa kes boleh mendatangkan implikasi negatif.Read More »

Bagaimana Overdraf Tunai Bahan dilaporkan dalam Kunci Kira-kira?

Sekiranya anda seperti kebanyakan orang, anda mungkin pernah mengalami perbelanjaan yang berlebihan dalam akaun cek anda dengan menulis cek lebih daripada jumlah yang ada di sana. Itu biasanya disebut sebagai "memantul" cek. Sekiranya anda mempunyai perlindungan overdraf pada akaun anda, bank anda - biasanya dengan bayaran sekitar $ 35 setiap transaksi - akan meminjamkan wang untuk menampung overdraf sehingga anda dapat membayarnya kembali.Read More »

Cara Membuat Pembayaran Verizon

Verizon menawarkan pelbagai perkhidmatan kepada pengguna dan perniagaan kecil termasuk perkhidmatan kabel, Internet dan telefon. Membayar bil Verizon tepat pada waktunya memastikan bahawa perkhidmatan anda akan berterusan tanpa gangguan dan melindungi penarafan kredit syarikat anda. Pembayaran tepat pada masanya juga membantu anda untuk mengelakkan denda dan bayaran terputus.Read More »

Cara Menetapkan Bilangan Inti di Windows

Windows merangkumi ciri yang membolehkan anda memaksa sistem operasi untuk menggunakan hanya sebahagian daripada teras pemproses yang ada di komputer. Sekiranya anda seorang pembangun perisian, ini membolehkan anda melihat bagaimana program anda berjalan pada komputer yang kurang berkuasa daripada komputer anda tanpa membeli komputer kedua.Read More »

Cara Menukar Foto Anda di Skype

Menurut Skype, penggunanya menghabiskan 207 bilion minit untuk panggilan suara dan video pada tahun 2010. Perisian Skype membolehkan anda membuat panggilan melalui komputer, telefon atau televisyen kepada rakan, ahli keluarga dan rakan perniagaan anda di seluruh dunia. Akaun Skype tersedia tanpa sebarang bayaran, tetapi anda juga boleh memilih untuk membayar dan mengakses ciri yang lebih maju.Read More »

Contoh Strategi Pembezaan

Hanya sedikit pemilik perniagaan yang berada di pasar di mana mereka adalah satu-satunya syarikat yang menjual produk atau perkhidmatan tertentu. Persaingan sengit di kebanyakan pasaran, jadi anda perlu membezakan diri dan menonjolkan demografi sasaran anda. Terdapat banyak cara untuk mencapai ini, dan sebilangan strategi pembezaan yang perlu dipertimbangkan.Read More »

Bagaimana Penjual Membatalkan Jual Beli di Ebay?

Sekiranya anda telah menjual item di eBay, anda mungkin menghadapi situasi di mana anda ingin membatalkan penjualan. EBay memang mempunyai proses untuk penjual membatalkan penjualan dengan persetujuan pembeli.1Hubungi pembeli dan minta dia bersetuju untuk membatalkan transaksi. Sekiranya pembeli bersetuju untuk membatalkan penjualan, maka anda akan menerima kredit yuran nilai akhir.Read More »

Cara Mendapatkan Lesen Kontraktor Umum di New Jersey

Untuk melakukan pembinaan rumah dan banyak jenis pembaikan rumah yang besar di New Jersey, seseorang individu mestilah kontraktor berlesen. Untuk mendapatkan lesen kontraktor NJ memerlukan kontraktor untuk mendaftar dengan Bahagian Jualan Pengguna New Jersey , proses yang melibatkan beberapa langkah yang lebih kecil.Read More »

Cara Membuat Font kabur di Word

Sekiranya anda menggunakan Microsoft Word untuk membuat brosur, laporan atau jenis dokumen lain untuk dikongsi dengan pelanggan, pelanggan atau rakan sekerja, anda boleh memasukkan kesan teks untuk menjadikan kata atau frasa tertentu menonjol. Word 2010 merangkumi kesan cahaya yang menjadikan sebarang fon kelihatan sedikit kabur.Read More »

Menambah Peratusan Menggunakan Excel

Microsoft Excel membolehkan anda dengan cepat menambahkan peratusan ke rangkaian nombor tanpa melakukan setiap pengiraan dengan tangan. Sebagai contoh, anda mungkin mempunyai senarai harga borong untuk barang yang anda jual di sebuah kedai. Untuk meraih keuntungan dari penjualan, anda perlu menambah harga borong dengan peratusan tertentu.Read More »

Cara Memindahkan Data dalam Borang Web ke Pangkalan Data

Memindahkan maklumat dari borang HTML ke dalam pangkalan data adalah proses reka bentuk dua langkah. Pertama, buat borang HTML kemasukan yang mampu menyampaikan maklumat ke fail sekunder. Seterusnya, buat fail Hypertext Preprocessor (PHP) untuk menerima data dan memasukkannya ke dalam pangkalan data.Read More »

Cara Membuat Autoplay Saluran YouTube Anda

Anda boleh menetapkan saluran YouTube anda untuk memainkan video secara automatik ketika pengguna mendarat di halaman saluran anda. Hanya video yang anda tampilkan yang layak dimainkan secara automatik. Nasib baik, memaparkan video dan menetapkannya untuk main automatik adalah prosedur yang mudah.1Log masuk ke saluran YouTube anda.Read More »

Cara Membuka Dokumen WordPerfect Versi 11 dalam Microsoft Word

Microsoft Word mampu membuka banyak format file dokumen, termasuk yang dihasilkan oleh WordPerfect Versi 11. Walaupun Word akan membuka fail-fail ini, mereka mungkin tidak dapat dipaparkan dengan betul kerana perbezaan format data yang digunakan oleh WordPerfect. Sekiranya anda mengalami masalah pemformatan ini, anda atau profesional IT syarikat anda boleh memasang penapis penukaran untuk menyelesaikan masalah tersebut.Read More »

Cara Menggunakan Huruf Bold pada Telefon Android

Peranti Android dilengkapi dengan fon lalai yang berfungsi dengan baik untuk kebanyakan pengguna. Lalai sengaja dirancang untuk menyenangkan mata rata-rata semasa membaca teks. Menambah huruf tebal ke gaya lalai dapat menjadikan teks lebih menonjol untuk pembacaan peribadi atau sebagai alat untuk menonjolkan teks tertentu dalam sebuah pesan.Read More »

Cara Membuat Fon Komputer Lebih Besar

Penyemak imbas, penyunting teks dan aplikasi lain memungkinkan anda membuat fon lebih besar atau lebih kecil dengan mengubah tetapan dalam aplikasi tersebut. Anda mungkin perlu meningkatkan ukuran font semasa mengerjakan spreadsheet perniagaan pada monitor kecil atau menurunkan ukuran fon sambil meninjau maklumat di Web.Read More »

Cara Menggunakan iTunes untuk Mencari Fail Audio di Komputer

Perniagaan sering menggunakan program perisian seperti iTunes untuk mengatur, mengurus dan memainkan fail audio dengan cepat. Komputer anda boleh mengadakan persembahan audio, nota suara, MP3 maklumat dan fail audio lain yang tersebar di beberapa folder. ITunes membantu anda menggabungkan fail-fail tersebut ke dalam perpustakaan media tunggal yang mengandungi semua kandungan media anda.Read More »

Cara Membeli Item secara Pukal untuk eBay

Membeli barang secara pukal dapat membuktikan sangat bermanfaat bagi pengusaha runcit. Dengan melabur dalam jumlah besar item untuk dijual semula, anda dapat menjimatkan sejumlah besar wang, dengan itu meningkatkan keuntungan anda secara mendadak. Sekiranya anda ingin membuat perniagaan daripada menjual barang dagangan di eBay, anda perlu mengurangkan kos dengan cara yang anda boleh, kerana jumlah persaingan dalam komuniti penjual eBay.Read More »

Apakah Tujuan Utama Rancangan Perniagaan?

Sekiranya anda bersiap untuk memulakan perniagaan anda sendiri, anda harus terlebih dahulu menulis rancangan perniagaan. Rancangan perniagaan yang baik bertindak sebagai cetak biru dinamik untuk menjalankan dan mengembangkan perniagaan anda, menurut Inc.com. Untuk menulis rancangan perniagaan yang boleh anda gunakan, bagaimanapun, adalah mustahak bagi anda untuk memahami tujuan utamanya.Read More »

Apakah Perbezaan Antara Deductible dan Non-Deductible Untuk IRS?

Perbelanjaan yang boleh ditolak adalah perbelanjaan yang boleh anda tolak dari pendapatan kasar anda yang boleh dikenakan cukai. Perbelanjaan yang ditolak mengurangkan liabiliti cukai anda. Sebaliknya, perbelanjaan yang tidak boleh ditolak tidak mempengaruhi bil cukai anda. Sebilangan perbelanjaan selalu ditolak, sementara yang lain tidak pernah dapat ditolak.Read More »

Contoh Analisis SWOT untuk Restoran

Restoran anda mungkin menyajikan makanan yang paling lazat atau menyediakan perkhidmatan meja terbaik di kawasan anda. Tetapi jika anda tidak mengetahui kekuatan dan kelemahan perniagaan anda atau peluang dan ancaman yang dihadapi perniagaan anda, perniagaan anda mungkin akan menderita. Semasa anda bersiap untuk melakukan analisis SWOT, jemput pengurus restoran anda serta koki dan penolong pengurus anda untuk terlibat sehingga anda mendapat lebih banyak pandangan dari sudut pandangan yang berbeza.Read More »

Cara Menggunakan Monitor Luar Sebagai Utama

Menggunakan dua monitor meningkatkan produktiviti perniagaan dengan mempamerkan pelbagai dokumen atau program secara serentak. Walaupun pengguna desktop lebih kerap menggunakan persediaan ini, kebanyakan komputer riba menyokong dua monitor dengan menyambungkan monitor luaran ke port VGA atau HDMI. Semasa memperluas desktop anda di dua skrin, satu monitor bertindak sebagai utama di mana pop timbul dan pintasan desktop mula-mula muncul.Read More »

Perbezaan Antara Penyertaan Pekerja & Penglibatan Pekerja

Menjalankan perniagaan yang berjaya bukan hanya dengan mengupah orang yang tepat, menetapkan tujuan yang tepat, dan memberi sumber daya kepada pekerja anda untuk mencapai tujuan tersebut, ini juga mengenai memahami makna dan peranan penyertaan pekerja berbanding amalan penglibatan pekerja. Walaupun perbezaannya mungkin halus, terdapat perbezaan antara penyertaan pekerja dan amalan penglibatan pekerja, dan ketika kedua frasa tersebut digunakan dalam sumber manusia, ini menunjukkan dua dasar syarikat dan tahap interaksi pekerja yang terpisah.Read More »

Bagaimana Saya Menyiapkan Buku di Word atau Penerbit?

Microsoft Word dan Microsoft Publisher adalah dua komponen suite Microsoft Office --- Publisher muncul sebagai sebahagian daripada versi Office Professional 2010 --- dan menawarkan banyak persamaan. Sebenarnya, setelah penyediaan awal kebanyakan dokumen, navigasi dan fungsi sangat dekat, dan pilihan program mungkin lebih menjadi pilihan atau ketersediaan.Read More »

Mengapa Analisis Industri Penting?

Analisis industri adalah alat yang digunakan oleh banyak perniagaan untuk menilai pasaran. Ini digunakan oleh penganalisis pasar, dan juga oleh pemilik perniagaan, untuk mengetahui bagaimana dinamika industri berfungsi untuk industri tertentu yang dikaji. Analisis industri membantu penganalisis mengembangkan rasa kuat tentang apa yang berlaku dalam industri.Read More »

Proses Komunikasi Kumpulan Berkesan

Dalam persekitaran perniagaan, adalah biasa bagi pekerja untuk bekerjasama dalam kumpulan kecil, pasukan dan jabatan untuk menyelesaikan tugas perniagaan tertentu. Untuk bekerja dengan berkesan antara satu sama lain, penting bagi setiap individu untuk mempunyai kemahiran komunikasi kumpulan yang kuat.Read More »

Cara Menggunakan Webmail Dengan AOL

Sebagai pemilik perniagaan kecil, penting untuk mempunyai akses ke e-mel anda. Banyak pemilik perniagaan kecil memilih untuk menggunakan sistem e-mel berasaskan Web kerana fleksibiliti yang disediakannya: anda boleh memeriksa e-mel anda dari komputer mana pun dan tidak perlu memuat turun program untuk menggunakan akaun anda.Read More »

Cara Menjalankan Avast pada Permulaan

Avast menawarkan pelbagai kaedah untuk pengguna melindungi dari virus, termasuk kemampuan untuk melakukan imbasan waktu boot: imbasan yang Avast bermula ketika anda boot PC anda sebelum program lain dimuat. Secara lalai, Avast tidak dijalankan semasa permulaan, namun anda boleh mengkonfigurasinya untuk melakukannya dari dalam antara muka pengguna Avast.Read More »

Cara Menulis Pertanyaan Perniagaan

Pertanyaan perniagaan boleh disamakan dengan langkah pertama dari hubungan perniagaan ke perniagaan. Biasanya, anda menulis surat pertanyaan sebagai tindak balas kepada jangkauan penjualan atau kempen pengiklanan oleh syarikat yang tidak anda kenali. Anda menulis untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan, produk atau perusahaan yang anda pertimbangkan untuk menggunakan, beli atau buat hubungan dengannya.Read More »

Cara Membuat Pemadam Lebih Besar di Illustrator

Alat Pemadam Adobe Illustrator menghapus sebahagian gambar atau objek grafik dengan menggunakan sebatan tetikus. Jumlah penghapusan bergantung pada kedudukan penunjuk tetikus dan ukuran pemadam. Dengan memperbesar pemadam, anda dapat dengan cepat menghapus sebahagian besar gambar dengan satu sapuan. Mengubah kebulatan dan sudut alat Pemadam menawarkan pemadam ovular.Read More »

Apa Yang Diperlukan untuk Menjalankan Syarikat Subkontrak?

Subkontraktor adalah individu atau syarikat yang bekerja sendiri yang bekerja pada sebahagian kontrak antara kontraktor utama dan pelanggan. Terdapat pelbagai perkara yang diperlukan untuk menjalankan syarikat subkontrak, tetapi syarat utama berkaitan dengan kelayakan subkontraktor untuk melakukan pekerjaan.Read More »

Cara Menggunakan Index.Php Bukannya Index.Html

Mesin PHP membolehkan anda membuat halaman Web yang dinamik. PHP juga membaca HTML, jadi anda dapat menyimpan fail HTML dengan ekstensi PHP dan memuat naik fail baru ke pelayan anda. Setelah memuat naik fail ke pelayan anda, anda mesti menunjukkan kepada pelayan bahawa halaman Web lalai baru adalah fail PHP baru.Read More »

Cara Memindahkan Buku Pantas dari Komputer Lama ke Yang Baru

Setelah memasang Quickbook versi yang sama atau lebih baru pada komputer baru anda, anda boleh memindahkan cadangan fail QuickBooks komputer lama anda. Setelah proses sandaran selesai, anda dapat terus memantau sewa, menjadualkan pembayaran kepada vendor dan mencatat semua perbelanjaan dan pendapatan perniagaan anda.Read More »

Pemberian untuk Wanita Lebih dari 40 tahun

Geran dan biasiswa disediakan untuk wanita berumur 40 tahun ke atas yang berminat untuk mendapatkan pendidikan tinggi atau kemahiran pekerjaan baru. Wanita yang telah menghabiskan sebahagian besar hidupnya untuk membesarkan keluarga dan mempunyai keterampilan yang terhad mungkin sukar mendapatkan pekerjaan.Read More »

Cara Menghilangkan Tingkap Yang Beku & Tidak Akan Berjauhan

Perkara terakhir yang ingin anda lihat semasa anda mengerjakan projek penting ialah program beku. Selain berpotensi menyebabkan anda kehilangan pekerjaan, ia juga boleh menjadi sumber kekecewaan jika tidak mahu menutupnya sama sekali. Windows Task Manager menyediakan beberapa pilihan yang berbeza untuk menutup program atau tetingkap sekiranya program atau tetingkap yang dibekukan sangat keras kepala.Read More »

Perkara untuk Membuat Laptop Anda Mempunyai Internet Lebih Cepat

Muat naik, muat turun dan penyemakan imbas yang tidak bermutu boleh memakan masa perniagaan anda, yang membawa kepada kos kewangan juga. Terdapat banyak sebab kelajuan sambungan Internet yang perlahan, dari virus hingga masalah perkakasan. Sama ada anda bekerja di rumah, di pejabat yang sibuk atau di mana sahaja, terdapat strategi dan produk untuk membantu meningkatkan kelajuan sambungan anda di komputer riba anda.Read More »

Cara Mengakses Partisi Dell Tersembunyi

Daripada set cakera pemulihan, komputer Dell dihantar dengan partisi pemulihan tersembunyi terbina dalam. Partisi pemulihan ini mengandungi maklumat yang diperlukan untuk memulihkan tetapan kilang komputer anda sekiranya berlaku masalah dengan mesin anda atau membuat set cakera pemulihan. Bergantung pada model komputer anda dan tahun ia dibeli, salah satu daripada dua program akan dipasang di komputer anda yang membolehkan anda mengakses melaksanakan fungsi-fungsi ini: DataSafe Local Backup 2.Read More »

Mengeluarkan Kenalan Terpaut di LinkedIn

Setiap ahli laman rangkaian perniagaan LinkedIn membuat rangkaian hubungan profesional dan perniagaan yang dihubungkan, yang disebut Sambungan LinkedIn. Anggota yang terhubung dapat melihat kemas kini aktiviti, maklumat hubungan, sejarah kerja, cadangan dan kelayakan akademik dan profesional masing-masing.Read More »

Cara Menghapus Temp pada MacBook

Sekiranya anda sangat memerlukan ruang kosong tambahan pada cakera keras MacBook anda, anda tidak semestinya keluar dan membeli cakera keras luaran yang mahal. Sebagai gantinya, anda hanya boleh memerintahkan komputer anda untuk menghapus fail sementara, yang merupakan fail yang pernah diperlukan oleh aplikasi tetapi yang kini dapat dikeluarkan dengan selamat.Read More »

Lebar Maksimum Posting Gambar Tumblr

Fungsi reblogging ringkas Tumblr menjadikannya platform perkongsian gambar yang berkesan. Mengetahui spesifikasi gambar Tumblr lebih awal menjadikan pengeposan gambar, GIF dan gambar anda lebih mudah. Tumblr membolehkan gambar nonGIF selebar 1280 piksel. Namun, ia mengesyorkan agar semua gambar yang dimuat dengan lebar tidak lebih dari 500 piksel, untuk mengelakkan pengubahan saiz automatik.Read More »

Penyulitan Mesej di Android

Telefon pintar Android, seperti telefon lain, menghantar pesanan teks dalam teks biasa. Mesej teks dapat dipintas dan dibaca di rangkaian. Mesej teks juga dapat dibaca oleh siapa saja yang mempunyai akses ke salah satu telefon, termasuk pencuri telefon. Sekiranya anda ingin menghantar mesej sulit dan selamat di telefon Android anda, anda boleh menggunakan aplikasi penyulitan mesej pihak ketiga.Read More »

Cara Menghapus Perlindungan Dari Fail PDF

Format Adobe PDF membolehkan perniagaan membuat dokumen dari hampir semua aplikasi dan membagikannya sama ada penerima mempunyai program yang membuat fail atau tidak. Sekiranya anda mempunyai PDF yang anda buat pada masa lalu, anda boleh menggunakannya semula untuk tujuan lain dengan beberapa pengeditan mudah dalam banyak kes.Read More »

Apakah Peranan Penganalisis Sumber Manusia?

Penganalisis sumber manusia mengumpulkan dan mengkaji maklumat yang berkaitan dengan pekerjaan, isu dan kos yang mempengaruhi syarikat mereka. Banyak penganalisis SDM menggunakan program sistem maklumat sumber manusia. HRIS adalah pakej perisian komputer yang membantu para profesional ini menguruskan data mereka dengan lebih cekap dan tepat.Read More »

Bagaimana Memulakan Perniagaan Memelihara Anjing

Menjalankan perniagaan pembiakan anjing tidak mudah. Memulakan perniagaan jenis ini memerlukan pelaburan masa dan usaha yang besar serta wang untuk anjing, pelesenan dan penjagaan doktor haiwan. Perniagaan ini boleh bermanfaat sekiranya anda menyukai baka tertentu dan mempunyai kesabaran untuk mengembangkan perniagaan anda secara beransur-ansur.Read More »

Cara Memulakan Perniagaan Kad Kredit

Sekiranya anda mempunyai latar belakang dalam industri kredit, maka anda mungkin mempunyai pengalaman yang diperlukan untuk memulakan perniagaan kad kredit. Terdapat tiga cara untuk memulakan perniagaan kad kredit: program afiliasi, perkongsian pertalian atau dengan memulakan syarikat pengeluar kad dari awal.Read More »

Cara Memulakan Perniagaan Bakeri dari Rumah

Sekiranya anda gemar membuat roti, dan rakan dan keluarga memuji barang-barang bakar anda, pertimbangkan untuk memulakan perniagaan membuat roti di rumah. Menjual makanan ringan di rumah seperti kue, pai dan roti kepada pelanggan yang lapar boleh menjadi pengalaman yang menggembirakan dan memuaskan."Seni membakar dan berkongsi barang-barang bakar dengan pelanggan sangat menyeronokkan sehingga setelah anda memulakan, anda mungkin akan terpikat," kata tukang roti Dean Kim, pemilik OC Baking Co.Read More »

Definisi Peningkatan Produktiviti

Produktiviti adalah konsep utama dalam ekonomi moden dan ukuran prestasi perniagaan yang penting. Ia juga sangat sukar difahami ketika menentukan atau mengukur produktiviti untuk perniagaan khusus anda. Sebagai tambahan, istilah produktiviti juga biasa digunakan dalam pengertian yang lebih umum untuk merujuk kepada prestasi pekerja.Read More »

Cara Mengeluarkan Partition Hard Drive

Membahagi cakera keras anda adalah kaedah terbaik untuk memastikan data anda tetap teratur dan mengurangkan masa yang diperlukan untuk menjalankan tugas penyelenggaraan seperti disk defragmenter. Windows 7 menyediakan alat untuk mengubah, membuat dan menghapus partisi sehingga tidak perlu syarikat anda melabur dalam perisian pihak ketiga yang mahal.Read More »

Cara Menyesuaikan Invois dalam QuickBooks

Menghantar invois yang disesuaikan kepada pelanggan anda dapat menjadikan perniagaan anda lebih profesional. Perisian perakaunan perniagaan QuickBooks menawarkan galeri templat invois yang direka untuk pelbagai jenis perniagaan, dari kedai runcit dan francais hingga akauntan, industri perkhidmatan dan organisasi bukan untung.Read More »

Cara Memasang Tema pada iPhone

Apple iPhone membolehkan pengguna menyesuaikan banyak ciri telefon termasuk kertas dinding, nada amaran dan nada dering. Namun, iPhone standard, hingga iOS 6, tidak menyediakan pengaturan untuk memasang tema unik yang akan mengubah font teks pada layar iPhone atau ikon yang digunakan untuk aplikasi. Dengan iPhone yang terpecah belah, anda boleh memasang tema untuk menyesuaikan telefon anda sehingga kelihatan lebih unik dan diperibadikan jika dibandingkan dengan telefon rakan sekerja dan pelanggan anda.Read More »

Definisi Amalan Perniagaan Lestari

Oleh kerana isu-isu seputar alam sekitar dan inisiatif lestari terus menjadi hal penting bagi perniagaan dan individu, syarikat di pelbagai industri telah mulai memperhatikan. Membangun perniagaan yang mampan memerlukan kerja dan kreativiti untuk memastikan bahawa amalan yang anda laksanakan juga masuk akal perniagaan dan kewangan yang baik.Read More »

Cara Mengira Nisbah Liputan Peruntukan Kerugian Pinjaman

Bank dan kesatuan kredit menjalankan perniagaan meminjamkan wang kepada individu, keluarga dan perniagaan. Tetapi tidak setiap pinjaman dibayar sepenuhnya; sebenarnya, banyak bank memberi pinjaman kepada peminjam yang berisiko dengan mengenakan kadar faedah yang tinggi. Untuk menstabilkan pendapatan dan tetap larut dalam masa-masa buruk, bank menganggarkan kerugian dan berusaha untuk menyimpan modal yang cukup untuk menyerap penghapusan masa depan.Read More »

Hak Pekerja di Tempat Kerja Mengenai Penyalahgunaan Kata Kerja

Cukup sukar untuk mengalami penderaan lisan dari orang asing di kereta api atau di pasar yang sibuk. Penganiayaan lisan bahkan lebih merupakan satu cabaran apabila ia dilakukan oleh rakan sekerja atau penyelia, seseorang yang mesti anda hubungi untuk mencari nafkah. Sebagai pemilik perniagaan, melindungi pekerja daripada serangan secara lisan melibatkan proaktif.Read More »