Cara Periksa sama ada Langganan PayPal Aktif

PayPal menawarkan perkhidmatan pembayaran berdasarkan langganan, yang digunakan untuk mengirim atau menerima pembayaran berulang secara berkala. Ini sering digunakan untuk langganan majalah, surat khabar atau laman web, atau untuk bayaran kelab, sumbangan amal biasa dan perkhidmatan berterusan. Rekod langganan sedia ada dan sebelumnya disimpan di profil PayPal anda, di mana anda dapat memeriksa sama ada langganan sedang aktif, atau adakah ia telah dibatalkan.

1

Lancarkan penyemak imbas Web komputer anda dan arahkan ke halaman utama PayPal.

2

Klik butang "Log In" di lajur sebelah kiri dan masukkan alamat e-mel dan kata laluan PayPal anda yang terdaftar di kotak yang berkenaan. Klik butang "Log Masuk" untuk meneruskan.

3

Klik pautan "Profil" di tab "Akaun Saya". Gambaran keseluruhan akaun PayPal anda akan dipaparkan.

4

Klik butang "Wang saya" di menu di lajur sebelah kiri.

5

Klik pautan "kemas kini" di sebelah kanan bahagian "Pembayaran saya yang telah diluluskan". Senarai langganan PayPal semasa dan sebelumnya anda akan dipaparkan.

6

Lihat senarai "Pembayaran pra-persetujuan saya" untuk mencari langganan yang ingin anda periksa. Lajur "Status" di sebelah kanan nama pedagang akan memberitahu anda sama ada langganan aktif, tidak aktif atau dibatalkan.