Cara Mencari Permintaan Pengikut Anda di Instagram

Sekiranya anda menjadikan akaun Instagram anda peribadi , anda perlu menyetujui orang sebelum mereka dapat mengikuti anda di rangkaian sosial atau melihat siaran anda.

Anda biasanya akan mendapat pemberitahuan permintaan ikutan Instagram di telefon pintar atau peranti lain dengan pemasangan Instagram, dan anda dapat melalui setiap permintaan teman Instagram dan menyetujui atau menolaknya. Sekiranya anda menggunakan Instagram untuk perniagaan, anda mungkin mahu menjadikan akaun anda terbuka agar calon pelanggan dapat melihat siaran anda dan mengikuti anda tanpa berlengah. Anda boleh membuat akaun berasingan untuk catatan peribadi atau yang lebih sensitif, jika anda mahu.

Akaun Instagram Peribadi dan Awam

Secara lalai, akaun Instagram terbuka untuk umum semasa anda menyiapkannya . Sesiapa sahaja boleh mengikuti anda dan melihat catatan foto dan komen anda pada catatan dan cerita orang lain - selain daripada mesej langsung yang anda hantar kepada pengguna lain.

Sekiranya anda mahu, anda boleh menjadikan akaun Instagram anda peribadi. Sekiranya demikian, siaran anda hanya dapat dilihat oleh pengikut anda, dan anda dapat mengawal siapa yang mengikuti anda. Apabila seseorang cuba mengikuti anda, anda akan menerima pemberitahuan dan boleh membenarkan atau melarangnya mengikuti anda dan melihat catatan dan cerita anda. Sekiranya anda tidak melakukan apa-apa, mereka tidak akan dapat mengikuti anda atau melihat kandungan anda.

Batasan Tetapan Privasi

Anda juga dapat menyekat pengguna untuk tidak melihat atau memberi komen pada siaran anda, walaupun anda menyimpan akaun anda untuk umum. Ini boleh menjadi kompromi yang baik jika anda tidak mahu orang tertentu melihat siaran anda, walaupun mereka masih dapat melihatnya jika mereka menggunakan, katakanlah, akaun rakan atau membuka halaman Instagram anda di tab penyemakan imbas peribadi. Orang tidak akan diberitahu ketika anda menyekat mereka, tetapi mereka mungkin dapat mengetahui bahawa mereka tidak lagi dapat melihat profil dan catatan anda dengan mudah.

Perhatikan bahawa jika anda menyediakan akaun Instagram anda untuk berkongsi foto anda ke perkhidmatan media sosial lain , seperti Facebook atau Twitter, tetapan privasi anda mungkin berbeza di sana, dan lebih banyak orang dapat melihat siaran anda. Walaupun akaun anda bersifat peribadi, ada kemungkinan orang yang tidak mengikuti anda dapat melihat catatan anda jika seseorang yang anda ikuti membagikannya, sama ada dengan mengambil tangkapan skrin atau menunjukkan secara fizikal seseorang menggunakan akaun mereka sendiri.

Meluluskan Permintaan Ikut

Sekiranya seseorang meminta untuk mengikuti anda, kemungkinan anda akan mendapat permintaan di telefon anda. Sekiranya anda ingin melihat semua permintaan ikutan tertunggak anda, ketik butang "hati" untuk melihat semua pemberitahuan anda dalam aplikasi Instagram.

Ketuk permintaan, dan ketuk butang "Sahkan" untuk menerima orang itu sebagai pengikut atau "Padam" untuk membatalkan permintaan ikuti di Instagram. Sekiranya anda memadamkan permintaan itu, orang itu boleh meminta untuk mengikuti anda lagi melainkan anda menyekatnya secara jelas. Sekiranya anda tidak sengaja memadam permintaan, minta pemohon mengikuti anda lagi.

Memohon untuk Mengikuti Seseorang

Sekiranya anda pergi ke halaman profil Instagram seseorang yang halamannya bersifat peribadi dan yang tidak anda ikuti, anda boleh mengetuk butang untuk meminta untuk mengikuti orang itu. Ketuk sekali lagi untuk membatalkan permintaan itu jika orang tersebut belum menerimanya.

Sekiranya anda ingin melihat senarai semua orang yang anda minta untuk mengikuti, kunjungi: //instagram.com/accounts/access_tool/current_follow_requests dalam penyemak imbas Web anda. Log masuk ke Instagram jika anda diminta untuk berbuat demikian.

Pergi ke Peribadi atau Awam

Sekiranya anda ingin menjadikan akaun Instagram anda peribadi sehingga orang mesti meminta untuk mengikuti anda, ketik butang profil, yang kelihatan seperti bayangan seseorang. Kemudian, ketik butang menu, yang diwakili oleh tiga garis mendatar di sudut kanan atas aplikasi. Ketik "Tetapan."

Ketuk "Privasi Akaun", dan gunakan suis togol di sebelah "Akaun Peribadi" untuk menjadikan akaun anda peribadi. Pengikut anda yang ada masih dapat melihat siaran anda, kecuali anda menyekatnya. Gunakan suis togol sekali lagi jika anda kemudian mahu menjadikan akaun anda umum.