Cara Membuat Pemadam Lebih Besar di Illustrator

Alat Pemadam Adobe Illustrator menghapus sebahagian gambar atau objek grafik dengan menggunakan sebatan tetikus. Jumlah penghapusan bergantung pada kedudukan penunjuk tetikus dan ukuran pemadam. Dengan memperbesar pemadam, anda dapat dengan cepat menghapus sebahagian besar gambar dengan satu sapuan. Mengubah kebulatan dan sudut alat Pemadam menawarkan pemadam ovular. Bentuk ini membolehkan anda menghapus kawasan besar dalam satu arah, tetapi kawasan yang lebih kecil ke arah lain.

1

Buka gambar anda di Adobe Illustrator.

2

Klik dua kali alat pemadam berbentuk pemadam dari palet Alat. Sekiranya anda tidak melihat palet Alat, klik "Tetingkap" dari menu atas dan pilih "Alat."

3

Klik gelangsar "Diameter" ke kanan untuk meningkatkan saiz pemadam. Kawasan pratonton memaparkan ukuran baru apabila anda melepaskan butang tetikus anda. Sebagai alternatif, masukkan ukuran titik tertentu di medan "Diameter".

4

Masukkan peratusan kurang dari 100 peratus di medan "Kebulatan" untuk membuat pemadam ovular. Masukkan sudut antara 0 dan 360 darjah di medan "Angle" untuk menyesuaikan condong bujur. Menyeret pemadam ovular secara meluas akan menghapuskan kawasan yang lebih besar daripada menyeretnya secara memanjang.

5

Klik "OK" untuk menyimpan saiz pemadam baru anda.