Cara Menghubungi Wakil di Yahoo

Seperti anda, profesional perniagaan di Yahoo adalah orang yang sibuk, jadi berhubung dengan mereka mungkin tidak begitu mudah. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu bergantung hanya pada menghantar mesej melalui borang hubungan dalam talian kepada orang tanpa nama di suatu tempat di pusat khidmat pelanggan Yahoo - walaupun itu adalah satu pilihan - kerana terdapat banyak cara untuk menghubungi wakil di Yahoo. Kaedah anda bergantung pada alasan anda menghubungi Yahoo dan siapa sebenarnya yang anda mahu hubungi.

Borang "Hubungi Kami" dalam talian

1

Lawati laman utama Yahoo (pautan dalam Sumber) dan klik "Bantuan" yang terletak di bawah tajuk "Tentang Yahoo."

2

Klik tab "Hubungi Kami", kemudian klik pada kategori yang paling sesuai dengan pertanyaan anda.

3

Ikuti arahan pada skrin sehingga anda mendapat jawapan atau diberi lebih banyak maklumat mengenai cara menghubungi wakil Yahoo melalui borang dalam talian.

Telefon, E-mel atau Surat Siput

1

Hubungi ibu pejabat korporat wakil Yahoo. Hubungi nombor telefon penjagaan pelanggan Yahoo di 408-349-5070, atau bebas tol di 866-562-7219.

2

Tulis e-mel yang menerangkan secara ringkas pertanyaan atau permasalahan anda, dan kirimkan kepada wakil di alamat e-mel perkhidmatan pelanggan umum Yahoo: [email protected].

3

Tulis surat ringkas dan ringkas yang menjelaskan pertanyaan atau masalah anda. Alamatnya ke "Customer Care" dan hantarkan ke alamat jalan ibu pejabat Yahoo: 701 1st Ave., Sunnyvale, CA 94089.

Hubungi eksekutif Yahoo tertentu

1

Teliti senarai eksekutif terkemuka Yahoo (pautan dalam Sumber) dan tentukan siapa yang akan menjadi eksekutif terbaik untuk membantu anda dengan soalan atau kebimbangan anda.

2

Tulis surat kepada atau telefon eksekutif. Gunakan nombor telefon atau alamat yang disebutkan di Bahagian 2. Alamat surat itu secara khusus kepada eksekutif itu, atau tanyakan secara khusus untuk eksekutif ini dalam panggilan telefon.

3

Hantarkan e-mel kepada eksekutif. Kerana eksekutif terkemuka tidak sering mendedahkan alamat e-mel mereka, tentukan terlebih dahulu format alamat e-mel umum Yahoo. Menurut siaran akhbar yang dipetik di halaman Pusat Berita Yahoo, format itu adalah nama pertama diikuti dengan nama belakang terakhir, dan diakhiri dengan "@ yahoo-inc.com" - misalnya, [email protected].