Mengeluarkan Kenalan Terpaut di LinkedIn

Setiap ahli laman rangkaian perniagaan LinkedIn membuat rangkaian hubungan profesional dan perniagaan yang dihubungkan, yang disebut Sambungan LinkedIn. Anggota yang terhubung dapat melihat kemas kini aktiviti, maklumat hubungan, sejarah kerja, cadangan dan kelayakan akademik dan profesional masing-masing. Sekiranya anda menambahkan kenalan ke rangkaian Sambungan LinkedIn anda, tetapi kemudian memutuskan bahawa anda ingin membuang pengguna tersebut, anda boleh memadam kenalan dari halaman Kenalan LinkedIn anda.

1

Log masuk ke akaun LinkedIn anda. Arahkan penunjuk tetikus anda ke tab "Kenalan" pada menu navigasi utama. Pilih "Sambungan" dari menu konteks.

2

Klik pautan "Hapus Sambungan" berwarna biru di bahagian kanan atas halaman.

3

Tatal ke bawah senarai abjad kenalan LinkedIn di rangkaian Sambungan anda. Klik dan pilih kotak centang di sebelah setiap kenalan yang ingin anda alih keluar dari rangkaian anda.

4

Klik butang "Hapus Sambungan" berwarna biru di bawah "Hapus Sambungan Ini" di sebelah kanan halaman.

5

Klik butang "Ya, Buang Mereka" di tetingkap pop timbul pengesahan. LinkedIn memaparkan mesej "Berjaya" dengan tanda semak hijau untuk menunjukkan bahawa kenalan tersebut telah dikeluarkan.