Peraturan Kerajaan dalam Perniagaan

Ahli politik suka tampil di depan kamera televisyen di sebelah tumpukan peraturan pemerintah. Tumpukannya sangat besar, menumpuk jauh di atas kepala mereka dan mencapai hampir ke siling. Ahli politik menyatakan kesukaran menjalankan perniagaan dalam menghadapi banyak peraturan wajib.

Dan mereka mempunyai maksud. Terdapat begitu banyak undang-undang dan peraturan perniagaan, dan mereka berubah dengan begitu cepat, sehingga sukar bagi setiap perniagaan untuk tetap mengetahui semua tanggungjawab hukum mereka. Ini berlaku untuk mana-mana perniagaan, tetapi terutama bagi pemilik perniagaan kecil atau sederhana yang, secara amnya, tidak mempekerjakan puluhan (atau ratusan!) Pakar undang-undang untuk membantu syarikat dalam mematuhi setiap hari.

Jenis Peraturan Perniagaan

Walaupun undang-undang perniagaan selalu menjadi bidang yang kompleks, hari ini, ada banyak jenis peraturan pemerintah mengenai perniagaan yang mengikuti perkembangan kewajiban anda lebih merupakan suatu cabaran daripada sebelumnya. Sekiranya peraturan persekutuan tidak mencukupi, ada juga undang-undang negeri dan tempatan yang dapat dipertikaikan, dan pada hari-hari globalisasi ini, bahkan perniagaan yang paling sederhana dapat menemukan diri mereka tunduk pada syarat undang-undang yang dikenakan oleh negara lain.

Sekiranya anda menjalankan perniagaan dalam talian, pelanggan dan bakal pelanggan yang melayari laman web anda boleh dari mana sahaja di dunia. Sekiranya anda menghantar produk ke Eropah, misalnya, anda perlu fasih dalam undang-undang Eropah dan AS mengenai peraturan import, percukaian, keselamatan produk, privasi laman web, dan banyak bidang lain.

Kepelbagaian dan kerumitan undang-undang dapat digambarkan dengan sejumlah contoh peraturan pemerintah, yang disusun oleh tingkat pemerintahan dari mana peraturan tersebut muncul.

Peraturan Persekutuan: Gorila 800-Pound

Tidak kira sejauh mana operasi perniagaan anda dari Washington, DC, anda pasti dipengaruhi oleh undang-undang yang diluluskan oleh Kongres dan peraturan yang dikeluarkan oleh puluhan agensi persekutuan. Bidang utama aktiviti perundangan bersama dengan beberapa contoh peraturan pemerintah persekutuan adalah:

Cukai dan Peraturan Kewangan

 • The Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (IRS), agensi persekutuan kegemaran semua orang, melaksanakan undang-undang cukai perniagaan negara. Ribuan halaman peraturan persekutuan memberikan perincian bagaimana perniagaan dari semua jenis - dari syarikat besar hingga kedai sudut ibu dan pop - harus menghitung dan membayar cukai mereka.
 • The Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) mengawal selia pembelian dan penjualan saham dan sekuriti lain. SEC mengawasi broker saham dan firma perdagangan. Mereka adalah pengatur kewangan utama syarikat awam yang diperdagangkan di bursa saham utama. Syarikat-syarikat ini tunduk pada keperluan yang luas mengenai pengurusan kewangan, prosedur audit dan mengemukakan laporan kewangan setiap suku tahun, setiap tahun dan bila-bila masa kejadian penting. Bahkan syarikat yang tidak diperdagangkan secara terbuka dapat tunduk pada peraturan perakaunan dan pelaporan Suruhanjaya.
 • Sup abjad agensi lain - FDIC, CFPB, NCUA dan FSOC , untuk beberapa nama sahaja - mengenakan pengawasan, panduan dan peraturan tambahan kepada syarikat besar dan kecil yang terlibat dalam urus niaga kewangan hampir semua jenis.

Peraturan Upah dan Jam Pekerja

The US Jabatan Tenaga Kerja adalah agensi persekutuan utama bahawa isu-isu peraturan mengenai gaji pekerja dan jumlah jam bekerja. Jabatan menetapkan gaji minimum persekutuan dan menetapkan peraturan mengenai gaji untuk kerja lebih masa. Ia juga terlibat dalam pembuatan peraturan mengenai pekerja anak, cuti keluarga dan perubatan, pekerja bermusim dan bidang lain.

Keselamatan Tempat Kerja

The Occupational Safety and Health Administration (OSHA) prosedur keselamatan mandat tempat kerja. Agensi yang berasingan, Pentadbiran Keselamatan dan Kesihatan Tambang , menetapkan standard untuk melindungi pelombong, yang bekerja di salah satu industri paling berbahaya di negara ini.

Agensi lain juga mengatur keselamatan pekerja. Jabatan Perhubungan , misalnya, membatasi jumlah jam yang boleh dilalui oleh pemandu lori tanpa rehat.

Undang-undang Diskriminasi

Undang-undang anti diskriminasi mengenal pasti kategori orang tertentu yang dilindungi dari diskriminasi di tempat kerja. Perniagaan anda tidak boleh membeza-bezakan kategori yang ditentukan ini. Maksudnya, anda tidak dapat membuat keputusan berdasarkan siapa yang akan mengupah atau bagaimana memajukan orang dalam organisasi anda berdasarkan ciri-ciri tertentu seperti bangsa, agama, jantina dan pilihan seksual. Anda juga tidak boleh membiarkan persekitaran kerja bermusuhan yang tidak masuk akal yang mensasarkan kumpulan-kumpulan tertentu ini.

Perlindungan alam sekitar

Sejak dibentuknya Badan Perlindungan Alam Sekitar pada tahun 1970, AS telah mengikuti daftar peraturan dalam hal peraturan lingkungan. Sebagai tambahan kepada undang-undang alam sekitar utama seperti Clean Air Act, Clean Water Act, dan Superfund, terdapat puluhan undang-undang lain yang telah menghasilkan puluhan ribu halaman peraturan persekutuan.

Agensi lain juga terlibat. The Forest Service US menguruskan aktiviti komersial di luas pegangan tanah awam, Jabatan Tenaga menyelia keselamatan penciptaan dan penggunaan pelbagai sumber tenaga, dan Jabatan Pengangkutan mengawal pergerakan bahan kimia berbahaya pada trak dan kereta api, manakala OSHA melindungi pekerja dari pendedahan kepada bahan berbahaya.

Bagi kebanyakan operasi pembuatan, peraturan persekitaran mewujudkan lingkungan praktik wajib yang kompleks di lokasi dan keperluan pemantauan dan pelaporan yang kerap. Bahkan untuk bukan pengeluar, peraturan mempengaruhi segala-galanya dari penggunaan kertas kitar semula hingga pemberian tenaga alternatif yang mungkin tersedia untuk perniagaan anda.

Dan Banyak Lagi

Sebagai tambahan kepada program pengawalseliaan utama, kerajaan persekutuan mempunyai aliran keperluan yang sepertinya tidak berkesudahan di banyak bidang lain yang mungkin mempengaruhi perniagaan anda. Ini termasuk:

 • Privasi
 • Pengangkutan
 • Eksport import
 • Kebenaran dalam pengiklanan
 • Harta intelek
 • Perkhidmatan perubatan
 • Bahan terkawal
 • Peraturan saluran paip
 • keselamatan negara
 • Perasuah
 • Undang-undang kontrak
 • Muflis

Lapisan Tambahan Undang-Undang dan Peraturan Negeri dan Tempatan

Kerajaan persekutuan tidak sendirian dalam kemampuannya untuk menulis undang-undang baru dan menerbitkan aliran keperluan peraturan baru yang memberi kesan kepada perniagaan anda. Kerajaan negeri aktif dalam semua bidang yang sama seperti yang disebutkan - kawalan kewangan, peraturan persekitaran dan sebagainya - dan juga terlibat dalam beberapa bidang di mana kerajaan persekutuan tidak aktif. Kerajaan tempatan di daerah dan bandar besar mungkin melakukan hal yang sama.

Di banyak negeri, program peraturan mereka mencerminkan peraturan persekutuan, jadi tidak banyak perbezaan antara tanggungjawab perniagaan di bawah program persekutuan atau negeri. Negeri-negeri lain, bagaimanapun, membuat tanda dengan membuat program yang berbeza dan lebih ketat daripada keperluan persekutuan.

California, misalnya, mempunyai reputasi yang pantas sebagai pemimpin persekitaran dengan peraturan yang luas yang melampaui apa yang diharuskan di bawah undang-undang persekutuan. New York, yang sering dianggap sebagai ibu negara kewangan dunia, mempunyai program keperluan kewangannya sendiri yang selalunya lebih ketat daripada keperluan persekutuan. Ini adalah negara pertama yang mengatur perdagangan bitcoin dan mata wang siber lain, misalnya.

Terdapat tiga bidang utama, di mana kerajaan persekutuan menyerahkan peraturan perniagaan kepada kerajaan negeri dan tempatan:

Pendaftaran perniagaan

Semua perniagaan kecuali yang terkecil diminta mendaftar dengan kerajaan negeri untuk membentuk syarikat, perkongsian atau bentuk perniagaan lain yang dibenarkan secara sah. Perniagaan anda tidak semestinya perlu mendaftar di negeri yang beribu pejabat; banyak perniagaan memilih untuk bergabung di Delaware kerana negeri itu mempunyai reputasi untuk proses pentadbiran yang mesra perniagaan.

Kedai Makanan

Jabatan kesihatan negeri dan tempatan sebahagian besarnya bertanggungjawab untuk mengawasi keselamatan penyediaan makanan di restoran, kantin sekolah, rumah jagaan dan seumpamanya. Jabatan kesihatan mempunyai fungsi lain juga, termasuk pengaturan farmasi dan perkhidmatan kesihatan lain.

Pelesenan Profesional

Banyak jenis perkhidmatan perniagaan memerlukan lesen profesional, dan peraturan untuk mendapatkannya terutama ditadbir di peringkat negeri dan tempatan. Profesion berlesen biasa termasuk tukang paip, juruelektrik, profesional kesihatan, arkitek, peguam dan banyak lagi. Bahkan ada negeri yang memerlukan tukang gunting rambut mempunyai lesen.

Seperti kerajaan persekutuan, kerajaan negeri dan tempatan juga terlibat dalam banyak bidang peraturan lain. Segala-galanya dari kod bangunan dan kebakaran hingga peraturan untuk gadai janji perniagaan diumumkan di tingkat tempatan. Masalah sosial juga sering berlaku dalam bentuk undang-undang dan peraturan baru. Anda mungkin mendapati keperluan negeri atau daerah anda untuk topik bervariasi seperti penggunaan tandas untuk individu transgender hingga larangan penggunaan sedotan plastik.

Undang-undang, Perjanjian dan Peraturan Internasional

Dalam persekitaran perniagaan yang sangat global di mana kita tinggal, perniagaan terkecil tempatan mungkin menemui pelanggan atau pembekal di negara lain. Dalam kes ini, operasi perniagaan anda mesti mematuhi bukan hanya dengan keperluan domestik tetapi juga dengan undang-undang dan peraturan perniagaan negara asing di mana anda melakukan jual beli.

Sebagai contoh, Kesatuan Eropah mempunyai banyak peraturan yang boleh mempengaruhi perniagaan kecil di Amerika Syarikat. Arahan Batasan Bahan Berbahaya (RoHS) melarang sebilangan bahan kimia daripada digunakan dalam produk yang dijual di EU, walaupun bahan yang sama mungkin dibenarkan di AS RoHS juga memerlukan pelabelan produk yang berbeza dengan mekanisme maklumat pengguna yang mungkin anda kenal di rumah.

Begitu juga, produk makanan yang dijual di AS dibenarkan memasukkan beberapa komponen rekayasa genetik atau sisa hormon haiwan yang tidak dibenarkan di beberapa negara lain.

Negara-negara lain kadang-kadang bergerak ke arah yang berbeza daripada AS mengenai peraturan untuk laman web dalam talian dan privasi pengguna. The " ini kegunaan laman cookies " notis yang kini rutin muncul di banyak laman web adalah sebahagian besarnya hasil daripada keperluan di Eropah di bawah apa yang telah datang yang dikenali sebagai EU Law Cookie . Oleh kerana laman web AS dapat dilihat di Eropah, disarankan agar dasar cookie mematuhi undang-undang Eropah.

Membuat Rasa Semua

Senarai dan topik yang disediakan di sini hanya menggarisbawahi banyak jenis peraturan perniagaan kerajaan. Ia boleh kelihatan luar biasa.

Mengambil hati. Bagaimanapun, perniagaan secara rutin berjaya menjaga kepatuhan mereka, terlepas dari kerumitan kerangka peraturan. Untuk satu perkara, kebanyakan peraturan yang ada tidak berlaku untuk perniagaan anda. Sekiranya anda tidak menyediakan makanan, anda boleh mengabaikan peraturan keselamatan makanan. Sekiranya anda tidak mengendalikan bahan toksik atau berbahaya, anda boleh dengan mudah menghindari peraturan pengangkutan sisa berbahaya. Sekiranya anda bukan doktor, tidak perlu risau untuk mendapatkan lesen profesional dalam kategori ini.

Masih ada banyak peraturan yang perlu dipantau. Nasib baik, ada tempat yang boleh anda kunjungi untuk mendapatkan bantuan:

Persatuan Perdagangan

Tidak ada yang tahu segmen industri anda lebih baik daripada persatuan perdagangan anda. Sama ada anda beralih kepada kumpulan seperti Persatuan Perubatan Amerika, Persatuan Notari Nasional atau Persatuan Pembina Rumah Negara, setiap organisasi sentiasa mengikuti keperluan peraturan dan berkomunikasi dengan ahli melalui buletin, e-mel, laman web dan mesyuarat. Negeri dan tempatan yang setara dengan organisasi nasional memerhatikan perubahan di kawasan setempat anda.

Dewan Perniagaan

Sesama pemilik perniagaan anda di Dewan Perniagaan tempatan anda adalah sumber maklumat yang baik mengenai perkembangan undang-undang terkini. Sebagai tambahan kepada laman web dan buletin, CoC adalah kesempatan untuk komunikasi langsung tatap muka di pertemuan tempatan.

Pentadbiran Perniagaan Kecil AS

SBA memberikan banyak maklumat berguna mengenai semua bidang menjalankan perniagaan kecil, termasuk mematuhi peraturan. Sebagai tambahan kepada sumber dalam talian, SBA juga menawarkan bantuan langsung secara langsung melalui pejabat tempatan dan melalui program sukarelawan.

Kerajaan Tempatan

Banyak kerajaan negeri dan tempatan kakitangan pejabat bantuan perniagaan kecil yang memberikan bantuan hebat untuk urusan peraturan. Lakukan carian dalam talian untuk bantuan perniagaan kecil beserta nama kawasan anda (negeri, bandar atau daerah) untuk mencari pejabat yang berkaitan.

Kesimpulannya: Terdapat banyak sumber bantuan untuk membantu memastikan perniagaan anda mencapai kepatuhan terhadap peraturan. Oleh itu, keluarlah, menjana wang dan menyimpannya secara sah!