Cara Menghapus Temp pada MacBook

Sekiranya anda sangat memerlukan ruang kosong tambahan pada cakera keras MacBook anda, anda tidak semestinya keluar dan membeli cakera keras luaran yang mahal. Sebagai gantinya, anda hanya boleh memerintahkan komputer anda untuk menghapus fail sementara, yang merupakan fail yang pernah diperlukan oleh aplikasi tetapi yang kini dapat dikeluarkan dengan selamat. Anda boleh menghapus fail sementara dari MacBook anda dengan mengikuti prosedur tertentu.

1

Lancarkan aplikasi Finder dengan mengklik ikonnya di Mac OS Dock. Buka menu Pencari dan pilih "Kosongkan Sampah." Folder Sampah kadang-kadang boleh mengandungi fail sementara yang belum dihapus dengan betul oleh aplikasi.

2

Klik "Aplikasi" di bahagian kiri Finder. Klik dua kali pada ikon "Terminal" di folder Utilities untuk membuka aplikasi tersebut.

3

Masukkan arahan berikut dan tekan kekunci "Return" pada papan kekunci MacBook anda:

sudo berkala setiap hari setiap minggu setiap bulan

Perintah ini akan memerintahkan MacBook anda untuk segera melancarkan tiga skrip penyelenggaraan berasingan yang akan menghapus semua fail sementara yang ada di komputer anda.

4

Ketik kata laluan pentadbir anda dan tekan kekunci "Kembali" sekali lagi untuk melancarkan pelaksanaan skrip. Tunggu skrip selesai dijalankan. Setelah selesai menjalankan tugas masing-masing, kursor Terminal muncul semula. Tutup aplikasi Terminal.