Berapa lamakah iklan kekal di senarai Craigslist?

Craigslist adalah laman web iklan rahsia yang menyediakan senarai tempatan kepada pengguna di seluruh dunia. Anda boleh menghantar iklan iklan berbayar dan percuma untuk pelbagai produk, perkhidmatan, pekerjaan dan acara yang kemudiannya diposkan ke papan lokasi tertentu pengguna yang memilih. Walaupun anda digalakkan membuang iklan setelah iklan tersebut tidak lagi berlaku, Craigslist secara automatik membuang iklan mengikut jadual waktu yang telah ditetapkan. Jadual waktu ini memberikan setiap iklan maksimum 45 hari di laman web, bergantung pada lokasi dan jenis pengeposan.

Garis panduan umum

Walaupun terdapat garis panduan khusus untuk berapa lama iklan berada di Craigslist berdasarkan jenis iklan dan tempat pengeposan, perkhidmatan ini mempunyai senarai panduan induk yang menggantikan yang lain. Di bawah garis panduan ini, semua iklan jawatan akan berakhir selepas 30 hari untuk iklan berbayar dan 45 hari untuk iklan percuma. Di samping itu, semua senarai apartmen berbayar di New York City akan tamat dalam 30 hari dan semua senarai terapi berbayar di Amerika Syarikat akan tamat selepas tujuh hari.

Garis Panduan untuk Kawasan Metro Utama

Secara amnya, iklan yang disiarkan ke Craigslist di kawasan metropolitan utama tidak akan berada di laman web selagi iklan disiarkan di tempat lain. Di lokasi ini, iklan yang disenaraikan di bahagian Dijual, Perumahan, Peribadi, Perkhidmatan dan Komuniti di laman web akan tamat selepas tujuh hari. Selain itu, posting di bahagian Resume dan Gigs berlangsung selama 30 hari dan yang ada di bahagian Acara tetap berada di Craigslist sehingga acara tamat. Lokasi yang dipengaruhi oleh garis panduan ini merangkumi Atlanta, Austin, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Houston, Los Angeles, New York, Orange County, Philadelphia, Phoenix, Portland, Sacramento, San Diego, Seattle, San Francisco, Florida Selatan dan Washington DC.

Garis Panduan untuk Bandar-bandar Lain

Iklan yang disiarkan ke bandar selain yang ditentukan oleh Craigslist bertahan lebih lama daripada yang terdapat di kawasan metro utama. Di lokasi ini, iklan yang disenaraikan di bahagian Dijual, Perumahan, Peribadi, Perkhidmatan dan Komuniti berada di laman web ini selama 45 hari. Garis masa yang sama berlaku untuk yang terdapat di bahagian Resume dan Gigs.

Pelanggaran Tingkah Laku

Sebarang iklan yang melanggar syarat penggunaan Craiglist boleh dikeluarkan dari laman web sebelum tarikh luput. Ini termasuk iklan yang menyalahi undang-undang atau mempromosikan aktiviti haram, iklan yang disyaki sebagai spam dan iklan pendua yang disiarkan di beberapa kawasan di Craigslist. Selain dihapus oleh kakitangan Craiglist, pengguna dapat menandai catatan untuk dikeluarkan jika mereka yakin kandungannya tidak sesuai.