ARKIB KATEGORI: Panduan

Cara Mengetik Mengikuti Kurva di Microsoft Word 2010

Alat teks dalam Microsoft Word 2010 dapat membantu menambahkan sedikit bakat pada dokumen anda. Salah satu alat teks membolehkan anda menaip sepanjang jalan, termasuk lengkung. Anda membuat teks melengkung di dalam kotak teks yang merangkumi pelbagai alat yang boleh anda gunakan untuk mengubah lengkung.Read More »

Apakah Definisi Iklan Promosi?

Promosi penjualan adalah aktiviti atau rangkaian aktiviti yang meningkatkan penjualan produk atau perkhidmatan, biasanya dalam jangka pendek. Ini semua mengenai tindakan yang dapat diambil oleh syarikat untuk mendorong pelanggan membeli sekarang dan bukannya kemudian. Contoh promosi penjualan termasuk kupon sen, pengurangan harga sementara dan kempen "beli satu, dapatkan satu percuma".Read More »

Mengapa Tablet Saya Tidak Menahan Isyarat Internet Saya?

Sambungan Internet yang tidak stabil dapat menyekat sebahagian besar fungsi tablet anda, menyebabkan anda tidak dapat melayari Internet atau menggunakan aplikasi tertentu. Seperti komputer tanpa wayar biasa, tablet biasanya bergantung pada isyarat tanpa wayar yang kuat untuk mengekalkan sambungan Internet yang baik.Read More »

Bagaimana Menjadualkan Tugas Automator di Mac OS X

Sekiranya anda melakukan tugas secara manual di Mac anda berulang kali, anda boleh mengautomasikannya dengan Automator dan menggunakan iCal untuk menjadualkan bila anda mahu tugas itu dijalankan. Apple menyertakan salinan Automator percuma di semua Mac baru yang menjalankan sistem operasi OS X. Perpustakaan Automator dilengkapi dengan pelbagai tindakan untuk membantu anda mengotomatisasi tugas untuk bekerja dengan dokumen, fail dan folder, e-mel, muzik, gambar dan banyak lagi.Read More »

Cara Mendapatkan Wi-Fi Tanpa Batas pada iPod Touch

IPod touch membolehkan anda melayari Web melalui sambungan Wi-Fi. Untuk menggunakan sambungan Wi-Fi, anda mesti berada dalam jangkauan hotspot Wi-Fi. Untuk mendapatkan akses Wi-Fi tanpa had, anda boleh memuat turun dan memasang aplikasi pencari Wi-Fi. Aplikasi ini secara automatik akan mengesan rangkaian Wi-Fi yang tersedia di lokasi semasa anda yang selalu dapat anda sambungkan ke Internet.Read More »

Apa Artinya Apabila Pencetak Anda Menghentikan Pencetakan Kata?

Apabila pencetak pejabat anda mengalami masalah yang mempengaruhi beberapa tetapi tidak semua keluarannya, kombinasi membingungkan mengenai apa yang dicetak dan apa yang tidak mendorong penyelesaian masalah menjadi seperti teka-teki yang rumit. Fakta bahawa ia berhenti mencetak teks memberikan petunjuk terbesar untuk kemungkinan penyelesaiannya, kerana gejala yang berkaitan dengan jenis sering menjadi penyebab yang menunjukkan asal usulnya.Read More »

Apa maksud Harga Senarai Runcit yang Disarankan?

Harga senarai runcit yang dicadangkan adalah harga jualan yang dicadangkan oleh pengeluar produk. Perniagaan kecil dan besar dapat menjual barang dengan harga di bawah harga senarai yang disarankan, tetapi menjual dengan harga yang lebih tinggi mungkin sukar, terutama dalam lingkungan persaingan yang sukar atau jika pembungkusan produk dengan jelas menunjukkan harga runcit yang disarankan.Read More »

Kepentingan Pergudangan dalam Sistem Logistik

Pergudangan adalah keperluan bagi kebanyakan perniagaan yang mengeluarkan, mengimport, mengeksport atau mengangkut barang. Anda mungkin melihatnya sebagai perbelanjaan yang tidak perlu, tetapi sebenarnya dapat menjimatkan wang anda dan meningkatkan produktiviti anda. Perjalanan pelanggan tidak berakhir apabila pesanan dibuat.Read More »

Cara Memangkas Bentuk Tidak Teratur di Photoshop

Ciri pemotongan dalam Adobe Photoshop membuang sebahagian gambar anda, mengurangkan gambar ke bahagian yang dipilih. Alat pemangkasan selalu memilih bentuk segi empat tetapi anda kadang-kadang mungkin ingin memotong gambar menjadi bentuk yang tidak teratur. Sebagai contoh, anda mungkin ingin memangkas gambar yang lebih besar untuk hanya meninggalkan logo syarikat anda, yang kemungkinan tidak membentuk segi empat tepat.Read More »

Perbezaan Antara Butik dan Kedai Runcit

Kedai butik sebenarnya adalah jenis kedai runcit khusus. Ia berbeza dengan perniagaan runcit lain berdasarkan saiz, ruang lingkup dan inventori yang lebih terhad. Semasa menjalankan perniagaan runcit, penting untuk memahami atribut yang berbeza, dan kekuatan dan kelemahan relatif.Saiz PerniagaanSalah satu perbezaan yang paling ketara antara kedai runcit konvensional dan industri butik adalah saiz sebenar kedai, menurut Hello Love.Read More »

Cara Menyingkirkan Segala-galanya Di Luar Kanvas di Illustrator

Program grafik vektor Illustrator Adobe menampilkan papan seni, kanvas yang memaparkan hasil akhir usaha anda. Bahan dan lapisan dapat ditumpuk di luar papan seni dan diseret ke atasnya sesuai keperluan, tetapi cuba mendapatkan idea tentang produk siap dengan bahan ini dapat mengganggu. Terdapat beberapa cara untuk membuang atau menyembunyikan lebihan bahan ini sehingga anda dapat melihat produk akhir anda dengan jelas.Read More »

Cara Mengira Kadar Perolehan Kakitangan pada Asas Tahunan

Memahami kadar di mana pekerja meninggalkan syarikat anda mungkin terdengar sederhana, dan memang begitu. Kadar perolehan pekerja mempengaruhi kesejahteraan organisasi. Ia memberikan pandangan mengenai kecekapan pengurusan, keberkesanan latihan dan tahap kepuasan pekerja. Mengganti pekerja adalah tugas yang mahal, jadi menurunkan kadar perolehan pekerja mengakibatkan pengurangan kos yang ketara.Read More »

Cara Mengesahkan Akaun iCloud

ID Apple diperlukan untuk mengakses sebarang sandaran yang disimpan setelah anda mengkonfigurasi iCloud untuk berfungsi dengan peranti Apple anda. Setelah dikonfigurasikan, iCloud menyimpan dokumen, gambar, aplikasi, buku dan banyak lagi setiap kali ia menemui sambungan WiFi yang selamat. ICloud juga menyertakan aplikasi untuk membantu pengguna mencari peranti yang hilang atau dicuri, atau ia dapat menghapusnya dari jauh.Read More »

Cara Memulihkan Data Excel 2007 yang Hilang Dari Lembaran Kerja yang Tidak Disimpan

Bencana digital boleh melanda seketika apabila program yang mengandungi maklumat penting ditutup tanpa diduga. Microsoft merancang Excel untuk mengatasi masalah ini melalui ciri AutoRecover yang membolehkan Excel mengambil gambar lembaran kerja anda semasa anda bekerja. Cuplikan ini, yang mengandungi data dan keadaan buku kerja, memungkinkan Excel membuka semula buku kerja setelah berlaku kemalangan.Read More »

Apakah Analisis Kandungan Induktif?

Analisis kandungan adalah teknik penyelidikan yang digunakan dalam pengurusan, pemasaran, kesihatan dan sains sosial untuk menganalisis bahan lisan dan tulisan. Teknik ini menggunakan sekumpulan kod untuk mengurangkan jumlah bahan lisan atau cetak menjadi data yang lebih terkawal dari mana penyelidik mengenal pasti corak dan mendapatkan pandangan.Read More »

Apa yang Boleh Anda Gunakan sebagai Mat Anti-Statik untuk Mengendalikan Komputer?

Sekiranya anda akan mula bekerja di komputer tanpa mengambil langkah berjaga-jaga terhadap pelepasan elektrostatik, rancang untuk memperbaiki lebih banyak daripada apa yang anda rancangkan. Tikar anti-statik adalah kaedah terbaik untuk menjauhkan pelepasan statik dari indera sensitif komputer anda, tetapi pembaikan kadang-kadang perlu dibuat dengan tergesa-gesa dan anda tidak mempunyai satu yang berguna.Read More »

Jenis Papan Induk ATX

Semasa membina atau menaik taraf komputer untuk perniagaan anda, salah satu bahagian asas perkakasan yang diperlukan adalah papan induk, papan litar besar yang disambungkan oleh semua komponen lain. Jenis motherboard yang paling biasa adalah ATX, walaupun terdapat beberapa variasi pada reka bentuknya.Read More »

Cara Meningkatkan ke MSN Hotmail Plus

MSN Hotmail Plus adalah peningkatan yang dibayar untuk sistem e-mel Hotmail berasaskan Web Microsoft. Peningkatan ini menghilangkan iklan di Hotmail dan aplikasi SkyDrive yang berkaitan, menambah storan tambahan (awalnya 10GB dan lebih banyak yang anda perlukan) dan menghilangkan keperluan untuk log masuk secara berkala untuk memastikan akaun anda tetap aktif.Read More »

Pencetak Saya Tidak Mencetak Garis & Titik Tertentu

Perniagaan anda bergantung pada perkakasan keluarannya untuk dokumen dan persembahan kritikal, jadi kekurangan bahan cetak anda bermaksud dakwat terbuang, toner dan kertas, apatah lagi waktu kerja dialihkan dari tugas syarikat ke penyelesaian masalah peralatan. Sebilangan kekurangan menghasilkan garis dan tanda tambahan di halaman, sementara yang lain menghasilkan kawasan yang belum dicetak di mana teks atau grafik harus muncul.Read More »

Cara Mengetahui Sekiranya Syarikat Pinjaman Sah

Penipu yang menawarkan pinjaman palsu mensasarkan perniagaan kecil seperti yang mereka lakukan secara individu. Pengendali yang curang mungkin kelihatan sah pada pandangan pertama, menyajikan iklan dan laman web yang kelihatan licik yang menampilkan testimoni buatan pelanggan yang gembira. Dalam satu penipuan terkenal, perniagaan kecil dibebaskan dengan bayaran yang kononnya bertujuan untuk mempercepat pinjaman wang rangsangan pemerintah.Read More »

Cara Buka Blokir Laman Web Menggunakan BlockSite

BlockSite adalah tambahan untuk penyemak imbas Mozilla Firefox yang membolehkan anda menolak akses ke laman web yang anda tentukan. Walaupun ini berguna dalam persekitaran perniagaan untuk mencegah pekerja mengakses jenis laman web tertentu semasa waktu kerja, mungkin juga menyekat laman web yang mungkin ingin anda akses kemudian.Read More »

Cara Mendaftar Logo Syarikat

Tahniah! Anda telah merancang logo baru yang menarik untuk perniagaan kecil anda, yang dapat menggambarkan pendekatan baru dan baru syarikat anda untuk ... apa sahaja yang dijual oleh syarikat anda. Tetapi sekarang setelah logo anda digunakan, adakah langkah-langkah yang perlu anda lakukan untuk melindunginya sebagai harta intelek?Read More »

Cara Memuat naik Jenis Sejati ke Photoshop

Sekiranya perniagaan anda menggunakan Adobe Photoshop untuk reka bentuk grafik atau penyuntingan foto, mempunyai banyak pilihan fon siap untuk membuat karya yang menarik. Photoshop tidak mempunyai direktori fonnya sendiri. Sebaliknya, ia menggunakan fon bersama yang dipasang di repositori Font pada sistem operasi anda.Read More »

Formula Ringkas untuk Menentukan Nilai Perniagaan

Bergantung pada alasan anda menilai perniagaan, anda mempunyai beberapa pilihan untuk mendapatkan nilai asas syarikat. Sekiranya anda perlu menjual perniagaan dengan cepat, anda boleh menggunakan aset ketara dan liabiliti semasa untuk mencari nilai. Sekiranya anda ingin mendapatkan semaksimum mungkin untuk perniagaan anda, atau nilai tepat untuk perniagaan yang mungkin anda beli, anda akan menambahkan lebih banyak pengiraan.Read More »

Cara Menggunakan Instagram di Webstagram

Webstagram adalah antara muka berasaskan Web untuk perkhidmatan perkongsian gambar yang didorong oleh sosial, yang memberi pengguna cara untuk mengakses dan menyiarkan semula Instagram tanpa perlu menggunakan peranti mudah alih mereka. Webstagram juga mempunyai perkongsian Instagram bertanda air, cara yang berguna untuk menyiarkan semula gambar sambil mengekalkan jenama perniagaan anda dengan jelas.Read More »

Cara Menggunakan VST untuk Pemula

Teknologi Studio Maya membolehkan anda memasukkan pelbagai kesan dan instrumen ke dalam projek rakaman anda. Kesan dan instrumen VST disebut pemalam, dan dilaksanakan di dalam Digital Audio Workstation. Plugin ada secara bebas dari perisian DAW, dan anda boleh mengaturnya mengikut kehendak anda di dalam DAW anda untuk menyesuaikan suara projek anda.Read More »

Apakah Jenis Kindles yang Berbeza?

Jalur pembaca dan tablet elektronik Amazon Kindle membolehkan anda memuat turun dan menggunakan media tanpa memerlukan peranti disambungkan ke komputer. Sekiranya anda sering perlu membaca pelbagai buku, majalah atau dokumen semasa dalam perjalanan perniagaan atau berulang-alik, peranti anda mungkin sangat sesuai.Read More »

Cara Membuat Tangkapan Skrin pada Komputer Acer

Snipping Tool, aksesori yang disertakan dengan Windows Vista dan 7, membolehkan anda membuat pelbagai jenis tangkapan skrin pada komputer syarikat, termasuk Acer. Anda boleh menggunakan alat untuk membuat gambar seluruh layar, tetingkap aktif, kawasan segi empat tepat atau kawasan tangan bebas. Program ini membolehkan anda menyimpan tangkapan skrin dalam format PNG, GIF, JPEG dan HTML, dan editor bawaan membolehkan anda membuat anotasi dan menghapus kawasan yang tidak diingini pada gambar.Read More »

Apa yang Berlaku dengan Harga Keseimbangan Apabila Kuantiti Penawaran & Permintaan Beralih Ke Atas?

Keluk penawaran dan permintaan menyatakan hubungan antara harga dan kuantiti. Keseimbangan wujud apabila penawaran sama dengan permintaan. Bentuk lengkung ini dan harga keseimbangan mempengaruhi perniagaan kecil dan besar kerana pendapatan adalah faktor harga dan kuantiti. Walaupun satu perniagaan tidak dapat mempengaruhi bentuk kurva ini, tindakan gabungan perniagaan dan pengguna mempengaruhi keluk penawaran dan permintaan untuk industri yang berbeza.Read More »

Cara Menghapus Gambar yang Diselaraskan pada iPhone

Apple iPhone memberi anda kemampuan untuk mengambil foto digital dengan kamera bawaan peranti dan termasuk pilihan untuk menghapus foto tersebut secara manual menggunakan kawalan iPhone. Walau bagaimanapun, mengeluarkan gambar yang disegerakkan adalah kisah yang berbeza. IPhone menggunakan iTunes, perisian komputer yang dikembangkan oleh Apple untuk barisan peranti mudah alih syarikat, untuk memindahkan foto ke iPhone anda dan menghapusnya.Read More »

Mana Yang Lebih Baik: Kata atau Kata Sempurna?

Microsoft's Word dan Corel's WordPerfect telah lama menjadi dua nama dominan dalam perisian pemproses kata. Walaupun Word telah muncul sebagai pilihan yang jauh lebih popular, banyak pengguna tetap setia pada WordPerfect yang mereka sayangi. Program mana yang terbaik benar-benar bergantung pada pilihan peribadi dan keperluan pemprosesan kata khusus anda.Read More »

Apakah Lapisan Harga?

Garis harga, juga disebut sebagai harga lini produk, adalah proses pemasaran di mana produk atau perkhidmatan dalam kumpulan tertentu ditetapkan pada titik harga yang berbeza. Semakin tinggi harganya, semakin tinggi kualiti yang dirasakan oleh pengguna. Walau bagaimanapun, walaupun lapisan harga dapat menguntungkan, ia bergantung pada beberapa faktor untuk membuatnya berfungsi dan tidak selalu menjadi pilihan harga terbaik untuk setiap produk atau perkhidmatan.Read More »

Cara Menukar Persembahan PowerPoint ke Format HTML

Pembangun membuat laman web dengan HTML, bahasa pengaturcaraan utama untuk laman web, sering menggunakan perisian yang direka hanya untuk tujuan itu, tetapi anda boleh menukar persembahan PowerPoint ke HTML tanpa perisian tambahan. HTML terdiri daripada serangkaian tag yang tertutup dalam kurungan sudut yang dibaca dan ditafsirkan oleh penyemak imbas Web anda sebagai gambar, teks atau video - pada dasarnya semua kandungan halaman Web.Read More »

Bagaimana Saya Memisahkan Profil Facebook Saya Dari Halaman Perniagaan Saya

Apabila anda membuka halaman laman web Facebook untuk perniagaan anda, anda membezakan perniagaan daripada profil Facebook peribadi anda. Walaupun banyak pemilik perniagaan akan menggabungkan kedua-duanya, ada alasan untuk memisahkan jawatan perniagaan dan peribadi. Anda boleh membuat halaman perniagaan berasingan yang bukan halaman profil peribadi anda, tetapi anda perlu membuka halaman perniagaan dari profil peribadi.Read More »

Strategi Penyesuaian Produk

Penyesuaian produk adalah proses mengubahsuai produk yang ada sehingga sesuai untuk pelanggan atau pasaran yang berbeza. Strategi penyesuaian sangat penting bagi syarikat yang mengeksport produk mereka kerana memastikan produk tersebut memenuhi keperluan budaya dan peraturan tempatan. Penyesuaian juga penting bagi syarikat yang ingin memperkenalkan produk baru tetapi tidak mempunyai dana atau sumber untuk mengembangkan item baru.Read More »

Cara Menghapus Akaun iTunes & Menyiapkan Akaun Bersama

Mulai tahun 2011, Apple tidak membenarkan anda menghapus ID Apple. Dasar ini menghalang anda daripada menghapus akaun iTunes anda secara kekal. Terdapat pilihan yang menghasilkan hasil yang sama, dan dapat berguna ketika anda berhasrat untuk membuka akaun iTunes baru. Anda boleh memberi kuasa hingga lima komputer yang berbeza untuk menggunakan akaun iTunes baru anda, yang membolehkan anda membuat akaun bersama yang berkongsi kandungan antara komputer dan peranti iOS yang berkaitan.Read More »

Bagaimana Memulakan Syarikat Teksi Teksi

Sebilangan perniagaan terbaik membolehkan anda memulakan perniagaan kecil dan meningkat, dan perniagaan perniagaan teksi tidak pernah berlaku. Sama ada anda mahu memandu kereta anda sendiri untuk perkhidmatan berkongsi perjalanan, atau anda merancang untuk memulakan perniagaan teksi anda sendiri, ia dapat membantu mengetahui apa yang diharapkan.Read More »

Cara Mengaktifkan Perintah Suara pada iPhone Anda

Anda mungkin terbiasa membuat panggilan dan mengaktifkan aplikasi di iPhone anda dengan mengetuk layar dan meleret ke halaman melalui skrin. Setelah pengenalan Siri, yang tersedia dengan iOS 5 pada iPhone 4S, anda dapat menggunakan suara anda untuk memerintah peranti, membuat panggilan, mencari maklumat dan melancarkan aplikasi.Read More »

Apakah Perbezaan Antara Hab USB yang Dikuasakan & Tidak Dikawal?

Hab USB meningkatkan bilangan peranti USB yang dapat menyambung ke komputer tanpa perlu menambahkan perkakasan tambahan. Selain itu, hab USB boleh berguna dengan peranti seperti komputer riba yang tidak dapat menambahkan lebih banyak port USB secara fizikal. Perbezaan antara hab USB yang dikuasakan dan yang tidak berkuasa adalah yang pertama menarik kuasanya dari soket elektrik sementara yang terakhir menarik kuasanya dari sambungan komputer.Read More »

Kepentingan Struktur Organisasi yang Baik

Perniagaan memerlukan struktur untuk berkembang dan menguntungkan, jika tidak, anda akan meminta orang menarik dalam pelbagai arah. Merancang struktur memastikan terdapat sumber daya manusia yang mencukupi dengan kemahiran yang tepat untuk mencapai matlamat syarikat, dan memastikan bahawa tanggungjawab ditentukan dengan jelas.Read More »

Cara Menyusun Trek CD Semasa Membakar

Bergantung pada perniagaan anda, anda mungkin sering menggunakan perisian audio digital untuk merakam nota, podcast atau buku audio di komputer anda. Namun, dengan memindahkannya ke CD, anda dapat mendengarkan fail audio di mana-mana pemain CD yang menyokong cakera yang dapat dirakam. Banyak program, termasuk Windows Media Player, iTunes dan RealPlayer, membolehkan anda mengatur trek mengikut urutan pilihan anda sebelum membakarnya ke cakera.Read More »

Cara Boot dari Hard Drive Sekunder

Perniagaan sering memerlukan penggunaan persediaan dual-boot - komputer yang dapat menjalankan lebih dari satu sistem operasi - untuk mengakses aplikasi atau perkakasan tertentu. Beberapa perisian dan peranti lama tidak serasi dengan sistem operasi yang lebih baru sementara beberapa program dan peranti yang lebih baru tidak akan berjalan pada sistem operasi yang lebih lama.Read More »

Cara Membuka Akaun Pembeli di eBay

Terdapat dua kumpulan berbeza di eBay: pembeli dan penjual. Sekiranya anda hanya ingin membuat pembelian di eBay, seperti membeli peralatan komputer baru untuk perniagaan anda, anda boleh membuat akaun pembeli secara percuma di laman web eBay. Untuk membuat akaun eBay, anda hanya memerlukan alamat e-mel yang sah.Read More »

Cara Membeli Francais Pizza Domino

Domino's Pizza beroperasi di platform berasaskan francais yang diuruskan dan dikendalikan secara dalaman. Domino's adalah salah satu rangkaian francais pizza terbesar di dunia, jadi membuka francais anda sendiri sering merupakan keputusan perniagaan yang sangat menguntungkan. Pemilik francais mendapat sokongan dan sumber daya syarikat yang luar biasa ketika mereka mengendalikan kedai menggunakan sistem menu dan pesanan Domino.Read More »

Cara Menukar Acrobat PDF ke Potret atau Landskap

Set alat Adobe Acrobat merangkumi kemampuan untuk menggabungkan PDF, gambar bitmap dan sumber dokumen lain ke dalam fail yang mengandungi halaman dengan ukuran dan orientasi campuran. Sekiranya anda perlu menukar halaman PDF dari satu orientasi - potret atau lanskap - ke yang lain, Adobe Acrobat Standard dan Pro menyertakan pilihan sementara dan kekal untuk mengubah persediaan semua atau sebahagian dokumen anda.Read More »

Memadamkan Alamat E-mel Dari Gmail di iPhone

Padamkan alamat e-mel Gmail yang tidak lagi ingin anda akses melalui Apple iPhone dari aplikasi Mel peranti. Sebaik sahaja anda menetapkan akaun Gmail di iPhone, anda boleh menyemak e-mel dari akaun dengan satu ketukan pada skrin iPhone. Menghapus akaun menghalang anda atau orang lain mengaksesnya pada peranti, yang penting jika anda meminjamkan telefon kepada orang lain untuk digunakan sementara.Read More »

Apakah Perbezaan Antara Kadar Dividen & Hasil Dividen?

Kadar dividen adalah cara lain untuk mengatakan "dividen," yang merupakan jumlah dolar dividen yang dibayar pada saham yang membayar dividen. Hasil dividen adalah peratusan hubungan antara harga semasa saham dan dividen yang dibayar sekarang. Kedua-duanya berguna untuk diketahui oleh pelabur, walaupun mengetahui hasil dividen biasanya lebih bermaklumat.Read More »

Apakah Perbezaan Utama dalam LLC & LP?

Memilih struktur perniagaan yang tepat membantu anda menjimatkan wang dalam memfailkan yuran, cukai dan kos overhed am. Dua struktur perniagaan biasa untuk pemilik perniagaan kecil termasuk syarikat liabiliti terhad (LLC) dan perkongsian terhad (LP). Walaupun terdapat persamaan antara LLC dan LP, kedua struktur perniagaan mempunyai perbezaan besar.Read More »

Cara Menghapuskan Pemacu Keras Komputer Anda & Mula Bermula Seluruhnya

Menghapus cakera keras komputer anda adalah langkah yang agak drastik namun sangat berkesan untuk mengembalikan komputer anda ke tahap kecekapan operasi yang tinggi. Sistem operasi yang baru dipasang sering berfungsi lebih baik daripada pemasangan lama kerana kekurangan program yang tidak diperlukan, fail sementara dan / atau kerosakan sistem fail.Read More »

Cara Memasang Semula Aktif X

ActiveX adalah teknologi Microsoft yang berfungsi dengan Internet Explorer untuk memberikan fungsi khas, seperti animasi atau bar alat, ke pengalaman penyemak imbas anda. Internet Explorer meminta anda memasang ActiveX ketika anda mengunjungi halaman Web yang memerlukan kawalan ini. Pasang semula ActiveX jika anda mengalami masalah dengannya, dengan terlebih dahulu membuang kawalan yang ada dan kemudian melihat semula halaman Web yang memerlukannya.Read More »

Cara Menghapus Kata Laluan yang Disimpan di Safari

Penyemak imbas Safari untuk OS X dan iOS menyimpan nama pengguna dan kata laluan anda dalam memori peranti anda untuk memudahkan log masuk ke pelbagai akaun dalam talian anda. Untuk menghapus kata laluan yang disimpan dari Safari pada Mac, pilih dari menu Pilihan. Untuk menghapus kata laluan dari iOS, kosongkan data IsiOtomatik anda dari menu Tetapan.Read More »

Syarat untuk Membuka Kedai Pakaian

Sama ada mereka sedang menjalani wawancara, berhenti di gim atau menghadiri acara amal, pengguna bergantung pada pakaian untuk mengenakannya untuk acara dan aktiviti dalam kehidupan seharian mereka. Sekiranya anda mempunyai minat terhadap pakaian dan aksesori, pengalaman dalam penjualan runcit dan keinginan untuk menjadi usahawan, anda mungkin dapat memulakan kedai pakaian dalam talian atau batu bata, jika anda melakukannya dengan cara yang betul.Read More »

Cara Mengira Purata Waktu Kerja Setiap Pekerja

Walaupun terdapat beberapa alat untuk membantu majikan mengira waktu kerja untuk pekerja, termasuk aplikasi, hamparan dan kalkulator dalam talian, ada baiknya juga mengetahui cara melakukannya secara manual. Perniagaan membayar pekerja per jam untuk pekerjaan yang dilakukan atau berdasarkan gaji. Pekerja yang dibayar dengan gaji membuat jumlah yang sama setiap tempoh gaji, tidak kira berapa jam bekerja.Read More »

Cara Menukar Warna Pantone di Photoshop

Memperoleh warna yang tepat untuk bahan pemasaran sangat penting bagi perniagaan. Bahkan perbezaan sedikit pun dapat membuat pengguna melihat kedua "off" daripada membaca mesej anda. Untuk memastikan warna sesuai, gunakan Adobe Photoshop untuk menukar warna CMYK menjadi warna Pantone untuk pencocokan warna paling tepat yang anda dapat.Read More »

Bagaimana Tuntutan PayPal Berfungsi?

PayPal menjadikan pembelian dan penjualan barang dalam talian menjadi mudah dan senang. Namun, pengguna lain tidak selalu menepati janjinya untuk ditunaikan. Sekiranya anda membayar item melalui PayPal tetapi tidak pernah menerimanya, anda boleh membuat pertikaian. Sekiranya penjual gagal berkomunikasi dengan anda semasa pertikaian, anda mempunyai pilihan untuk meneruskannya ke tuntutan.Read More »

Cara Menambah Kesan Khas Pihak Ketiga ke Windows Movie Maker

Windows Movie Maker adalah alat serba boleh yang boleh anda gunakan untuk membuat dan mengedit fail video. Movie Maker merangkumi pustaka terhad khas untuk memanipulasi klip video. Sekiranya anda ingin keluar dari kesan standard Movie Maker, muat turun kesan khas baru dari Internet dan pasangkannya di lokasi yang betul dalam folder Movie Maker.Read More »

Cara Membuka Fail PBP

Fail PBP adalah jenis fail firmware yang digunakan untuk mengemas kini peranti permainan PlayStation Portable. Selain itu, anda boleh menggunakan fail PBP untuk mengubah suai peranti PSP anda dan memasang permainan demo. PBP Unpacker adalah aplikasi perisian percuma yang dapat Anda gunakan untuk membuka fail PBP dan memasangnya di peranti PSP menggunakan kabel data.Read More »

Apakah Yuran Akaun Pedagang?

Akaun pedagang untuk penerimaan kad kredit membolehkan syarikat mengenakan kad kredit pelanggan. Penyedia perkhidmatan akaun memasukkan dana yang dikenakan ke dalam akaun bank saudagar secara berkala. Proses pengisian kad kredit mempunyai beberapa komponen, dan penyedia perkhidmatan sama ada mengenakan bayaran untuk perkhidmatan yang diberikannya atau meneruskan caj perkhidmatan yang dikenakannya.Read More »

Cara Memulakan Kedai Permainan Runcit

Sekiranya anda mempunyai minat untuk permainan video, mengubah hobi anda menjadi kerjaya sepenuh masa dapat dicapai dengan memulakan kedai permainan runcit anda sendiri. Memiliki kedai permainan anda sendiri membolehkan anda meluangkan masa setiap hari bersama rakan-rakan pencinta permainan dan membolehkan anda menggunakan pengetahuan pasaran untuk digunakan.Read More »

Teknologi Maklumat & Peranannya dalam Organisasi Moden

Teknologi maklumat (IT) telah menjadi bahagian penting dan tidak terpisahkan dari setiap rancangan perniagaan. Dari syarikat multi-nasional yang mengekalkan sistem dan pangkalan data kerangka utama hingga perniagaan kecil yang memiliki satu komputer, IT memainkan peranan. Sebab-sebab penggunaan teknologi komputer di mana-mana dalam perniagaan dapat ditentukan dengan melihat bagaimana ia digunakan di seluruh dunia perniagaan.Read More »

Masalah Dengan Avast & Firefox Tidak Bermula

Sekiranya anda menjalankan perniagaan dan menggunakan Avast untuk melindungi komputer di pejabat anda dan data yang disimpan di cakera keras mereka, penyelesaian keselamatan mungkin menyekat Mozilla Firefox. Avast dapat mengesan Firefox sebagai ancaman yang berpotensi, jadi File Shieldnya akan menyekat aplikasi dan menghalangnya daripada dimulakan.Read More »

Kepentingan Pampasan di Tempat Kerja

Majikan pintar tahu bahawa menjaga pekerja yang berkualiti memerlukan penyediaan pakej pampasan dan faedah yang tepat. Pampasan merangkumi gaji, gaji, bonus dan struktur komisen. Majikan tidak boleh mengabaikan bahagian faedah dari pampasan dan faedah pekerja, kerana faedah tersebut mempermanis kontrak pekerjaan dengan keutamaan yang diperlukan oleh kebanyakan pekerja.Read More »

Cara Menghubungi Wakil di Yahoo

Seperti anda, profesional perniagaan di Yahoo adalah orang yang sibuk, jadi berhubung dengan mereka mungkin tidak begitu mudah. Walau bagaimanapun, anda tidak perlu bergantung hanya pada menghantar mesej melalui borang hubungan dalam talian kepada orang tanpa nama di suatu tempat di pusat khidmat pelanggan Yahoo - walaupun itu adalah satu pilihan - kerana terdapat banyak cara untuk menghubungi wakil di Yahoo.Read More »

Cara Menukar ke Format Perakaunan di Excel

Format perakaunan dalam Microsoft Excel 2010 sangat mirip dengan format mata wang --- kedua-duanya memaparkan simbol mata wang di sebelah setiap nombor. Tetapi format perakaunan mempunyai beberapa perbezaan yang menjadikannya lebih mudah untuk melakukan perakaunan, seperti menunjukkan nilai sifar sebagai tanda sempang, menjajarkan semua simbol mata wang dan tempat perpuluhan, dan menampilkan jumlah negatif dalam tanda kurung.Read More »

Cara Memperbaiki Amaran Sijil Keselamatan Windows

Anda mengunjungi pelanggan atau laman web lain dan, bukannya laman web itu sendiri, anda menghadapi ralat keselamatan. Sekiranya anda menggunakan Windows dan Internet Explorer, penyemak imbas akan menghasilkan ralat ini ketika cuba membuka laman web yang mempunyai sijil keselamatan yang bermasalah. Mungkin sijil itu sudah lapuk atau dikeluarkan oleh entiti yang tidak dipercayai oleh Internet Explorer.Read More »

Cara Memasukkan Rujukan di PowerPoint 2007

Apabila anda perlu menambahkan rujukan berguna untuk slaid dalam persembahan perniagaan anda, anda boleh menggunakan sistem rujukan yang sama seperti yang disyorkan oleh Royal Society of Chemistry ketika membuat dokumen dan kertas profesional. Dalam sistem ini, anda meletakkan nombor di sebelah kandungan yang ingin anda rujuk.Read More »

Cara Mematikan Getaran pada iPhone

Semasa anda dalam mesyuarat atau menghadiri persembahan, mod senyap iPhone anda mungkin tidak cukup senyap. Sekiranya anda menetapkan iPhone bergetar dalam mod senyap, ia tetap mengeluarkan suara berdengung yang boleh didengar yang boleh mengganggu atau mengganggu orang lain. Sekiranya anda memerlukan iPhone anda untuk benar-benar sunyi, matikan getaran buat sementara waktu.Read More »

Cara Mencari Permintaan Pengikut Anda di Instagram

Sekiranya anda menjadikan akaun Instagram anda peribadi , anda perlu menyetujui orang sebelum mereka dapat mengikuti anda di rangkaian sosial atau melihat siaran anda.Anda biasanya akan mendapat pemberitahuan permintaan ikutan Instagram di telefon pintar atau peranti lain dengan pemasangan Instagram, dan anda dapat melalui setiap permintaan teman Instagram dan menyetujui atau menolaknya.Read More »

Definisi Hasil Tidak Diperolehi dalam Perakaunan

Pendapatan belum diperoleh adalah sama dengan pendapatan tertunda. Dalam perakaunan, pendapatan yang belum diperoleh adalah tanggungjawab. Ini adalah tanggungjawab kerana walaupun syarikat telah menerima pembayaran dari pelanggan, wang tersebut berpotensi dikembalikan dan dengan itu belum diiktiraf sebagai pendapatan.Read More »

Apakah Perbezaan Antara Pentadbiran Perniagaan & Pengurusan Perniagaan?

Dalam perbualan santai, pentadbiran dan pengurusan terdengar seperti perkara yang sama. Walaupun anda merancang kerjaya, kedua-duanya mewakili jalan yang berbeza. Kolej yang menawarkan ijazah sarjana muda dalam bidang pentadbiran dan pengurusan menggambarkan pentadbiran sebagai lebih khusus, lebih mementingkan perincian sehari-hari dan dengan pengurusan perniagaan beroperasi pada tahap yang lebih tinggi dan melihat gambaran besar.Read More »

Cara Memampatkan Fail Gelombang untuk E-mel

Semasa mengumpulkan dan membuat fail audio untuk perniagaan anda, anda mungkin menemui Waves. Fail gelombang, yang biasa disebut WAV, adalah fail audio digital yang mengandungi lebih banyak data dan menghasilkan semula kandungan audio jauh lebih baik daripada MP3 dan media termampat lain. Kerana WAV lebih besar daripada MP3, anda mungkin tidak dapat mengirim e-mel WAV jika ukurannya melebihi had ukuran yang dikenakan oleh perkhidmatan e-mel anda.Read More »

Cara Menyimpan Gambar Tangkapan Skrin

Anda tidak memerlukan perisian khas untuk mengambil gambar layar komputer anda dan menyimpan gambar tersebut sebagai fail gambar. Anda boleh mengambil tangkapan layar dan menyimpannya dengan menggunakan kombinasi kunci pada papan kekunci dengan menggunakan Snipping Tool, yang dipasang secara lalai dengan sistem operasi Windows 8.Read More »

Langkah-langkah untuk Menetapkan Semula Keras pada Laptop HP

Bagi pengguna komputer, kegagalan boot adalah seburuk yang berlaku. Mereka menghentikan semuanya sehingga anda menyelesaikan masalah ini, dan ada banyak kemungkinan penyebabnya: kehilangan kuasa, masalah cakera keras, memori yang rosak atau paparan yang buruk. Satu kemungkinan yang mudah diabaikan adalah tenaga yang tersimpan dalam kapasitor motherboard.Read More »

Cara Membuat Kalendar Tahunan di Excel

Sama ada kalendar yang terdapat di kedai runcit terlalu sopan untuk pejabat anda atau anda terlepas jualan kalendar akhir tahun, anda tidak akan terlalu jauh dengan kalendar tersuai anda sendiri. Ketuk koleksi templat perisian syarikat anda dengan menggunakan Microsoft Excel untuk membuat kalendar tahunan.Read More »

Cara Periksa sama ada Langganan PayPal Aktif

PayPal menawarkan perkhidmatan pembayaran berdasarkan langganan, yang digunakan untuk mengirim atau menerima pembayaran berulang secara berkala. Ini sering digunakan untuk langganan majalah, surat khabar atau laman web, atau untuk bayaran kelab, sumbangan amal biasa dan perkhidmatan berterusan. Rekod langganan sedia ada dan sebelumnya disimpan di profil PayPal anda, di mana anda dapat memeriksa sama ada langganan sedang aktif, atau adakah ia telah dibatalkan.Read More »

Cara Membuat Perkara Buram Menggunakan GIMP

Aplikasi penyuntingan gambar GIMP percuma membolehkan anda menambahkan kesan secara digital seperti mengaburkan pada foto dan gambar yang tajam ketika diambil. Anda boleh menerapkan kesan kabur secara selektif ke mana-mana bahagian gambar untuk menjadikan perkara-perkara tertentu kabur sambil mengekalkan ketajaman gambar yang lain.Read More »

Mengapakah MS Outlook mengambil masa yang lama untuk dimulakan?

Microsoft Outlook adalah aplikasi utama yang digunakan oleh banyak perniagaan untuk menghantar e-mel dan menjadualkan mesyuarat. Ia boleh membuat kecewa apabila lambat memulakannya. Terdapat beberapa kemungkinan sebab mengapa Outlook mungkin lambat dimulakan, dan dalam beberapa kes, langkah-langkah dapat diambil untuk meningkatkan prestasi.Read More »

Mengapa Menyandarkan iPhone Anda Perlu Lama?

Menyegerakkan iPhone anda dengan iTunes boleh dilakukan dengan cepat. Sekiranya anda menyimpan banyak pada peranti anda, penantian dapat meningkat. Mengubah jenis atau kuantiti fail yang anda sandarkan dapat menjimatkan banyak masa di komputer menunggu penyegerakan selesai. Ringkasan ITunes Apple menyandarkan iPhone anda setiap kali anda menyegerakkan.Read More »

Definisi Penjualan Kredit Bersih pada Neraca

Perniagaan kecil anda dapat meningkatkan penjualan dengan membenarkan pelanggan membawa baki yang belum dibayar. Pelanggan mendapat kepuasan menikmati produk dengan segera sambil menangguhkan pembayaran. Walau bagaimanapun, penjualan kredit tersebut boleh mempengaruhi aliran tunai anda dan mesti diambil kira pada kunci kira-kira anda.Read More »

Bolehkah Saya Menukar PDF ke Format Pertukaran Cukai?

Format Pertukaran Cukai, atau TXF, adalah lanjutan untuk fail yang mengandungi data berkaitan cukai seperti pendapatan, perbelanjaan dan transaksi saham. Format fail standard ini disokong oleh beberapa perisian kewangan dan failnya serasi untuk diimport dari satu aplikasi penyediaan cukai ke aplikasi lain.Read More »

Kabel Apa yang Saya Gunakan untuk Menyambungkan Pencetak?

Semasa menyambungkan pencetak ke rangkaian perniagaan anda, sambungan yang paling biasa melibatkan penggunaan kabel untuk menyambungkan pencetak terus ke komputer atau peranti rangkaian lain. Kabel yang anda pilih untuk membentuk sambungan ini akan berbeza-beza, bergantung pada usia dan pengeluar perkakasan peralatan anda.Read More »

Apakah Intimidasi Tempat Kerja?

Tidak ada yang suka bekerja di persekitaran kerja yang menakutkan. Terkena buli, ancaman dan penghinaan mempengaruhi kerjaya, kewangan dan kesihatan pekerja. Dalam beberapa kes, tingkah laku ini mungkin tidak sah, dan boleh mengakibatkan hukuman jenayah dan sipil bagi pelaku dan pemilik perniagaan. Pemilik perniagaan, pengurus dan pekerja semuanya berperanan dalam mengenal pasti dan memerangi intimidasi dan intimidasi di tempat kerja.Read More »

Cara memuat turun Firefox versi lama

Mozilla Firefox, seperti kebanyakan penyemak imbas Internet, dikemas kini secara berkala, menambah ciri baru, mengubah penempatan menu dan memperbaiki bug dan gangguan. Walau bagaimanapun, anda mungkin mempunyai sebab mengapa anda ingin menyimpan Firefox versi lama untuk perniagaan anda. Sebagai contoh, versi Firefox yang lebih baru mungkin mempunyai masalah keserasian dengan alat tambah yang digunakan oleh perniagaan anda, atau kemas kini mungkin membuang ciri penting.Read More »

Bolehkah Anda Mengakses Laman Web Internet di Kindle Fire?

Amazon Kindle adalah peranti pembaca elektronik dan tablet hibrid yang menjalankan aplikasi selain dapat disatukan dengan pasar Amazon yang sangat besar. Fire bergantung pada aplikasi seperti banyak tablet lain, dan melakukan sebahagian besar tugas yang sama dengan pesaingnya. Melayari laman web di Kindle Fire hanya memerlukan sambungan internet yang aktif dan berfungsi seperti melayari tablet lain.Read More »

Cara Membuat Pemasa di Excel

Pemasa Excel adalah masa yang akan duduk di dalam sel dan mengira detik ketika mereka berlalu. Excel tidak mempunyai ciri seperti ini dalam set alat standard program, jadi untuk menyelesaikannya, anda harus menggunakan Visual Basic for Applications, bahasa pengaturcaraan yang disertakan oleh Microsoft dalam produk Office utama.Read More »

Cara Menggunakan Fungsi Memori pada Kalkulator Komputer

Walaupun spreadsheet sesuai untuk akaun dan pengiraan yang lebih kompleks dalam perniagaan anda, kalkulator bawaan sistem operasi anda ada untuk masalah yang lebih cepat. Kalkulator komputer meniru fungsi alat genggam, termasuk fungsi memori. Ini membolehkan anda menyimpan satu angka untuk digunakan dalam pengiraan masa depan.Read More »

Cara Membuat Sempadan Dengan Pukulan di Photoshop

Adobe Photoshop disertakan dengan pilihan penapis yang boleh anda gunakan untuk menjadikan gambar anda lebih menarik. Kesan penapis juga dapat digunakan untuk membuat batas menarik untuk foto anda. Penapis sapuan berus diarahkan pada penciptaan kesan seni halus, tetapi menghasilkan sempadan gambar yang unik ketika digunakan bersama dengan topeng lapisan.Read More »

Analisis Industri Roti

Siapa yang tidak menyukai bau roti segar? Adakah terdapat pemakanan pemakanan yang lebih baik? Mungkin tidak.Industri roti adalah perniagaan besar yang dapat mengatasi kelemahan orang ramai kerana roti, kek, pai dan roti manis yang enak. Menurut American Bakers Association, produk roti merangkumi 2.1 peratus daripada produk domestik kasar Amerika Syarikat.Read More »

Cara Mengira Kadar Overhead Berdasarkan Kos Tenaga Kerja Langsung

Istilah "overhead" merujuk kepada kos yang berkaitan dengan menghasilkan barang atau perkhidmatan yang penting tetapi tidak terlibat secara langsung dalam proses pengeluaran. Contohnya, anda harus menyelenggara mesin di kilang, walaupun penyelenggaraan bukan sebahagian dari proses pengeluaran. Kos overhed harus diberikan secara tepat untuk setiap unit produksi, berdasarkan pada kadar yang konsisten jika anda ingin membuat pilihan yang tepat mengenai perancangan pengeluaran dan harga produk.Read More »

Definisi Berikat dalam Pekerjaan

Dalam dunia yang sempurna, orang akan melakukan pekerjaan mereka seperti yang dijanjikan dan selalu jujur ​​dan adil. Tetapi di dunia nyata, kadang-kadang pekerja mencuri dari majikan dan pelanggan mereka, atau mereka meninggalkan pekerjaan tanpa menyelesaikannya. Majikan dapat melindungi kewangan dan reputasi syarikat mereka dengan mengikat pekerja mereka, iaitu membeli jenis insurans khas dari syarikat bon.SyarRead More »

Cara Membuat Buku Menggunakan Microsoft Word

Sama ada anda menulis panduan pengguna produk, memoir peribadi, novel beruap atau kisah kanak-kanak, bebaskan diri anda dari kerumitan persediaan templat buku dengan menggunakan Microsoft Word. Membuat buku di Word tidak akan membataskan proses kreatif anda; sebaliknya, ini membebaskan anda untuk menumpukan perhatian pada perkataan yang ditulis.Read More »

Cara Mengira Harga Break Break

Adakah anda tahu berapa harga yang diperlukan untuk memecah perniagaan anda? Anda lebih baik. Ini adalah matlamat pertama dalam menjalankan perniagaan dan menjana keuntungan. Mengetahui hubungan impak antara harga dan jumlah penjualan yang berbeza sangat penting untuk mengembangkan strategi penentuan harga.Read More »

Angka Apa yang Anda Gunakan untuk Mencari Tenaga Kerja Langsung Ketika Hilang Dari Formula?

Perniagaan yang menghasilkan barang atau perkhidmatan mesti mengembangkan dan mengekalkan anggaran kos pengeluaran yang tepat. Tenaga kerja langsung, yang bermaksud kerja kaki yang diperlukan untuk benar-benar membuat produk, adalah komponen penting dalam kos pembuatan. Tanpa mengetahui kos buruh langsung, perniagaan mungkin akan menjualkan harganya yang berlebihan dan kehilangan pelanggan daripada pesaing.Read More »

Contoh Laporan Kebolehlaksanaan Perniagaan

Hampir semua keputusan perniagaan memerlukan beberapa tahap analisis yang teliti sebelum keputusan dibuat. Pemilik perniagaan kecil ingin mencari jawapan yang menentukan sama ada mereka harus meneruskan idea yang dicadangkan atau tidak. Laporan kebolehlaksanaan perniagaan memberikan jawapan kepada persoalan itu.Read More »

Cara Memulakan Penjagaan Harian di Rumah di Ontario, Kanada

Berfikir untuk membuka pusat jagaan kanak-kanak di Ontario, Kanada? Terdapat pilihan yang lebih baik, terutama untuk ibu dan usahawan yang sibuk pada awal perjalanan mereka. Penjagaan harian di rumah melibatkan kos yang lebih rendah berbanding pusat jagaan kanak-kanak, menjadikannya lebih mudah untuk memulakan.Read More »