Cara Membeli Item secara Pukal untuk eBay

Membeli barang secara pukal dapat membuktikan sangat bermanfaat bagi pengusaha runcit. Dengan melabur dalam jumlah besar item untuk dijual semula, anda dapat menjimatkan sejumlah besar wang, dengan itu meningkatkan keuntungan anda secara mendadak. Sekiranya anda ingin membuat perniagaan daripada menjual barang dagangan di eBay, anda perlu mengurangkan kos dengan cara yang anda boleh, kerana jumlah persaingan dalam komuniti penjual eBay.

1

Memohon sijil penjualan semula. Sekiranya anda ingin membuat akaun dengan pemborong kilang terbaik dengan diskaun pukal, anda mesti mempunyai sijil penjualan semula. Anda boleh mendapatkannya melalui Lembaga Persamaan atau Jabatan Hasil negeri anda. Sekiranya anda tidak dapat mencari maklumat mengenai sijil penjualan semula di negeri anda, ingatlah bahawa beberapa negeri menyebutnya sebagai izin penjual atau ID cukai negeri.

2

Hubungi pemborong kilang di industri yang anda mahukan. Pemborong kilang mengkhususkan diri dalam menyediakan barangan pukal yang berkualiti kepada vendor. Penjual sah ini biasanya tidak mengiklankan di Internet (kerana mereka tidak perlu), jadi anda perlu membuat kerja rumah anda untuk mencarinya. Hubungi pengeluar produk yang ingin anda jual dan minta senarai terperinci mengenai pemborong rasmi mereka. Sebilangan besar pengeluar dengan senang hati memberikan maklumat ini, kerana dapat menghasilkan lebih banyak penjualan.

3

Daftar untuk menjadi ahli perniagaan dengan gudang borong. Tempat-tempat seperti BJ's Wholesale Club, Costco dan Sam's Club juga berurusan dengan barangan pukal dengan harga borong. Walaupun anda boleh mengaitkan kedai-kedai ini dengan kerepek kentang dan kertas tandas pukal, anda juga dapat menemukan koleksi barang-barang pengguna dalam jumlah besar seperti buku, CD dan DVD. Sekiranya anda mempunyai lesen penjualan semula, beberapa kedai ini akan membolehkan anda membuat akaun perniagaan, yang mengetepikan cukai jualan anda.

4

Beli barangan pukal di eBay. Percaya atau tidak, anda boleh menggunakan eBay untuk membeli barang dagangan yang anda rancangkan untuk dijual. Sebilangan penjual (terutamanya yang ingin memuatkan inventori dalam jumlah yang banyak) menawarkan tawaran seperti "100 DVD dengan harga $ 25." Anda kemudian boleh membalikkan dan menjual DVD tersebut secara berasingan untuk mendapatkan keuntungan. Lakukan carian eBay menggunakan kata kunci seperti "Massal," "Jual Semula" dan "Likuidasi." Anda juga boleh memeriksa laman web lelong dan penjual lain seperti Craigslist, iOffer dan Sell.com.

5

Lawati pelikuidasi dalam talian dan batu bata. Penjual likuidasi mengumpulkan lebihan stok dari pengeluar dan pemborong dan menjualnya kepada orang ramai, kadang-kadang secara pukal. Sekiranya anda membeli-belah dengan berhati-hati, anda dapat menjimatkan banyak barang dagangan, tetapi berhati-hati ketika membeli dari pelikuidasi dalam talian. Beberapa laman web mungkin tidak memberikan apa yang mereka janjikan, jadi teliti ulasan pengguna sebelum membelanjakan wang di mana-mana laman web pembubaran.