Cara Menggunakan Webmail Dengan AOL

Sebagai pemilik perniagaan kecil, penting untuk mempunyai akses ke e-mel anda. Banyak pemilik perniagaan kecil memilih untuk menggunakan sistem e-mel berasaskan Web kerana fleksibiliti yang disediakannya: anda boleh memeriksa e-mel anda dari komputer mana pun dan tidak perlu memuat turun program untuk menggunakan akaun anda. Banyak penyedia e-mel berasaskan Web, seperti AOL Mail, juga percuma. AOL Mail, yang asalnya disebut AOL Webmail, adalah pelanggan e-mel berasaskan penyemak imbas percuma yang menawarkan semua pilihan yang anda harapkan dari pelanggan e-mel. Menggunakan AOL Mail sama seperti menggunakan pelanggan e-mel yang lain.

1

Navigasi ke laman web AOL Mail di mail.aol.com (lihat Sumber). Masukkan nama pengguna dan kata laluan anda, kemudian klik "Masuk" untuk mengakses akaun anda.

2

Klik butang "Check Mail" di sebelah kiri skrin untuk memeriksa e-mel baru-baru ini.

3

Klik "Peti Masuk" yang terletak betul-betul di bawah Semak Surat untuk membaca sebarang mesej e-mel baru. Nombor di sebelah tab Peti Masuk menunjukkan kepada anda berapa banyak mesej baru yang anda ada.

4

Klik "Tulis", yang terletak di sebelah Check Mail, untuk menulis mesej e-mel baru.

5

Masukkan alamat e-mel penerima, subjek e-mel dan apa yang ingin anda katakan dalam e-mel di ruang yang disediakan.

6

Klik ikon klip kertas atau kamera untuk memasukkan fail atau gambar ke dalam e-mel anda.

7

Klik "Kirim" untuk menghantar e-mel anda kepada penerima.

8

Klik "Kenalan" di sebelah kiri skrin. Ini adalah senarai orang yang sering anda hantar e-mel, dan merangkumi alamat e-mel mereka dan maklumat lain.

9

Klik "Kenalan Baru" untuk menambahkan kenalan baru dan maklumatnya.

10

Klik "Log Keluar", yang terletak di atas butang Check Mail, untuk keluar dari akaun AOL Mail anda