Cara Menggunakan iTunes untuk Mencari Fail Audio di Komputer

Perniagaan sering menggunakan program perisian seperti iTunes untuk mengatur, mengurus dan memainkan fail audio dengan cepat. Komputer anda boleh mengadakan persembahan audio, nota suara, MP3 maklumat dan fail audio lain yang tersebar di beberapa folder. ITunes membantu anda menggabungkan fail-fail tersebut ke dalam perpustakaan media tunggal yang mengandungi semua kandungan media anda. Oleh kerana program ini tidak menyimpan fail yang dimuat turun atau disimpan secara automatik di perpustakaan medianya, anda mesti memberitahu program mana fail yang anda mahu muncul di perpustakaan. Nasib baik, anda dapat menggunakan iTunes untuk mencari fail audio dan menambahkannya ke perpustakaan anda secara automatik.

1

Lancarkan iTunes, klik "Fail" dan pilih "Tambahkan Folder ke Perpustakaan." Tetingkap Tambah ke Perpustakaan membuka dan memaparkan folder cakera keras anda.

2

Pindah ke panel Perpustakaan di sebelah kiri tetingkap dan cari folder yang mengandungi fail audio yang ingin anda sertakan.

3

Klik folder itu dan kemudian klik "Pilih Folder." ITunes mencari folder itu untuk fail media dan menambahkannya ke pustaka anda.

4

Klik ikon "Muzik" di bahagian atas perpustakaan anda untuk melihat fail audio anda. Tinjau senarai, dan anda akan melihat fail audio baru yang ditambahkan program.