Mengapa Pemilih Warna Saya Kelabu di Photoshop?

Dalam dunia perisian, pautan, butang, item menu atau alat Web yang berwarna kelabu atau cacat boleh seperti bouncer kelab malam yang menafikan anda mengakses melalui pintu. Walaupun perisian pengeditan gambar Adobe Photoshop mempunyai pelbagai kesempatan di mana pilihan tertentu berwarna kelabu, alat Color Picker tidak pernah menjadi salah satunya. Seperti kedai makan, Color Picker selalu terbuka untuk perniagaan 24/7, dan tidak pernah menjadi "kelabu", tetapi mungkin menunjukkan warna dan warna kelabu bergantung pada tetapan reka bentuk semasa anda.

Definisi

Photoshop Color Picker adalah di mana hampir semua perkara yang berkaitan dengan lukisan, pengisian, lukisan dan bentuk bermula. Pereka menggunakan Picker Warna - membolehkannya dengan mengklik dua kali bahagian atas dua kotak yang membentuk alat - untuk memilih warna cat mereka. Anda hanya dapat memilih satu warna pada satu masa dari Color Picker dan warna itu muncul di petak kiri atas pada lajur Alat. Warna yang dipilih, seperti kelabu, tetap ada hingga warna lain dipilih. Warna ini juga muncul walaupun Photoshop ditutup dan dibuka semula.

Lokasi

Color Picker terletak berhampiran bahagian bawah lajur Photoshop Tools, yang diletakkan secara lalai di sebelah kiri skrin. Sekiranya anda tidak melihat lajur, klik menu "Window" dan klik pilihan "Tools" dari menu drop-down. Sekiranya pilihan "Alat" sudah mempunyai tanda semak di sebelahnya, ia terbuka di ruang kerja, tetapi mungkin tersembunyi di sebalik tab, palet, dan menu lain. Color Picker adalah dua kotak berwarna yang bertindih, satu diagonal kiri sedikit lebih tinggi daripada yang lain. Dua kotak Color Picker biasanya dua warna yang berbeza.

Pilihan Warna

Kelabu mungkin mempunyai bilangan warna yang tidak berkesudahan dari batu tulis hingga debu dan pengguna Color Picker mempunyai beberapa cara untuk memilih kelabu mereka. Tetingkap Photoshop Color Picker menggunakan pelangi gelongsor di mana pengguna mengklik warna kelabu pilihan mereka. Pilihan lain adalah pergi terus ke nombor Pantone kelabu atau taipkan kod warna enam digit yang tepat. Salah satu daripada prosedur ini menyebabkan Pemilih Warna kelihatan kelabu.

Mod

Satu sebab lain yang berpotensi untuk Color Picker muncul sebagai kelabu ada kaitan dengan mod warna yang dipilih untuk gambar. Apabila gambar berwarna kelabu atau hitam putih, pilihan Color Picker akan dikurangkan. Anda akan mendapati mod gambar berada di luar pilihan "Mode" menu "Gambar". Lihat menu fly-out. Sekiranya "Skala Kelabu" dicentang, gambar anda tidak akan mempunyai warna dan Pemilih Warna mungkin menunjukkan warna kelabu, putih atau hitam. Anda mungkin menerima gambar yang berskala abu-abu atau secara tidak sengaja menukar gambar anda ke skala kelabu dengan mengklik mod ini secara tidak sengaja.