Cara Memulakan Tumblr Kedua

Blog Tumblr adalah alat pemasaran yang berkesan yang dapat anda gunakan untuk menghadirkan syarikat anda kepada pengguna Internet, serta memuat naik gambar dan keterangan mengenai produk dan perkhidmatan anda dan membaginya dengan komuniti Tumblr. Anda boleh mempunyai lebih daripada satu blog Tumblr. Hanya blog yang anda buat semasa anda menyertai komuniti yang boleh menjadi blog utama. Blog lain dipanggil blog sekunder dan tidak dapat mengikuti blog Tumblr lain, seperti catatan atau bertanya. Walau bagaimanapun, blog sekunder boleh dilindungi kata laluan untuk melindungi privasi anda dan dapat memuat semula catatan pengguna lain. Membuat blog Tumblr sekunder hanya memerlukan beberapa minit.

1

Navigasi ke Tumblr.com dan log masuk ke akaun anda untuk mengunjungi Papan Pemuka anda.

2

Klik anak panah ke bawah kecil di sebelah nama blog anda di sebelah kanan dan klik "Buat blog baru" untuk memulakan blog sekunder.

3

Taipkan tajuk untuk blog anda dan pilih URL-nya di bidang yang berkaitan. Tandai kotak "Lindungi kata laluan blog ini" dan ketik kata laluan jika anda hanya mahu orang tertentu yang mengetahui kata laluan untuk melihat blog sekunder anda.

4

Klik butang hijau "Buat Blog" untuk membuat blog sekunder. Anda dibawa terus ke Dashboard blog sekunder dan boleh mula menambah catatan dengan segera.