Cara Mendaftar Perniagaan Dalam Talian

Di kebanyakan negeri, anda boleh mendaftarkan perniagaan baru anda tanpa meninggalkan rumah atau pejabat anda. Untuk mendaftarkan perniagaan anda, pertama-tama anda perlu memutuskan jenis perniagaan yang anda ingin miliki - hak milik tunggal, syarikat, syarikat dengan tanggungan terhad, perkongsian, bukan untung atau kerjasama. Setelah anda mengetahui perkara ini, anda boleh mendaftarkan perniagaan secara dalam talian melalui bahagian syarikat negeri anda. Setelah melakukannya, anda kemudian boleh mendaftarkan perniagaan anda dengan kerajaan pusat, dengan menerima Nombor Pengenalan Majikan.

Mendaftar Dengan Negeri Anda

Cari Laman Web yang Sesuai

Lawati laman web Bahagian Perbadanan negeri anda. Pentadbiran Perniagaan Kecil AS menyediakan senarai laman web negeri. Di Texas, anda akan melayari laman web Setiausaha Negara.

Pilih Pilihan Pendaftaran Dalam Talian

Klik pada pautan "Pendaftaran Dalam Talian". Sebilangan besar negeri mempunyai pilihan ini. Sekiranya negeri anda tidak, anda perlu mendaftar sendiri. Versi Texas adalah SOSDirect, yang membolehkan anda mendaftarkan perniagaan anda dalam talian.

Lengkapkan Permohonan

Isi permohonan. Anda harus menyenaraikan nama, alamat dan prinsip perniagaan anda. Terdapat senarai waktu perniagaan dan anda mesti memeriksa jenis perniagaan yang ingin anda wujudkan. Anda mungkin perlu menghantar rancangan perniagaan sebagai tambahan kepada permohonan.

Hantar Bayaran Yuran

Bayar yuran yang diperlukan. Semua negeri memerlukan anda membayar yuran untuk mendaftarkan perniagaan anda, walaupun berbeza mengikut negeri. Semasa mendaftar dalam talian, anda harus membayar yuran anda dengan kad kredit.

Mendaftar EIN

Lawati Laman Web IRS

Lawati laman web Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (lihat Sumber) untuk memohon Nombor Pengenalan Majikan, atau EIN. Walaupun anda tidak mempunyai pekerja, nombor ini digunakan untuk tujuan cukai. Aplikasi ini tidak tersedia sepanjang masa. Anda hanya boleh mendaftarkan perniagaan anda pada waktu berikut: Isnin hingga Jumaat 7 pagi hingga 10 malam Waktu Timur.

Klik "Terapkan Dalam Talian Sekarang" Ini berada di bahagian bawah halaman, tetapi mudah dilewatkan. Pada halaman seterusnya, klik butang yang bertuliskan "Mulakan Permohonan."

Huraikan Perniagaan Anda

Kenal pasti jenis perniagaan yang anda mulakan. Anda mesti memilih jenis perniagaan, seperti syarikat atau hak milik tunggal. Mungkin meminta lebih banyak maklumat, seperti jenis syarikat, mengapa anda mendaftarkan perniagaan ini dan meminta anda mengesahkan pilihan anda.

Berikan Butiran Pemilik

Sahkan perniagaan dengan memberikan butiran mengenai pemilik perniagaan. Ini termasuk nama, alamat dan nombor Jaminan Sosial anda. Anda juga harus memberikan alamat perniagaan di halaman seterusnya dan menjawab sebarang pertanyaan mengenai perniagaan anda.

Sahkan Penyerahan Anda

Sahkan pilihan anda. Anda kemudian akan diberi EIN.