Pemberian untuk Wanita Lebih dari 40 tahun

Geran dan biasiswa disediakan untuk wanita berumur 40 tahun ke atas yang berminat untuk mendapatkan pendidikan tinggi atau kemahiran pekerjaan baru. Wanita yang telah menghabiskan sebahagian besar hidupnya untuk membesarkan keluarga dan mempunyai keterampilan yang terhad mungkin sukar mendapatkan pekerjaan. Program-program ini membantu menampung kos memperoleh kemahiran dan pendidikan yang diperlukan untuk memasuki tenaga kerja.

Yayasan AARP

Program Biasiswa Wanita Yayasan AARP (aarp.org/aarp-foundation), bekerjasama dengan Yayasan Walmart, memberikan biasiswa kepada wanita berumur 40 tahun ke atas yang ingin melanjutkan pelajaran ke kolej, vokasional atau teknikal. Untuk memenuhi syarat untuk mendapat biasiswa, anda mestilah seorang wanita yang berumur sekurang-kurangnya 40 tahun, berpendapatan rendah dan didaftarkan di sekolah yang diakreditasi oleh Jabatan Pendidikan AS. Semasa proses permohonan, keutamaan diberikan kepada wanita dalam pekerjaan bergaji rendah tanpa peluang kerjaya, mereka yang membesarkan anak anggota keluarga lain, atau mereka yang telah keluar dari tenaga kerja selama lebih dari lima tahun. Jumlah pemberian biasiswa antara $ 500 hingga $ 5,000.

Biasiswa Pembantu Rumah Terpindah

Persatuan mengenai Hal Ehwal India Amerika (indian-affairs.org) memberikan biasiswa sarjana muda kepada pengungsi rumah yang berusia 30 tahun ke atas. Wanita berumur 40 tahun ke atas yang tidak pernah menghadiri kuliah kerana tanggungjawab keluarga atau kehilangan pekerjaan di sektor tertentu kerana pengecualian mungkin layak mendapat biasiswa $ 1,500. Anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya satu perempat darah India dari suku yang diiktiraf secara persekutuan untuk dipertimbangkan untuk anugerah tersebut. Wang biasiswa itu digunakan untuk perbelanjaan pendidikan serta penjagaan anak, pengangkutan dan perbelanjaan asas.

Biasiswa Newcombe untuk Pelajar Wanita Matang

Yayasan Charlotte W. Newcombe (newcombefoundation.org/scholarship) memberikan geran kepada wanita berusia lebih dari 25 tahun yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat kolej. Pemberian ini membantu pelajar wanita yang matang mengelakkan terlalu bergantung pada pinjaman pelajar. Purata pemberian geran adalah $ 2,390. Pemberian ini terhad kepada universiti dan kolej empat tahun. Wanita yang memperoleh sekurang-kurangnya 60 kepujian untuk memperoleh ijazah sarjana muda layak untuk memohon bantuan. Pembiayaan dikeluarkan terus ke kolej atau universiti dan dimasukkan ke akaun pelajar.

Dana Biasiswa Wanita Jeanette Rankin

Sejak tahun 1978, dana Biasiswa Wanita Jeanette Rankin (rankinfoundation.org/students) telah menyediakan dana kepada wanita berumur 35 tahun ke atas untuk mengikuti program ijazah sarjana muda teknikal, vokasional, atau pertama. Untuk memenuhi syarat untuk mendapat biasiswa, anda mesti mempunyai pendapatan rendah dan menjadi warganegara AS. Anda juga mesti mendaftar atau diterima masuk ke sekolah daerah atau sekolah yang diakreditasi oleh Majlis Akreditasi untuk Sekolah Bebas (ACICS). Matlamat anda, rancangan untuk mencapai matlamat anda, cabaran yang anda hadapi dan situasi kewangan semasa dipertimbangkan semasa proses pemilihan permohonan.