ARKIB KATEGORI: Panduan

Objektif Pengurusan Penyelenggaraan

Pengurusan penyelenggaraan adalah mengenai menjaga sumber daya syarikat supaya pengeluaran berjalan dengan berkesan dan tidak ada wang yang dibazirkan kerana tidak cekap. Terdapat banyak program perisian yang membantu proses ini, dan terdapat beberapa objektif yang harus dicapai oleh pengurus penyelenggaraan.Read More »

Cara Memulakan Firefox Tanpa Tambahan

Alat tambah dalam Mozilla Firefox mengotomatisasi pelbagai tugas dan meningkatkan fungsi penyemak imbas Web. Terlalu banyak add-on Firefox melambatkan penyemak imbas. Alat tambah juga kadang-kadang menghadkan fungsi laman web atau bahkan menyekat laman web daripada dimuat. Untuk menyelesaikan masalah dan menyelesaikan masalah dengan penyemak imbas anda, mulakan Firefox tanpa tambahan.Read More »

Cara Membuat Sandaran Telefon Android di Google Cloud

Android telah menjadi sistem operasi mudah alih terkemuka bukan sahaja di kalangan pengguna umum, tetapi di kalangan pengguna perniagaan juga sihat. Salah satu sebabnya ialah kemampuan Android untuk menyegerakkan dan menyandarkan tetapan dan data anda secara automatik dengan pelayan Google; jenis sandaran ini kadang-kadang disebut sebagai pengkomputeran "awan".Read More »

Cara Membuat Tajuk yang Boleh Diurutkan di Excel

Program hamparan Excel Microsoft mengandungi banyak ciri yang membolehkan anda membuat dokumen yang lengkap dan terperinci. Anda mungkin menggunakan alat untuk melakukan tugas yang serupa dengan program produktiviti Office lain, seperti mengedit teks, gambar dan objek lain. Rumus pra-format, seperti AUTOSUM dan RATA-RATA, boleh digunakan untuk melakukan pengiraan sederhana atau rumit.Read More »

Apakah Nisbah Kontras Tertinggi untuk Monitor Komputer?

Semasa membeli monitor komputer, anda dihujani dengan spesifikasi seperti resolusi asli dan masa tindak balas, tetapi salah satu ciri monitor yang lebih disalahpahami adalah nisbah kontras. Seperti banyak perkara, yang lebih besar umumnya lebih baik jika dibandingkan dengan nisbah kontras, walaupun hanya satu faktor yang perlu dipertimbangkan ketika membeli monitor - dan pengeluar kadang-kadang menggunakan istilah yang membingungkan seperti "nisbah kontras dinamik" untuk membuat sesuatu lebih membingungkan.Read More »

Cara Menukar XLR ke Excel

Apabila anda membuat dan menyimpan spreadsheet menggunakan Microsoft Works, fail tersebut disimpan sebagai fail XLR. Jenis fail ini khusus untuk Microsoft Works, dan banyak versi Microsoft Excel tidak dapat memahami fail tersebut. Walau bagaimanapun, versi terbaru Microsoft Excel dapat mengenali dan membuka spreadsheet XLR, jadi anda boleh menggunakan Excel untuk menukar fail XLR menjadi salah satu yang dapat dibuka oleh program Excel mana pun.Read More »

Bagaimana Menjadi Pemaju Harta Tanah yang Berjaya

Dalam industri harta tanah, terdapat lebih daripada satu cara untuk mengeringkan kucing, yang bermaksud bahawa menjadi ejen harta tanah bukan satu-satunya cara untuk membina perniagaan yang berjaya. Pemaju harta tanah adalah pengusaha yang mengenal pasti harta tanah utama, mengembangkan harta tanah, mengumpulkan sewa dari pemajak atau menjual pembangunan untuk mendapatkan keuntungan.Read More »

Cara Membersihkan & Memadamkan Mac Mini

Sebelum menyerahkan Mac Mini anda kepada orang lain, anda perlu memadamkan data dari cakera keras anda dan memasang semula sistem operasi macOS. Ini memastikan komputer anda tidak lagi mengandungi maklumat peribadi anda, menyimpannya dari tangan penggodam dan pencuri data. Untuk mengelap cakera keras, anda akan menggunakan Mod Pemulihan macOS terbina dalam.Read More »

Cara Mengekstrak Fail IMG

Fail IMG adalah fail imej cakera. Fail IMG boleh dibakar ke CD atau DVD. Sistem operasi, seperti Ubuntu, dimuat turun dalam format IMG. Dalam kes sedemikian, fail IMG hanya dibakar ke cakera menggunakan utiliti pembakaran ROM. Walau bagaimanapun, fail IMG hanyalah arkib, serupa dengan fail ZIP. Sekiranya anda perlu mengekstrak fail dalam arkib IMG untuk perniagaan anda, anda boleh melakukannya dengan mudah menggunakan utiliti pengarkiban standard, seperti 7-Zip, WinRAR atau WinZIP.Read More »

Hubungan Antara Matriks SWOT & Matriks Strategi Besar

Matriks SWOT dan matriks strategi utama adalah alat strategik yang digunakan dalam perniagaan untuk mendapatkan pandangan mengenai usaha perancangan strategik. Kedua-dua alat menampilkan maklumat yang berbeza dengan cara yang berbeza, tetapi pandangan yang diperoleh dari masing-masing dapat digabungkan untuk memberikan analisis yang lebih bermakna mengenai pilihan strategik syarikat di pasar.Read More »

Bagaimana Pengkhususan Tenaga Kerja Dapat Meningkatkan Produktiviti

Pengkhususan tenaga kerja paling sering dikenali sebagai pembahagian tenaga kerja dan merujuk kepada proses dalam perniagaan di mana tugas besar dibahagikan kepada tugas yang lebih kecil, dan pekerja yang berlainan atau kumpulan pekerja yang berbeza menyelesaikan tugas-tugas tersebut. Pengkhususan sangat diinginkan dalam operasi berskala besar seperti pembuatan kereta kerana membolehkan pekerja dengan kumpulan kemahiran tertentu melakukan tugas tertentu dengan cekap.Read More »

Apa itu Logo Syarikat?

Banyak pemilik perniagaan kecil menghabiskan berminggu-minggu membuat rancangan perniagaan dan berhari-hari mencipta nama syarikat yang sempurna, tetapi elemen utama lain dalam memasarkan jenama anda adalah logo anda. Logo adalah representasi visual yang muncul di papan tanda, kertas dan iklan syarikat yang digunakan pelanggan untuk mengenal pasti syarikat anda.Read More »

Kelebihan & Kekurangan Menggunakan Sistem Pengumpulan Lockbox

Aliran tunai adalah bahagian penting dari perniagaan kecil, tetapi adalah bohong untuk mengatakan bahawa mendeposit cek bukanlah masalah. Perbankan mudah alih berjalan sejauh ini, dan bagi syarikat yang mengalami masalah, masa tidak lama. Bilakah anda benar-benar akan berkunjung ke bank, terutamanya apabila beberapa bank hanya dibuka pada waktu perniagaan tradisional?Read More »

Cara Melumpuhkan Carian Selamat Norton

Norton Safe Search menggunakan Ask.com untuk menghasilkan hasil untuk istilah carian anda. Peringkat keselamatan dan status keselamatan setiap laman web disenaraikan dengan hasil carian. Untuk mematikan ciri ini, anda memerlukan bar alat Norton dipasang di penyemak imbas Internet anda. Dari Bar Alat Buka penyemak imbas anda dan periksa bar alat Norton.Read More »

Menyelaraskan iCal Dengan Android

Telefon pintar atau tablet Android anda menyegerakkan acara kalendar anda secara automatik dengan akaun Kalendar Google anda. Sekiranya anda menggunakan iCal di Mac anda dan bukannya aplikasi Web Kalendar Google, anda boleh mengatur iCal untuk menyegerakkan acara kalendar dengan Kalendar Google. Segala peristiwa yang anda tambahkan atau ubah yang anda buat di iCal diselaraskan ke akaun Kalendar Google anda, di mana aplikasi Kalendar pada peranti Android anda dapat menyalinnya.Read More »

Cara Mendapatkan Nombor Pengecualian Cukai Ladang Anda

Sekiranya anda memulakan perniagaan pertanian, anda perlu memberitahu kerajaan negeri anda. Sebahagian besar dari 50 negeri AS mengeluarkan nombor, izin atau sijil yang dikecualikan cukai kepada ladang dalam usaha untuk mendorong pertanian, meringankan beban cukai anda dan membuat tugas mengemukakan pulangan tahunan anda sedikit lebih mudah.Read More »

Siapa yang Memiliki Syarikat secara Sah?

Syarikat adalah entiti undang-undang yang kompleks. Ia cukup mudah untuk disiapkan tetapi kerumitan yang terlibat dalam menguruskan perniagaan dan mematuhi peraturan peraturan dan cukai boleh menakutkan pemilik perniagaan kecil. Salah satu faedah mendirikan perniagaan sebagai syarikat, bagaimanapun, adalah kemudahan untuk menentukan siapa yang memiliki dan mengawal syarikat tersebut.Read More »

Cara Membuat Album di Facebook Tanpa Foto

Semasa anda membuat album di Facebook, anda mesti memuat naik sekurang-kurangnya satu gambar ke dalamnya. Oleh kerana cara penyediaan album, anda tidak dapat memenuhi syarat ini. Walau bagaimanapun, anda masih boleh mendapatkan album kosong dengan beberapa konfigurasi tambahan. Sebaik sahaja anda mempunyai album kosong, anda boleh menggunakannya untuk menyusun dan menyusun foto lain dari album yang ada atau meletakkan foto di dalamnya yang anda ingin kongsi dengan kenalan perniagaan dan rakan sekutu yang melihat profil anda.Read More »

Bagaimana Menyingkirkan Surat Luar Biasa di Komputer Anda

Incredible Mail, atau IncrediMail, adalah pelanggan e-mel yang membolehkan anda memasukkan pelbagai emotikon dan animasi ke dalam e-mel anda dan mendapatkan peringatan audio dan video semasa anda menerima surat. Sekiranya anda perlu menggunakan klien e-mel profesional pada komputer perniagaan anda, anda boleh menyingkirkan Incredible Mail dan memasang Outlook 2010, Mozilla Thunderbird atau pelanggan e-mel lain.Read More »

Cara Mencari Kenalan Hotmail secara langsung

Hotmail disertakan sebagai perkhidmatan di Windows Live, yang merupakan lokasi pusat untuk beberapa perkhidmatan berasaskan Windows - termasuk MSN Messenger, Groups, Office dan beberapa perkhidmatan dalam talian yang lain. Sekiranya anda mempunyai akaun Hotmail, anda mempunyai akaun Langsung. Segala kenalan yang anda simpan melalui Hotmail masih ada, begitu juga kenalan yang anda tambahkan melalui MSN Messenger dengan akaun yang sama.Read More »

Kepentingan Profesionalisme dalam Perniagaan

Tingkah laku profesional di tempat kerja diperlukan untuk kejayaan jangka panjang perniagaan, sama ada syarikat besar atau perniagaan kecil. Interaksi dan hubungan pekerja dengan pelanggan sangat penting untuk memastikan matlamat dan objektif syarikat tercapai. Sikap dan penampilan di tempat kerja yang profesional membolehkan pekerja merasa bangga dengan pekerjaan mereka dan meningkatkan prestasi pekerja.Read More »

Tentukan Gaji Separuh Masa

Cara kerja orang telah berubah secara radikal sejak akhir 1980-an, dengan lebih banyak perniagaan dan organisasi menyedari faedah membiarkan kakitangan mereka bekerja dengan lebih fleksibel. Internet telah membenarkan peningkatan bilangan pekerja untuk melaksanakan sekurang-kurangnya sebahagian daripada tugas mereka dari rumah sementara banyak majikan membenarkan pekerja bekerja secara gaji sambilan, yang memberikan fleksibiliti kepada kedua-dua pihak.Read More »

Definisi Integrasi Mendatar dalam Rantaian Bekalan

Rangkaian bekalan adalah rangkaian vendor, pengedar, pengeluar, peruncit dan entiti lain yang dihubungkan secara langsung dan tidak langsung untuk tujuan melayani pelanggan yang sama. Rangkaian yang saling berkaitan dan disegerakkan ini membolehkan perkhidmatan dan produk menjangkau sebilangan besar pengguna, baik nasional dan antarabangsa.Read More »

Cara Menyalin Teks Dari Sembang Facebook

Salah satu cara Facebook membolehkan anda berkomunikasi dengan rakan adalah dengan menggunakan sembang masa nyata. Semasa anda berbual dengan rakan, perbualan muncul di tetingkap sembang di sudut kanan bawah skrin. Facebook tidak menawarkan cara untuk menyimpan transkrip sembang anda ke komputer anda, tetapi anda boleh menyalin dan menampal perbualan ke dalam dokumen teks jika ingin menyimpannya nanti.Read More »

Cara Berurusan Dengan Bawahan Yang Menolak Menghormati Anda

Sebagai pemilik perniagaan kecil, anda mungkin menyedari pentingnya menjaga tempat kerja yang positif. Sama seperti penting bagi pemilik dan pengurusan untuk menghormati pekerja, adalah wajar juga untuk mengharapkan pekerja mematuhi permintaan yang wajar dan memperlakukan rakan sekerja dan atasan dengan hormat.Read More »

Bagaimana Mempunyai Blog Tumblr yang Berjaya

Tumblr adalah platform blogging dan laman web rangkaian sosial percuma di Internet. Anda boleh membuat blog Tumblr anda sendiri, membuat kandungan untuk blog anda, mendapatkan pengikut dan berinteraksi dengan orang lain di laman web ini. Kerana Tumblr adalah laman web yang sangat sosial, untuk menjadi berjaya, anda bukan sahaja harus menyediakan kandungan yang kuat untuk blog anda, tetapi juga berinteraksi secara konsisten dengan blogger Tumblr yang lain.Read More »

Apakah Disonansi Kognitif dalam Pemasaran?

Disonansi kognitif adalah keadaan fikiran yang menahan idea yang bertentangan, dan bahkan tidak dapat disatukan, pada masa yang sama. Ini adalah pemikiran bahawa kebanyakan orang merasa cukup tidak selesa untuk memotivasi mereka untuk mencari jalan untuk mendamaikan kedua pandangan tersebut - misalnya, dengan menolak kewenangan salah satu pandangan tersebut.Read More »

Cara Menukar BootCamp ke Mac

Dengan ciri BootCamp, pengguna Mac dapat memasang dan menjalankan sistem operasi Microsoft Windows di komputer Apple mereka. Untuk kembali ke Mac OS X, anda mesti memuatkan Startup Manager dan menukar cakera boot anda. Sebagai contoh, jika anda telah mengedit hamparan Excel untuk perniagaan anda menggunakan Windows, tetapi ingin beralih kembali ke Mac OS X untuk mengedit klip video untuk laman web syarikat anda, gunakan Pengurus Permulaan untuk mengubah pilihan BootCamp anda.Read More »

Cara Membuka Fail Yang Dienkripsi

Menggunakan fail dan pemacu yang disulitkan biasanya merupakan sesuatu yang boleh anda lakukan tanpa memikirkannya. Dalam kebanyakan kes, hanya log masuk ke komputer anda yang diperlukan untuk mengakses data. Walau bagaimanapun, dalam beberapa kes, anda mungkin memerlukan pemacu USB khas yang dimasukkan ke dalam komputer anda sebelum anda log masuk.Read More »

Definisi Pekerja Pengecualian Sepenuh Masa

Berjuta-juta pekerja di tempat kerja di seluruh Amerika Syarikat dilindungi oleh Fair Labor Standards Act. FLSA adalah undang-undang persekutuan yang menetapkan standard untuk pelbagai syarat dan gaji pekerja, termasuk gaji lebih masa, gaji minimum dan perlindungan pekerja anak. FLSA merangkumi pekerja sambilan dan sepenuh masa.Read More »

Cara Menyiapkan vCard di Outlook

Salah satu format fail standard untuk kad perniagaan elektronik adalah vCard, dan melampirkan vCard anda ke mesej e-mel adalah cara yang berkesan dan tidak mengganggu untuk memberitahu kenalan perniagaan bagaimana menghubungi anda. Microsoft Outlook menjadikannya sangat mudah untuk mengatur vCard anda dan menyertakannya dengan sebarang mesej e-mel yang anda kirim dari mana-mana akaun di Outlook.Read More »

Syarat untuk Membuka Pusat Penjagaan Harian di Rumah

Keperluan untuk membuka perniagaan penitipan anak di rumah berbeza dari negeri ke negeri. Walau bagaimanapun, banyak negeri mengekalkan garis panduan yang serupa. Sebagai contoh, banyak negeri memerlukan perniagaan penjagaan anak di rumah untuk mendapatkan lesen untuk menyediakan tempat penitipan anak.Read More »

Bagaimana Mengetahui Adakah Catatan di Craigslist Dihapus

Craigslist adalah perkhidmatan rahsia dalam talian yang popular, menghubungkan orang di seluruh negara dengan pekerjaan, barang dan perkhidmatan, kereta dan harta tanah. Salah satu prinsip utama Craigslist adalah komuniti. Kejayaan laman web ini berpunca daripada pengguna, bukannya pendekatan top-down yang dikendalikan oleh syarikat.Read More »

Cara Memetakan Formula di Excel

Angka dengan sendirinya jarang menyampaikan gambaran besar. Carta Excel menjadikannya mudah untuk menggambarkan trend dalam perniagaan anda, dari perbelanjaan lalu dan ramalan keuntungan hingga jualan berdasarkan penjualan sebelumnya. T * o * _ grafik fungsi di Excel _, pertama-tama anda memerlukan beberapa data untuk digunakan, serta mengetahui formula mana yang ingin anda gambarkan.Read More »

Berapa Banyak Yang Dikenakan Sebagai Notaris

Dokumen rasmi untuk kegunaan negeri sering memerlukan tandatangan orang notari. Tandatangan berfungsi sebagai kaedah rasmi bagi orang lain untuk mengesahkan kesahihan dokumen kerana maklumat notaris disertakan dengan tandatangan. Setiap negeri di negara ini mempunyai peraturannya sendiri mengenai pampasan notari yang harus dipatuhi oleh notaris.Read More »

Apakah Penyata Kewangan Perniagaan?

Penyata kewangan adalah bahagian penting dalam operasi perniagaan. Mereka memberi tahu pemilik perniagaan di mana mereka berdiri sekarang dalam bidang seperti aset, liabiliti, pendapatan dan aliran tunai, serta seberapa baik yang telah mereka lakukan dalam tahun fiskal yang baru selesai. Mereka juga berperanan dalam proses perancangan perniagaan, terutama bagi seseorang yang bersiap untuk melancarkan.Read More »

Apakah Perbezaan Antara Usaha Sama & Perikatan Strategik?

Anda membelanjakan wang untuk iklan cetak dan siaran kerana iklan tersebut menarik perhatian. Anda mungkin telah menghabiskan sejumlah wang di laman web anda - menulisnya, merancang, melancarkannya, mengoptimumkannya dan kemudian memastikan bahawa ia berjaya meningkatkan perniagaan anda dengan melabur dalam strategi pemasaran masuk.Read More »

Apakah Flextime dalam Syarat HR?

Keseimbangan kerja-kehidupan dan penjadualan tempat kerja yang fleksibel adalah konsep yang sering dipertimbangkan oleh pengamal sumber manusia ketika mereka mencari pilihan untuk meningkatkan kepuasan kerja, penglibatan dan produktiviti. Pergeseran dalam demografi tenaga kerja, seperti isi rumah berpendapatan dua kali ganda dan peningkatan kewajiban keluarga dan peribadi, menggarisbawahi perlunya fleksibiliti, kata Cecilia Rouse, anggota Majlis Penasihat Ekonomi Gedung Putih, dalam artikel Mac 2010 "Ekonomi Fleksibiliti Tempat Kerja.Read More »

Bagaimana Hotspot Wi-Fi Berfungsi?

Hotspot Wi-Fi adalah cara mudah untuk mengakses Internet dari mana-mana komputer riba, telefon pintar atau tablet. Pada tahun 2010 dianggarkan terdapat kira-kira 750,000 titik panas di seluruh dunia dan jumlah ini terus meningkat secara pesat setiap tahun. Hanya kerana mereka senang, tidak berarti mereka selalu aman digunakan.Read More »

Cara Mengubah Kaedah Kunci pada iPhone

Secara lalai, iPhone anda tidak memerlukan kata laluan atau PIN untuk membuka kunci. Walau bagaimanapun, dengan menambahkan ciri keselamatan ini, pengguna yang tidak dibenarkan melihat maklumat sensitif anda. IOS, sistem operasi mudah alih Apple, merangkumi dua kaedah kunci: kod laluan mudah dan kod laluan kompleks.Read More »

Cara Menghapus Akaun di Outlook 13

Microsoft Outlook membolehkan anda mengurus beberapa akaun e-mel tanpa perlu menggunakan penyemak imbas Web anda. Anda boleh menambahkan semua akaun e-mel anda, termasuk Gmail, Yahoo Mail, Outlook.com dan AOL, ke Outlook. Sekiranya anda tidak menggunakan salah satu akaun lagi, Outlook membolehkan anda menghapusnya.Read More »

Bagaimana Syarikat Perunding Berfungsi

Sekiranya rakan sekerja anda menganggap anda pakar dalam bidang anda, dan anda telah lama menjadi orang di pejabat anda, memulakan perniagaan perundingan mungkin merupakan idea yang baik. Perunding dibayar untuk berkongsi kepakaran mereka dengan individu dan perniagaan lain. Perundingan yang berjaya boleh menguntungkan dari segi kewangan dan memberi peluang untuk meletakkan diri anda sebagai pemimpin pemikiran dalam industri anda.Read More »

Cara Menyambung Muat turun Selepas Sambungan Terputus

Keupayaan untuk menyambung semula muat turun yang terganggu dapat menjimatkan banyak masa, terutama ketika memuat turun fail besar seperti program perisian. Semua penyemak imbas utama, termasuk Firefox, Internet Explorer dan Chrome, membolehkan anda meneruskan muat turun dari tempat ia berhenti sekiranya sambungan terputus, jadi muat turun anda akan berhenti sebentar, tetapi tidak akan hilang.Read More »

Bagaimana Mencari Kedudukan Jualan Amazon

Sekiranya anda menjual apa-apa di Amazon, maka anda mungkin pernah mengetahui kedudukan penjualan Amazon. Tokoh misteri ini telah menyebabkan banyak penjual membuat pelbagai strategi untuk melihat peringkat mereka bertambah baik, dengan yakin bahawa penjualan mereka akan bertambah baik. Walau bagaimanapun, terdapat sedikit nuansa pada peringkat penjualan.Read More »

Cara Memasang Alat dengar USB Logitech

Alat dengar USB Logitech anda meningkatkan komunikasi perniagaan dengan suara stereo penuh dan mikrofon penghapusan bunyi. Memasang alat dengar tidak mungkin lebih mudah, kerana bergantung pada pemacu USB asli Windows 7. Cukup pasangkan alat dengar dan anda sudah bersedia untuk pergi. Anda mungkin menghadapi masalah jika anda memasang alat dengar, sistem pembesar suara atau mikrofon lain sebagai peranti lalai, tetapi anda dapat menyelesaikan masalah dengan cepat dalam tetapan Suara Windows 7.Read More »

Memindahkan Talian Kerja ke Telefon Bimbit Anda

Anda boleh memindahkan nombor telefon kerja ke telefon bimbit anda dengan mengaktifkan ciri penerusan panggilan pada telefon kerja anda. Penerusan panggilan secara automatik memindahkan semua panggilan masuk ke nombor telefon yang ditunjukkan. Dengan memindahkan panggilan masuk ke telefon bimbit, anda dapat mengelakkan kehilangan panggilan penting ketika anda tidak berada di tempat kerja anda secara fizikal.Read More »

Contoh Pemberian Maklumat dalam Perniagaan

Pemberi Maklumat adalah pekerja syarikat yang melaporkan tingkah laku yang tidak sesuai atau tidak beretika yang mereka temui di tempat kerja. Pemberitahuan maklumat merangkumi banyak bidang perniagaan di setiap industri, termasuk tetapi tidak terhad kepada diskriminasi dalaman, amalan penjualan pemangsa dan keadaan kerja yang berbahaya.Read More »

Cara Mengimbas Kembali di Sembang Facebook

Sembang Facebook adalah ciri pesanan segera laman sosial yang membolehkan rakan berkomunikasi antara satu sama lain dalam masa nyata. Setelah perbualan sembang anda selesai, Facebook secara automatik menyimpan salinan dalam aplikasi mesej. Lihat kembali perbualan lama dengan mengunjungi utas mesej dengan rakan tertentu, yang mengandungi kedua-dua mesej e-mel biasa dan juga perbualan sembang.Read More »

Berapa lama Kartrij Inkjet HP Berakhir Jika Tidak Dibuka?

Syarikat Hewlett-Packard menyelesaikan tuntutan hukum di mana mereka dituduh menggunakan pop timbul sebelum waktunya untuk mendesak pengguna membeli lebih banyak dakwat untuk pencetak berukuran kecil mereka. Sebagai ganti rugi, penyelesaian memerlukan pengguna untuk memenuhi syarat kelayakan tertentu yang berkaitan dengan tarikh pembelian dan hanya berlaku untuk model pencetak tertentu.Read More »

Cara Menambah Pautan Media Sosial ke Saluran YouTube

YouTube, laman perkongsian video yang dimiliki oleh Google, mempunyai ratusan juta pengguna di seluruh dunia. Mengunggah video ke saluran YouTube anda akan membuka video Anda kepada penonton ini. Oleh kerana video anda menjadi lebih popular di YouTube, anda mungkin ingin menambahkan cara agar penonton video anda dapat berhubung dengan anda.Read More »

Cara Menilai Nilai Pasaran Harta

Ketika membeli atau menjual harta tanah untuk perniagaan anda, titik permulaannya adalah untuk mengetahui berapa nilai harta tanah tersebut. Ini nampaknya cukup mudah - pasti, anda melihat apa yang sebelum ini dijual di kawasan anda dan menggunakannya sebagai titik permulaan? Malangnya, penilaian harta tanah - dan terutama harta komersial - tidak begitu mudah.Read More »

Cara Menyesuaikan Penyertaan untuk Pendapatan Tidak Diperolehi

Perniagaan kadangkala perlu membuat kemasukan pendapatan yang belum diperoleh untuk memasukkan kunci kira-kira. Entri ini mencerminkan barang dan perkhidmatan yang telah dibayar oleh syarikat tetapi belum disediakan. Oleh kerana syarikat memenuhi kewajiban ini, kemasukan hasil yang tidak diperolehi menyusut dan kemasukan pendapatan yang diperoleh bertambah.Read More »

Cara Gchat pada iPhone

Banyak perniagaan kecil menggunakan Gmail sebagai sebahagian daripada rangkaian alat Google Apps for Business yang disediakan oleh Google. Gmail bukan sahaja merupakan pelanggan e-mel percuma, tetapi juga merupakan program pesanan segera. Program sembang dipaparkan di sudut kiri bawah Gmail anda, memaparkan kenalan anda yang juga dalam talian.Read More »

Cara Membuka Kedai Rambut

Sekiranya anda berminat dengan penjagaan rambut, anda mungkin berminat untuk membuka kedai anda sendiri. Tetapi sebelum melancarkan perniagaan anda, lakukan kerja rumah anda dan fahami syarat untuk membuka perniagaan baru, terutamanya kedai rambut.Ketahui cabarannya. Ketahui berapa kos untuk membuka pintu dan apa yang perlu anda lakukan untuk terus berniaga.Read More »

Laser pada Tetikus Saya Tidak Menyala

Sama ada masalah berlaku secara sporadis atau berterusan, tetikus komputer yang gagal selalu menurunkan produktiviti. Pada hari-hari awal pengkomputeran peribadi, tikus mempunyai bola yang merasakan gerakan. Tikus hari ini mempunyai laser berketepatan tinggi yang melakukan tugas itu dengan lebih tepat.Read More »

Cara Membuat Spreadsheet dalam Word

Walaupun Excel adalah aplikasi Microsoft Office yang paling terkenal dengan kemampuan spreadsheetnya, mungkin ada kalanya anda memerlukan spreadsheet dalam laporan perniagaan atau dokumen Word yang lain. Anda boleh membuat spreadsheet Excel di mana-mana fail Word dengan memasukkannya sebagai objek dalam dokumen.Read More »

Cara Membuka Fail DWG di Illustrator

Format DWG pada awalnya dirancang oleh Mike Riddle pada tahun 1977 dan dilesenkan kepada AutoDesk Inc. pada tahun 1982 untuk membuat lukisan dua dan tiga dimensi. Walaupun DWG dirancang untuk AutoCAD, program lain seperti Adobe Illustrator menyokong formatnya melalui perjanjian pelesenan. Membuka fail DWG di Illustrator berfungsi seperti format lain yang disokong, walaupun anda mungkin perlu menyaring senarai fail anda untuk mencari fail tersebut.Read More »

Kesan Teknologi Terhadap Keluk Penawaran dan Permintaan

Undang-undang ekonomi permintaan dan penawaran menentukan pasaran untuk produk dan harga keseimbangannya. Walau bagaimanapun, kekuatan ekonomi boleh menyebabkan pergeseran keluk permintaan dan penawaran untuk sesuatu produk dan pergerakan di sepanjang lekuk.Perubahan teknologi adalah salah satu faktor yang mempengaruhi kedudukan dan pergerakan keluk permintaan dan penawaran.Read More »

Cara Menentukan Penggunaan CPU

Meningkatkan keutamaan CPU untuk program meningkatkan fokus CPU pada program tersebut, meningkatkan produktivitasnya. Untuk perniagaan kecil, menetapkan penggunaan CPU dapat membantu anda menjimatkan masa. Sebagai contoh, meningkatkan keutamaan pada tugas berat CPU seperti menyusun pangkalan data mengakibatkan tindakan selesai lebih cepat, yang memungkinkan Anda untuk fokus pada tugas lain.Read More »

Pemberian untuk Petani Wanita Permulaan

Anda boleh mendapatkan geran untuk petani wanita permulaan untuk memenuhi keperluan anda. Setiap sumber hibah mempunyai objektif khusus yang ingin dicapai. Terokai setiap objektif pemberian dan anda akan menemui objektif yang paling sesuai dengan usaha pertanian yang anda rancangkan. Ada yang mempromosikan usahawan wanita.Read More »

Teori Motivasi dalam Organisasi dan Pengurusan

Perniagaan dengan pekerja yang tidak bermotivasi sering menghadapi produktiviti yang rendah dan kadar perolehan yang tinggi. Pelbagai teori membantu menjelaskan bagaimana pekerja termotivasi dan memberikan cadangan bagaimana meningkatkan motivasi di tempat kerja. Memahami teori mana yang paling sesuai dengan pekerja anda boleh membantu meningkatkan perniagaan kecil anda dengan meningkatkan kadar simpanan pekerja dan meningkatkan produktiviti pekerja.Read More »

Pemasangan Sendiri untuk Google Chrome

Google Chrome adalah penyemak imbas Internet percuma yang membolehkan anda melihat dan berinteraksi dengan laman web dan kandungan di komputer anda. Pemasangan Chrome standard memerlukan komputer anda mempunyai sambungan Internet semasa pemasangan. Namun, jika anda menghadapi masalah dengan pemasang biasa, atau jika anda ingin memasang Chrome di komputer tanpa sambungan rangkaian, anda boleh memuat turun dan menggunakan Pemasang Luar Talian Alternatif yang berdiri sendiri.Read More »

Kelebihan Bentuk Korporat Organisasi Perniagaan

Terdapat sejumlah kelebihan kewangan dan undang-undang yang diperoleh dengan mengendalikan organisasi dalam bentuk korporat. Menyusun perniagaan dalam bentuk korporat membolehkan syarikat berfungsi secara bebas daripada pemilik perniagaan. Dan satu atau lebih orang boleh mengendalikan syarikat dalam bentuk perniagaan korporat di banyak negeri.Read More »

Harga Senarai Vs. Harga jualan

Istilah "harga senarai" dan "harga penjualan" sering digunakan dalam dunia runcit, tetapi dapat membingungkan untuk mengetahui apa artinya masing-masing. Sebagai pemilik atau pengurus perniagaan runcit, anda perlu memahami perbezaannya dan dapat menentukan cara menentukan harga inventori anda dengan sewajarnya.Read More »

Definisi Kos Pembangunan yang Diserap

Kos pengembangan adalah kos yang ditanggung oleh perniagaan dari meneliti, mengembangkan dan memperkenalkan produk atau perkhidmatan baru. Kos pembangunan biasanya disebut sebagai kos penyelidikan dan pembangunan. Kos ini boleh merangkumi sejumlah perbelanjaan, seperti analisis pemasaran, pembangunan teknik dan tinjauan pelanggan.Read More »

Cara Keluar dari Pengaktifan Suara iPhone

Sebilangan orang menganggap ciri Kawalan Suara pada iPhone berguna sementara yang lain melihat ciri ini sebagai halangan. Kawalan suara nampaknya agak tepat ketika anda memanggil kenalan dari buku alamat anda, tetapi ciri ini tidak begitu berguna untuk mencari muzik mengikut tajuk, artis atau album. Selain itu, apabila kawalan suara diaktifkan, pengguna yang tidak sah hanya dapat menahan butang Utama untuk membuka pendail iPhone dan membuat panggilan.Read More »

Bagaimana Memulakan Perniagaan Hookah Lounge

Bar shisha, juga dikenal sebagai lounge hookah, telah melonjak popularitasnya dalam beberapa tahun kebelakangan ini sebagai alternatif santai untuk pemandangan bar yang biasa. Walaupun terdapat persekitaran bar hookah yang sejuk, memulakan salah satu daripada anda adalah perkara yang malas.Sekiranya anda mempunyai keinginan untuk mewujudkan suasana yang sejuk dan santai untuk perokok shisha tempatan anda, melancarkan lounge hookah mungkin merupakan pengembaraan keusahawanan yang tepat untuk anda.Read More »

Bagaimana Memulakan Perniagaan Bekalan Perubatan

Semua jenis profesional perubatan, dari doktor haiwan hingga bidan dan doktor mata, memerlukan bekalan khusus untuk menjalankan tugas mereka. Sebilangan besar bekalan perubatan dibeli dari syarikat khusus yang pakar dalam jenis peralatan tertentu. Walaupun terdapat banyak syarikat pembekalan perubatan yang besar, sangat mungkin bagi perniagaan bekalan perubatan bebas kecil untuk berjaya dalam industri ini.Read More »

Kadar Cukai Komisen Vs. Gaji

Sebagai majikan, anda mempunyai tanggungjawab untuk menahan cukai pendapatan persekutuan, keselamatan sosial dan ubat dari pendapatan biasa pekerja anda. IRS mendefinisikan pendapatan biasa sebagai upah, gaji, komisen dan bentuk pampasan lain. Mungkin sedikit sukar untuk dibezakan apabila komisen dianggap sebagai pendapatan tetap atau sebagai pendapatan tambahan.Read More »

Peranan Pengurusan Sumber Manusia dalam Organisasi

Pengurus sumber manusia mengawasi komponen terpenting perniagaan yang berjaya - tenaga kerja yang produktif dan berkembang. Ini memerlukan melihat orang sebagai aset manusia, bukan kos untuk organisasi. Seperti aset lain, tenaga kerja yang berbakat dapat digunakan secara strategik untuk menambah nilai organisasi.Read More »

Cara Mendapatkan Wallpaper Animasi di iPod Touch

Sama seperti iPhone, iPod Touch boleh disesuaikan dengan cara yang anda mahukan. Dari latar belakang yang mencolok hingga pemberitahuan suara tersuai, memperibadikan pemain media menjadikan anda menonjol dari kalangan perniagaan biasa. Berita buruk adalah bahawa kertas dinding animasi tidak tersedia pada peranti yang tidak dihancurkan.Read More »

Cara Zip Folder Dengan WinRAR

Walaupun semua perniagaan mesti cekap untuk menguntungkan, keperluan untuk pengurusan masa yang berkesan terutama dirasakan di perniagaan kecil, di mana seringkali hanya satu atau dua orang yang harus melakukan sejumlah pekerjaan yang dalam perniagaan yang lebih besar mungkin tersebar di seluruh jabatan.Read More »

Cara Mengemas kini MacBook Pro

Perniagaan yang menggunakan komputer Apple MacBook Pro harus memeriksa kemas kini perisian secara berkala untuk memastikan komputer menggunakan perisian terkini. Menjalankan perisian yang ketinggalan zaman menyebabkan beberapa masalah komputer. OS X, sistem operasi MacBook Pro, mempunyai fungsi bawaan untuk memeriksa kemas kini perisian, yang dapat diakses dari menu Apple.Read More »

Cara Menghubungkan Lenovo ke TV

Oleh kerana teknologi komputer menjadi lebih terintegrasi dengan teknologi lain, menjadi lebih mudah untuk menghubungkan elektronik yang berbeza untuk membuat pelbagai pilihan untuk keperluan kerja dan hiburan. Model komputer riba Lenovo, seperti kebanyakan komputer riba lain, boleh berhubung dengan televisyen.Read More »

Cara Menyiapkan Kunci Sekatan pada Android

Utiliti Restriction Lock pada sistem operasi mudah alih Android menghalang pengguna yang tidak dibenarkan membuat panggilan telefon di telefon anda. Sekiranya telefon anda jatuh ke tangan yang salah, tidak ada yang dapat membayar bil telefon anda tanpa kata laluan untuk melewati Kunci Sekatan. Anda juga boleh menggunakan utiliti tersebut untuk menjimatkan masa dengan secara automatik menghadkan panggilan masuk anda kepada anggota senarai kenalan anda.Read More »

Cara Melakukan 1099 untuk Pekerja

Cukai untuk pekerja kontrak bekerja berbeza daripada cukai untuk pekerja sepenuh masa. Seorang pekerja kontrak tidak menyelesaikan W-2, dan anda tidak perlu memotong cukai dari pembayaran yang anda buat kepada pekerja kontrak. Anda perlu mengisi Borang 1099-MISC untuk pekerja sekiranya anda membayarnya $ 600 atau lebih sepanjang tahun, menurut IRS.Read More »

Kepentingan Pekerja Terpilih Menjadi Taman Kebakaran

Mengambil pekerja untuk menjadi penjaga bomba adalah cara untuk meningkatkan komitmen mereka terhadap perniagaan anda. Peranan itu penting, memastikan keselamatan rakan sekerja di tempat kerja. Pekerja yang dipilih untuk melaksanakan tugas tambahan dan latihan yang diberikan warden harus memahami bahawa ini adalah gambaran keyakinan anda terhadap kecekapannya.Read More »

Cara Menukar Gambar Perniagaan di Facebook

Sekiranya anda mempunyai halaman perniagaan Facebook, atau halaman peminat, anda mempunyai pilihan untuk menukar gambar anda sesuka hati. Gambar ini, yang muncul di bahagian atas halaman di sebelah tajuk anda, mengenal pasti organisasi anda dan membantu pengunjung mengenali kehadiran anda di laman web rangkaian sosial ini.Read More »

Adakah Cek Gaji Perlu Dikehendaki Semasa Mendeposit?

Secara teori anda boleh mendepositkan gaji tanpa mengesahkannya kerana sokongan tidak diperlukan oleh undang-undang negeri atau persekutuan. Walau bagaimanapun, undang-undang negeri dan persekutuan tidak menghalang bank daripada meminta sokongan dan, sebenarnya, kebanyakan bank meminta anda menyokong pembayaran gaji anda supaya bank dapat memastikan bahawa bank tersebut tidak mematuhi undang-undang pemprosesan cek yang lain.Read More »

Empat Fungsi Logistik Pemasaran

Logistik pemasaran melibatkan perancangan, penyampaian dan pengawalan aliran barang fizikal, bahan pemasaran dan maklumat dari pengeluar ke pasar. Tujuannya adalah untuk memenuhi permintaan pelanggan sambil memperoleh keuntungan yang memuaskan. Untuk mengekalkan daya saing anda, anda perlu membuat strategi yang berkesan mengenai produk, harga, tempat dan promosi.Read More »

Cara Mesej Teks dalam Bahasa Asing di IPhone

Menghubungi pelanggan dalam bahasa yang mereka paling selesa sering menjadi kunci untuk membina hubungan yang lebih baik. Dengan lebih daripada 60 pilihan papan kekunci untuk dipilih, kemungkinan iPhone anda lebih banyak bahasa daripada anda. Untuk menghantar mesej teks dalam bahasa Cina, Sepanyol, Cherokee, Rusia atau banyak bahasa lain, yang perlu anda lakukan ialah menambahkan papan kekunci yang sesuai dalam tetapan Papan Kekunci iPhone.Read More »

Bagaimana Monopoli Mempengaruhi Perniagaan dan Pengguna?

Sebagai penyedia tunggal produk atau perkhidmatan, monopoli tidak mempunyai persaingan dan tidak ada sekatan harga. Monopoli menggunakan paten, penggabungan, dan pengambilalihan untuk mendapatkan dominasi industri dan mencegah kemasukan pasaran. Sekiranya dibiarkan tanpa pengawasan dan tidak diatur, monopoli boleh memberi kesan buruk kepada perniagaan, pengguna dan juga ekonomi.Read More »

Apakah Surat Berakhir yang Betul?

Kemungkinannya, jika anda menulis surat perniagaan, anda mempunyai sesuatu yang penting untuk dinyatakan, dan anda ingin memastikan anda menyampaikannya dengan berkesan. Format surat perniagaan memainkan peranan penting dalam komunikasi itu - ia menunjukkan kepada siapa anda menulis bahawa anda profesional dan boleh dipercayai.Read More »

Contoh Perbelanjaan Prabayar

Perniagaan membuat pembayaran pendahuluan dengan pelbagai perbelanjaan yang berbeza. Sebarang perbelanjaan yang dibayar sebelum benar-benar menerima faedah pembayaran dianggap sebagai perbelanjaan prabayar untuk tujuan perakaunan. Perbelanjaan prabayar dicatat pada kunci kira-kira syarikat sebagai aset semasa, dan kemudian diiktiraf sebagai perbelanjaan semasa ia berlaku.Read More »

Cara Menambah Cakera Keadaan Pepejal (SSD) ke Komputer Desktop

Menjalankan pemacu keadaan pepejal pada komputer desktop anda mempunyai beberapa kelebihan berbanding menggunakan cakera keras tradisional. Komputer anda boot lebih pantas, dimatikan dengan lebih pantas dan program dibuka lebih cepat. Di samping itu, anda kehilangan pusingan dan klik sekali-sekala yang berasal dari cakera keras konvensional; anda bahkan menyedari bahawa sistem anda berjalan lebih sejuk kerana suhu operasi SSD lebih rendah.Read More »

Cara Memformat Cakera Keras Luaran Menggunakan Ubuntu

Anda boleh memformat cakera keras luaran di Ubuntu menggunakan Gnome Partition Editor. Ia menyediakan antara muka grafik untuk mempermudah pemformatan dan mengubah ukuran partisi cakera keras, walaupun pada pemacu luaran. GParted dipasang secara lalai pada kebanyakan sistem Ubuntu. Sekiranya belum ada, program ini boleh dimuat turun dan dipasang secara percuma.Read More »

Cara Membuat Kotak Teks Secara Dinamik dalam JavaScript

Ada yang menyebutnya sihir - kemampuan untuk membuat objek muncul tiba-tiba entah dari mana. Anda boleh membuat sihir semacam ini di laman web anda menggunakan beberapa baris JavaScript. Kotak teks, misalnya, adalah elemen HTML yang baik untuk digunakan ketika belajar membuat objek muncul secara dinamis.Read More »

Cara Menunjukkan Arkib di Tumblr

Sama ada anda menggunakan perkhidmatan blog Tumblr sebagai portfolio untuk memaparkan karya terbaru anda atau hanya sebagai cara untuk terus berhubungan dengan pelanggan perniagaan anda, menunjukkan bahawa arkib blog anda boleh menjadi sangat berguna. Halaman arkib memberi pembaca anda cara untuk melihat dengan cepat semua yang anda hantar di blog anda tanpa perlu kembali ke halaman belakang secara manual.Read More »

Strategi Perniagaan Berbeza

Strategi perniagaan yang dibezakan adalah antara dua jenis strategi persaingan asas yang boleh digunakan syarikat untuk membezakan diri mereka di pasaran. Kategori strategi persaingan umum yang lain adalah strategi kos rendah. Pada dasarnya, syarikat boleh bersaing untuk menjadi penyedia kos rendah dalam industri atau memanfaatkan salah satu daripada banyak cara yang mungkin untuk membezakan diri dari pesaing untuk memacu perniagaan.Read More »

Cara Membuat Halaman Peminat di Twitter

Membuat akaun Twitter yang berasingan untuk perniagaan anda adalah cara cepat untuk membuat profil Twitter di mana anda berpotensi untuk berhubung dengan jutaan pengguna Twitter yang lain. Beberapa perniagaan, seperti Microsoft, menganggap profil Twitter sebagai halaman peminat di mana mereka dapat berkomunikasi dengan peminat lain di Twitter.Read More »

Cara Membuat ID Orkut

Orkut, dilancarkan pada tahun 2004, adalah percubaan pertama Google untuk membuat laman web rangkaian sosial. Walaupun populariti Orkut ketinggalan berbanding laman web lain seperti Facebook di Amerika Syarikat, ia adalah salah satu laman web rangkaian sosial yang paling popular di negara-negara seperti Brazil dan India.Read More »

Tiga Jenis Objektif Perancangan

Sama ada perniagaan besar atau kecil, ketua syarikat menetapkan tujuan keseluruhan perniagaan dan memecahnya menjadi objektif. Pengurusan harus membangun dan melaksanakan rancangan untuk memenuhi objektif ini. Bergantung pada jenis perniagaan, jangka masa dan fokus pengurusan, objektif dapat memiliki ciri yang berbeza.Read More »

Cara Menyekat Nombor pada Peranti Android

Pada telefon Android, anda boleh menyekat sebarang nombor daripada menghubungi anda. Untuk melakukannya, pertama anda perlu menambahkan nombor tersebut ke senarai kenalan anda. Anda kemudian mempunyai pilihan untuk mengalihkan semua panggilan dari nombor itu ke mel suara anda. Telefon anda tidak akan berdering ketika nomor tersebut memanggil telefon Android anda.Read More »

Apakah Proses Logistik?

Proses logistik memudahkan hubungan antara pengeluaran dan pergerakan produk. Secara khusus, proses logistik harus menangani banyak aspek pengeluaran, termasuk masa, kos dan kualiti. Apabila syarikat berjaya menyelaraskan proses logistik ini, syarikat dapat mengesan prosesnya melalui pengeluaran, penggunaan, penyimpanan dan pelupusan.Read More »

Bagaimana Menjadi Kontraktor Swasta

Kontraktor swasta adalah orang yang menjalani impian untuk bekerja sendiri. Sebagai kontraktor swasta, anda tidak mempunyai majikan, anda mempunyai pelanggan. Walaupun dari satu segi ini mungkin seperti bos, semakin banyak anda mempelbagaikan sumber pendapatan anda, semakin sedikit anda harus bergantung pada satu pelanggan.Read More »

Cara Mencari Alamat di Google Earth

Mencari alamat pelanggan perniagaan anda di peta boleh menjadi tugas yang sukar jika anda tidak begitu biasa dengan bandar atau bandar. Google Earth menawarkan alternatif yang lebih pantas daripada meminta yang lain. Dengan menggunakan perkhidmatan berdasarkan peta Google, Google Earth juga menggunakan citra satelit sehingga anda dapat melihat alamat yang anda cari.Read More »

Nisbah Produktiviti Multifaktor

Menjejaki produktiviti adalah bahagian penting dalam menguruskan perniagaan dan, walaupun terdapat beberapa cara untuk melakukan ini, produktiviti pelbagai faktor adalah salah satu yang paling biasa dan berguna. Produktiviti buruh juga merupakan metode yang umum, yaitu nisbah pengeluaran berbanding buruh, namun gagal mempertimbangkan faktor lain yang mempengaruhi produktiviti perniagaan secara keseluruhan.Read More »

Cara Menyahdayakan Komputer Anda

Semasa anda melayari Web, mendengar muzik, menonton filem dan melakukan tugas lain di komputer anda, kawalan kelantangan menjadi fungsi pengguna yang penting. Dalam keadaan huru-hara dalam menguruskan banyak peranti dan aplikasi, mudah untuk mematikan audio anda secara tidak sengaja dan tidak menyedari bagaimana anda melakukannya.Read More »