Cara Menyesuaikan Invois dalam QuickBooks

Menghantar invois yang disesuaikan kepada pelanggan anda dapat menjadikan perniagaan anda lebih profesional. Perisian perakaunan perniagaan QuickBooks menawarkan galeri templat invois yang direka untuk pelbagai jenis perniagaan, dari kedai runcit dan francais hingga akauntan, industri perkhidmatan dan organisasi bukan untung. Sesuaikan templat ini dengan alat Buat Faktur QuickBooks.

1

Lancarkan QuickBooks. Klik "Pelanggan" di bar menu utama, dan kemudian pilih "Buat Faktur" dari menu tarik-turun.

2

Klik butang "Pratonton Cetak" untuk melihat bagaimana templat invois semasa anda muncul ketika dicetak atau dihantar sebagai lampiran e-mel. Ini dapat membantu anda menentukan bagaimana anda ingin menyesuaikan templat. Klik butang "Tutup" untuk keluar dari skrin pratonton.

3

Klik menu drop-down "Customize" dan pilih "Manage Templates" dari pilihan.

4

Klik pada setiap lakaran kecil templat di Galeri Templat untuk melihat bagaimana ia akan muncul sebagai invois.

5

Klik butang "OK" untuk memilih dan membuka templat pilihan anda.

6

Pilih pilihan penyesuaian anda dari panel pilihan. QuickBooks membolehkan anda menyesuaikan setiap bahagian invois, termasuk menambahkan atau memindahkan logo syarikat anda, mengubah kedudukan dan penampilan nama syarikat dan maklumat hubungan, mengubah tajuk invois, dan menambah, mengubah atau membuang bidang pada invois. Anda juga boleh menambah bahagian khas, termasuk penafian undang-undang, helaian pemotongan wang atau nota kepada pelanggan.

7

Klik butang "Cetak Pratonton" untuk melihat bagaimana invois disesuaikan muncul dengan perubahan anda.

8

Klik "OK" untuk menyimpan invois.