Gangguan Kedai ITunes di Windows 7

ITunes Apple biasanya berfungsi dengan lancar dengan Mac dan peranti Apple yang lain, tetapi anda juga boleh menggunakan kedai melalui komputer berasaskan Windows juga. Kadang kala gabungan ini tidak berfungsi seperti yang dirancang, menyebabkan masalah fungsi antara iTunes dan Windows. Penyempitan dan penyelesaian masalah ini memerlukan masa, kerana banyak faktor mesti bekerjasama untuk membolehkan komunikasi yang tepat antara program dan sistem operasi.

Kemas kini iTunes

Versi iTunes yang lebih lama mungkin tidak dikonfigurasi dengan betul untuk berfungsi dengan baik dengan Windows 7. Versi iTunes yang paling baru pada bulan November 2013 adalah 11.1.3, yang direka untuk kedua-dua versi 7. dan 64-bit Windows 7. Sekiranya anda versi lebih lama dari ini, mungkin menghalang anda untuk memasuki Kedai. Kemas kini iTunes ke versi terbaru untuk mendorong komunikasi dan hubungan yang betul.

Kemas kini Windows

Microsoft mengeluarkan kemas kini berkala untuk sistem operasi Windows yang membantu menutup masalah keselamatan dan memperbaiki bug perisian. Sekiranya Windows anda tidak terkini, ia boleh menyebabkan masalah dengan program dan perisian lain. Jalankan Windows Update untuk memasang kemas kini yang disyorkan untuk sistem anda. Terus jalankan Kemas kini sehingga menyatakan tidak ada lagi kemas kini yang tersedia.

Perisian Berkonflik

Tidak semua perisian "bermain dengan baik" bersama-sama dan beberapa program boleh menyebabkan konflik dengan iTunes dan perisian Apple yang lain. Program yang diketahui menyebabkan masalah dengan produk Apple ialah SpeedBit, VMWare dan PC Tools. Anda dapat melihat program apa yang mungkin bertentangan dengan iTunes dengan memuat turun dan menjalankan Autoruns untuk Windows. Setelah dipasang, klik pada tab "Penyedia Winsock" untuk melihat proses apa yang sedang berjalan yang mungkin menghalang kemampuan iTunes untuk berfungsi dengan baik. Periksa kemas kini program ini untuk mendorong komunikasi dan fungsi yang betul antara mereka dan Apple.

Masalah Perisian Keselamatan

Perisian keselamatan dan konfigurasi firewall anda mungkin menyekat iTunes dan produk Apple lain kerana tetapan yang salah. Periksa tetapan firewall anda di bawah pilihan Security and System di bawah Panel Kawalan anda dan ubah tetapan untuk membenarkan iTunes. Pelbagai program anti-virus juga dapat mencegah iTunes berfungsi, seperti Panda dan McAfee. Kemas kini program anti-virus anda ke versi terbaru dan pasang semua kemas kini yang tersedia. Pastikan untuk membenarkan iTunes dan produk Apple lain melalui program keselamatan anda menggunakan port 80 atau 443, atau dengan membenarkan pelayan tertentu melalui.