Cara Memasang Tema pada iPhone

Apple iPhone membolehkan pengguna menyesuaikan banyak ciri telefon termasuk kertas dinding, nada amaran dan nada dering. Namun, iPhone standard, hingga iOS 6, tidak menyediakan pengaturan untuk memasang tema unik yang akan mengubah font teks pada layar iPhone atau ikon yang digunakan untuk aplikasi. Dengan iPhone yang terpecah belah, anda boleh memasang tema untuk menyesuaikan telefon anda sehingga kelihatan lebih unik dan diperibadikan jika dibandingkan dengan telefon rakan sekerja dan pelanggan anda.

1

Lancarkan Cydia pada iPhone anda. Cydia adalah repositori aplikasi untuk aplikasi jailbroken dan dipasang secara automatik ketika telefon anda jailbreak.

2

Cari "Winterboard" dan ketik nama di hasil carian. Ketik "Pasang" kemudian "Sahkan." Ketuk "Mulakan semula Springboard" apabila diminta, yang menunjukkan pemasangan selesai.

3

Lancarkan Cydia sekali lagi, kerana memulakan semula Springboard akan membawa anda kembali ke skrin utama telefon anda.

4

Ketuk "Bahagian", kemudian ketuk "iThemes." Cari tema yang ingin anda pasang dan ketik namanya. Ketik "Pasang" kemudian "Sahkan." Ketuk "Kembali ke Cydia" apabila diminta, yang menunjukkan tema dimuat.

5

Tekan butang utama untuk kembali ke skrin utama iPhone dan ketuk ikon Winterboard. Ketuk "Pilih Tema" kemudian ketik nama tema yang ingin anda gunakan dan pastikan tanda semak muncul di sebelah kiri nama tema.

6

Ketuk butang "Winterboard" di kiri atas skrin kemudian ketuk "Respring." Ini sekarang akan menerapkan tema yang anda pasang pada iPhone anda.