Apakah Perbezaan Antara Pelajar Microsoft Office & Perniagaan Microsoft Office?

Seorang pengurus yang baik selalu mencari cara untuk menjatuhkan dolar daripada sedikit ketika membuat pembelian untuk perniagaan. Salah satu cara untuk mengurangkan kos ketika membeli produk dengan beberapa unit penyimpanan stok, atau SKU, seperti Microsoft Office adalah dengan mencari produk dengan harga terendah yang memenuhi keperluan syarikat anda. Laman web Microsoft memberikan maklumat yang boleh anda gunakan untuk menentukan perbezaan antara produk seperti "Office Home and Student" dan "Office Home and Business" dan membayar tidak lebih dari yang anda perlukan.

Permohonan

Kedua-dua Microsoft Office Home dan Student dan Office Home dan Business merangkumi Word untuk pengeluaran dokumen, Excel untuk hamparan, PowerPoint untuk persembahan dan aplikasi pengambilan nota OneNote. Walau bagaimanapun, rangkaian perniagaan ini juga merangkumi versi penuh kalendar, pengurusan masa, pengurus hubungan dan aplikasi e-mel Outlook.

Keperluan Sistem

Edisi Pelajar dan Perniagaan mempunyai keperluan yang sama untuk pemproses, ruang cakera keras, sistem operasi, kad grafik, versi DirectX, RAM video, papan kekunci dan peranti yang disentuh. Beberapa ciri yang disediakan oleh edisi Perniagaan, bagaimanapun, memerlukan Windows Desktop Search 3.0, Media Player 9.0, Microsoft ActiveSync 4.1, input dan output audio, pengimbas yang kompatibel dengan TWAIN atau kamera digital, dan akses ke Microsoft Exchange atau server SharePoint.

Lesen

Untuk mengurangkan harga runcit untuk edisi Pelajar, Microsoft melesenkannya hanya untuk aktiviti bukan komersial oleh isi rumah. Malah sekolah dan institusi akademik lain tidak dibenarkan membeli edisi Rumah dan Pelajar dan memasangnya di PC untuk kegunaan pelajar mereka. Edisi Perniagaan, bagaimanapun, dapat digunakan untuk tujuan apa pun - komersial atau tidak.

Harga

Pada masa penerbitan, Microsoft menjual Office Home and Student 2010 dan Office Home and Business 2010. Harga untuk Office 2013 - versi berikutnya dari suite pejabat Microsoft - belum dipublikasikan. Anggaran harga runcit Microsoft untuk Rumah dan Pelajar 2010 yang dipasang pada satu PC ialah $ 119.99 dan $ 149.99 dipasang pada tiga PC. Anggaran harga runcit Rumah dan Perniagaan adalah $ 199.99 untuk satu PC dan $ 279.99 untuk tiga PC.