Bagaimana Mengetahui Adakah Catatan di Craigslist Dihapus

Craigslist adalah perkhidmatan rahsia dalam talian yang popular, menghubungkan orang di seluruh negara dengan pekerjaan, barang dan perkhidmatan, kereta dan harta tanah. Salah satu prinsip utama Craigslist adalah komuniti. Kejayaan laman web ini berpunca daripada pengguna, bukannya pendekatan top-down yang dikendalikan oleh syarikat. Pengguna Craigslist dapat menandakan catatan untuk dikeluarkan apabila mereka dikategorikan salah atau dianggap spam. Kakitangan Craigslist juga memantau aktiviti pengeposan dan menghapus iklan yang melanggar syarat penggunaan.

1

Rekodkan 10 digit ID Craigslist yang ingin anda perhatikan. Anda boleh mendapatkan nombor ini di bahagian bawah catatan selepas "PostingID." Sekiranya siaran tersebut melanggar salah satu syarat penggunaan Craigslist, klik "bendera siaran ini" di kanan atas skrin.

2

Cari pengeposan kemudian dengan memasukkan ID pengeposan ke dalam kotak carian. Sekiranya carian tidak menghasilkan hasil, anda tahu bahawa pengeposan telah dikeluarkan.

3

Cari repost oleh pengguna yang sama. Pilih bandar dan kemudian kategori tempat anda menjumpai catatan menyinggung asalnya. Cari tajuk pengeposan yang serupa atau serupa. Sekiranya anda melihat suspek, klik untuk maklumat lebih terperinci. Tandakan sebarang penyataan semula pelanggaran yang sama.