Cara Mengemas kini MacBook Pro

Perniagaan yang menggunakan komputer Apple MacBook Pro harus memeriksa kemas kini perisian secara berkala untuk memastikan komputer menggunakan perisian terkini. Menjalankan perisian yang ketinggalan zaman menyebabkan beberapa masalah komputer. OS X, sistem operasi MacBook Pro, mempunyai fungsi bawaan untuk memeriksa kemas kini perisian, yang dapat diakses dari menu Apple.

1

Klik ikon Apple di sudut kiri atas skrin untuk mengakses menu lungsur Apple.

2

Pilih "Kemas kini Perisian." Bar kemajuan "Kemas kini Perisian" muncul di layar ketika komputer memeriksa kemas kini dalam talian. Apabila bar kemajuan selesai, tetingkap mengembalikan mesej "Kemas kini perisian tersedia untuk komputer anda. Adakah anda mahu memuat turun dan memasangnya" jika ada kemas kini yang tersedia.

3

Klik "Teruskan" untuk memasang semua kemas kini. Dalam beberapa kes, anda diminta memasukkan nama pengguna dan kata laluan anda untuk memasang kemas kini. Komputer anda dimulakan semula secara automatik, jika kemas kini memerlukan komputer dimulakan semula.

4

Klik "Tunjukkan Butiran" untuk melihat senarai kemas kini untuk komputer anda, jika anda tidak mahu memasang semua kemas kini.

5

Klik kotak di sebelah mana-mana kemas kini untuk membuang tanda centang dan melangkau kemas kini itu.

6

Klik butang "Pasang" untuk memasang kemas kini. Anda mungkin diminta memasukkan nama pengguna dan kata laluan anda. Komputer anda dimulakan semula secara automatik sekiranya kemas kini memerlukan komputer dimulakan semula.