Cara Keluar dari Pengaktifan Suara iPhone

Sebilangan orang menganggap ciri Kawalan Suara pada iPhone berguna sementara yang lain melihat ciri ini sebagai halangan. Kawalan suara nampaknya agak tepat ketika anda memanggil kenalan dari buku alamat anda, tetapi ciri ini tidak begitu berguna untuk mencari muzik mengikut tajuk, artis atau album. Selain itu, apabila kawalan suara diaktifkan, pengguna yang tidak sah hanya dapat menahan butang Utama untuk membuka pendail iPhone dan membuat panggilan. Ciri kawalan suara disatukan ke dalam OS dan tidak dapat dilumpuhkan dalam pilihan telefon. Anda boleh mematikan kawalan suara dengan menetapkan kod laluan skrin kunci dan melumpuhkan panggilan suara. Untuk iPhone dengan ciri Siri, membolehkan Siri melumpuhkan pengaktifan suara lalai pada peranti.

Tetapkan Kod Lulus

1

Ketuk ikon "Tetapan" di loncatan iPhone untuk membuka menu Tetapan.

2

Ketuk pilihan "Umum", lalu ketuk "Kunci Kod Laluan."

3

Geser suis "Kod Laluan" ke posisi "Hidup". Skrin Tetapkan Kod Laluan akan dipaparkan.

4

Taipkan kod lulus empat digit di medan Kod Laluan. Pastikan nombor itu adalah nombor yang anda ingat, tetapi sukar ditebak. Kod laluan anda diperlukan untuk membuka kunci telefon dari layar kunci dan membuat perubahan pada tetapan telefon. Skrin tetapan Kod Laluan akan dipaparkan setelah anda memasukkan kod laluan anda. Suis Kod Laluan Sederhana harus berada di posisi "Hidup". Sekiranya tidak, hidupkan.

5

Geser suis "Panggilan Suara" ke posisi "Mati". Kawalan Suara kini dinyahaktifkan ketika telefon terkunci, dan panggilan suara dilumpuhkan.

Dayakan Siri

1

Ketuk ikon "Tetapan" di loncatan iPhone untuk membuka menu Tetapan.

2

Ketuk pilihan "Umum", dan kemudian ketuk "Siri."

3

Geser suis Siri ke kedudukan "Hidup". Siri diaktifkan, dan kawalan suara lalai dilumpuhkan.