Cara Mesej Teks dalam Bahasa Asing di IPhone

Menghubungi pelanggan dalam bahasa yang mereka paling selesa sering menjadi kunci untuk membina hubungan yang lebih baik. Dengan lebih daripada 60 pilihan papan kekunci untuk dipilih, kemungkinan iPhone anda lebih banyak bahasa daripada anda. Untuk menghantar mesej teks dalam bahasa Cina, Sepanyol, Cherokee, Rusia atau banyak bahasa lain, yang perlu anda lakukan ialah menambahkan papan kekunci yang sesuai dalam tetapan Papan Kekunci iPhone. Anda kemudian boleh beralih ke papan kekunci mana yang anda perlukan semasa anda mula mengetik teks.

1

Ketik "Tetapan | Umum | Papan Kekunci | Tambah Papan Kekunci Baru."

2

Tinjau senarai bahasa abjad dan ketik papan kekunci yang ingin anda gunakan. Beberapa bahasa mempunyai lebih daripada satu pilihan papan kekunci. Contohnya, terdapat lapan susun atur papan kekunci Cina. Terdapat tiga papan kekunci Perancis - untuk Perancis, Kanada dan Switzerland.

3

Tambahkan seberapa banyak papan kekunci yang anda perlukan. Setelah selesai, ketuk butang "Kembali" di sudut kanan atas untuk keluar dari skrin Papan Kekunci atau tekan butang Laman Utama. Pilihan papan kekunci disimpan.

4

Lancarkan aplikasi "Mesej" dan mulailah mengetikkan pesan teks baru seperti biasa. Apabila anda ingin menghantar teks dalam bahasa yang lain, ketik butang bola dunia yang terletak di sebelah kiri bar ruang. Butang ini menukar papan kekunci anda melalui senarai papan kekunci yang telah anda pilih. Terus mengetuk butang globe sehingga anda sampai ke papan kekunci yang anda mahukan.