Cara Menukar Gambar Perniagaan di Facebook

Sekiranya anda mempunyai halaman perniagaan Facebook, atau halaman peminat, anda mempunyai pilihan untuk menukar gambar anda sesuka hati. Gambar ini, yang muncul di bahagian atas halaman di sebelah tajuk anda, mengenal pasti organisasi anda dan membantu pengunjung mengenali kehadiran anda di laman web rangkaian sosial ini. Sekiranya anda mempunyai logo perniagaan baru atau lebih suka menampilkan gambar lain, Facebook memberi anda peluang untuk mengemas kini foto menggunakan alat di akaun anda.

1

Log masuk ke akaun perniagaan Facebook anda dan klik pautan "Halaman" di sebelah kiri. Klik tajuk halaman peminat yang dikehendaki untuk pergi ke laman web anda.

2

Arahkan tetikus anda ke atas gambar profil semasa anda, yang terpapar di bahagian kiri atas halaman. Klik pautan "Tukar Gambar" untuk meneruskan.

3

Klik butang "Pilih Fail" dan gunakan tetingkap dialog yang muncul untuk memilih fail gambar baru dari komputer anda. Sebagai alternatif, klik butang "Ambil Gambar" untuk menggunakan kamera web komputer anda untuk mengambil gambar baru. Tugas ini menambah gambar baru secara automatik.

4

Klik butang "Lihat Halaman" untuk melihat foto perniagaan yang berubah di halaman Facebook anda.