Apa Jenis Lesen Perniagaan yang Anda Perlu untuk Perniagaan Pembersihan Penyitaan?

Rumah yang dirampas sering ditinggalkan dalam keadaan kurang optimum oleh penyewa mereka sebelumnya, dan bank membayar dengan murah hati untuk TLC yang diperlukan untuk menjadikannya sesuai untuk dijual. Perlesenan yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan pembersihan penyitaan, juga dikenali sebagai perniagaan sampah, adalah minimum. Masa-masa ekonomi yang sukar dikenal kerana meninggalkan kesusahan di masa-masa mereka, tetapi mereka boleh menjadi berita baik bagi orang-orang handphone yang mempunyai keusahawanan dengan peluang.

Lesen Perniagaan dan ID Cukai

Anda memerlukan lesen untuk menjalankan perniagaan di semua bahagian negara. Menurut Pentadbiran Perniagaan Kecil AS, anda boleh mengetahui jenis lesen yang anda perlukan dan memohonnya, dengan menghubungi pejabat kerani daerah. Di samping itu, anda memerlukan Nombor Pengenalan Cukai Persekutuan, terutamanya jika anda merancang untuk mengambil pekerja.

Nombor tersebut, yang dikenali oleh Internal Revenue Service sebagai Employer Identification Number, dapat diperoleh secara langsung dari IRS melalui laman webnya. Walaupun anda tidak mempunyai pekerja, anda mesti memperoleh EIN jika anda menjalankan perniagaan sebagai perkongsian atau syarikat.

Pertimbangkan Lesen Kontraktor

Sebilangan besar rumah yang dirampas memerlukan, pertama dan paling utama, pembersihan dan pembuangan sampah, tetapi seringkali terdapat sejumlah pekerjaan penyelenggaraan dan pembinaan kecil yang mesti dilakukan sebelum rumah dapat dijual kembali. Tugas-tugas ini mungkin merangkumi membuka kunci, memperbaiki pintu atau tingkap yang pecah, mengecat dan menyelenggara halaman asas atau landskap.

Walaupun pembaikan besar biasanya bukan dalam operasi pembersihan penyitaan, banyak yang menawarkan penyelenggaraan rutin dan pekerjaan pembinaan kecil sebagai sebahagian daripada perkhidmatan mereka. Pekerjaan tukang kecil ini biasanya tidak memerlukan lesen kontraktor, tetapi jika anda memilikinya, anda akan dapat mengatasi pekerjaan yang lebih besar dan menawarkan perkhidmatan yang lebih komprehensif.

Pembuangan dan Permit Sisa

Di kebanyakan komuniti, anda tidak memerlukan izin untuk membuang sampah, walaupun anda harus ingat untuk memasukkan kos pelupusan ke dalam kos operasi anda. Namun, beberapa negeri memerlukan izin untuk mengangkut bahan berbahaya, dan anda mungkin memerlukan izin tersebut untuk mengangkut tong petrol, minyak tanah, bahan pengencer cat dan bahan mudah terbakar atau toksik lain yang tertinggal di dalam rumah. Selain itu, anda mungkin memerlukan izin berasingan untuk membuang bahan-bahan ini. Rujuk kepada pihak berkuasa sampah tempatan anda untuk mengetahui kebenaran apa yang diperlukan di kawasan operasi anda.

Ikatan dan Insurans

Sebilangan besar bank tidak akan bekerjasama dengan syarikat penyekat penyitaan yang tidak terikat dan diinsuranskan. Insurans bukan sahaja melindungi bank daripada tanggungjawab sekiranya berlaku kemalangan dan kecederaan yang berlaku semasa anda mengusahakan harta mereka, tetapi juga melindungi anda. Lebih-lebih lagi, semasa melakukan pembersihan, anda mungkin secara tidak sengaja membuang sesuatu yang bernilai, dan anda harus mempunyai insurans yang melindungi anda dari tindakan undang-undang untuk mendapatkan ganti rugi untuk kejadian seperti itu. Insurans anda juga harus melindungi anda dari tanggungjawab jika rumah itu rosak semasa anda bekerja di dalamnya.