Cara Mendapatkan Nombor Pengecualian Cukai Ladang Anda

Sekiranya anda memulakan perniagaan pertanian, anda perlu memberitahu kerajaan negeri anda. Sebahagian besar dari 50 negeri AS mengeluarkan nombor, izin atau sijil yang dikecualikan cukai kepada ladang dalam usaha untuk mendorong pertanian, meringankan beban cukai anda dan membuat tugas mengemukakan pulangan tahunan anda sedikit lebih mudah.

Aktiviti Pertanian Tanpa Cukai

Semua ladang dikenakan undang-undang cukai persekutuan yang sama, yang dikuatkuasakan oleh Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri. Peraturan negara, bagaimanapun, sangat berbeza dari keranjang roti Midwest hingga kebun Selatan. Setiap jabatan pertanian atau pertanian negeri mentakrifkan aktiviti pertanian sedikit berbeza.

Secara amnya, pertanian merangkumi hasil tanaman dan tanaman lain; memelihara ternakan, ikan, unggas, dan permainan; menjaga rumah hijau atau tapak semaian; dan / atau sebaliknya mengendalikan ladang, perkebunan, kebun, ladang lembu atau tempat makan.

Faedah Nombor Tanpa Cukai

Negeri memberikan pelbagai faedah cukai untuk ladang, dengan yang paling umum adalah pengecualian dari penjualan, penggunaan atau cukai harta tanah. Sebuah negeri boleh membenarkan ladang untuk tidak membayar cukai seperti itu, atau boleh mengeluarkan kredit untuk cukai yang dibayar setelah ladang mengemukakan pulangannya setiap tahun. Sebilangan besar negeri juga membenarkan ladang memotong beberapa jenis perbelanjaan, seperti benih, makanan, inventori dan peralatan apabila mereka layak mendapat pengecualian cukai.

Melakukan Kerja Rumah Anda

Pastikan untuk memeriksa peraturan khusus negeri anda untuk menentukan sama ada perniagaan pertanian anda layak mendapat rawatan bebas cukai. Tempat terbaik untuk meneliti ialah laman web untuk jabatan hasil atau percukaian negeri anda, dan jabatan pertanian atau penternakannya. Selalunya, kedua-dua jenis jabatan bekerjasama untuk membantu petani memperoleh status bebas cukai.

Sebilangan besar negeri akan mengeluarkan nombor, sijil atau izin yang bebas cukai hanya untuk operasi pertanian yang menjual produk mereka kepada pelanggan. Kos yang berkaitan dengan pertanian untuk kegunaan peribadi atau sebagai hobi secara amnya tidak layak untuk status bebas cukai.

Mendapatkan Nombor Ladang Anda

Setelah meneliti peraturan negeri tertentu untuk bertani dan menentukan bahawa anda layak mendapat pengecualian cukai - atau jika anda memerlukan pertolongan untuk membuat penentuan - hubungi jabatan hasil atau pertanian negeri untuk mendapatkan nombor, sijil atau izin anda. Beberapa laman web negeri menyediakan borang yang boleh dimuat turun yang boleh dicetak dan dihantar, sementara yang lain memerlukan aplikasi secara langsung atau kertas.

Setelah diperoleh, anda akan menggunakan nombor, sijil atau permit bebas cukai anda semasa mengemukakan penyata cukai tahunan ladang anda. Nombor anda mungkin baik untuk satu tahun cukai, atau di beberapa negeri, selama beberapa tahun.