Bagaimana Menjadi Kontraktor Swasta

Kontraktor swasta adalah orang yang menjalani impian untuk bekerja sendiri. Sebagai kontraktor swasta, anda tidak mempunyai majikan, anda mempunyai pelanggan. Walaupun dari satu segi ini mungkin seperti bos, semakin banyak anda mempelbagaikan sumber pendapatan anda, semakin sedikit anda harus bergantung pada satu pelanggan.

1

Kenal pasti bidang kepakaran anda. Anda boleh menjadi kontraktor swasta melakukan apa sahaja, tetapi anda harus menjadi baik - begitu baik sehingga pelanggan akan mempercayai anda untuk melakukannya dengan hanya diri anda sebagai penyelia.

2

Uji perairan dengan pelanggan tunggal. Lihat seberapa baik anda dapat menangani kerja dengan tidak ada yang memandang ke atas bahu anda. Sebagai kontraktor swasta, pelanggan anda akan mengharapkan lebih banyak daripada anda daripada pekerja mereka sendiri. Ini adalah salah satu sebab mengapa kontraktor swasta dapat memperoleh lebih banyak dalam satu jam daripada pekerja biasa. Pastikan anda dapat menyampaikan sebelum anda mengambil risiko.

3

Luaskan asas pelanggan anda. Memiliki hanya satu pelanggan, tidak kira seberapa menguntungkan, adalah rancangan perniagaan yang sangat buruk. Mempelbagaikan aliran pendapatan anda sehingga tidak ada pelanggan yang membuat atau mematahkan hidup anda sebagai kontraktor bebas. Anda boleh melakukan ini dengan memeriksa papan pekerjaan Internet di bidang anda atau melalui perniagaan tempatan yang memanggil untuk melihat sama ada mereka memerlukan bantuan daripada kontraktor swasta.

4

Tinggalkan pekerjaan anda. Setelah anda cukup untuk menyokong diri anda melalui kontrak peribadi anda, anda tidak akan memerlukan pekerjaan lagi. Beri notis dua minggu anda untuk terus berhubungan baik dengan bekas majikan anda dan maklumkan kepada pelanggan anda bahawa anda kini mempunyai lebih banyak masa untuk bekerja lebih banyak dari mereka.