Cara Membuat Album di Facebook Tanpa Foto

Semasa anda membuat album di Facebook, anda mesti memuat naik sekurang-kurangnya satu gambar ke dalamnya. Oleh kerana cara penyediaan album, anda tidak dapat memenuhi syarat ini. Walau bagaimanapun, anda masih boleh mendapatkan album kosong dengan beberapa konfigurasi tambahan. Sebaik sahaja anda mempunyai album kosong, anda boleh menggunakannya untuk menyusun dan menyusun foto lain dari album yang ada atau meletakkan foto di dalamnya yang anda ingin kongsi dengan kenalan perniagaan dan rakan sekutu yang melihat profil anda.

1

Akses profil Facebook anda dalam penyemak imbas Web. Berikan maklumat log masuk anda jika diminta.

2

Klik "Foto" di bahagian "Tentang" profil anda. Pautan untuk foto anda muncul di tengah halaman mengikuti pautan "Rakan".

3

Klik butang "Tambah Foto" di sudut kanan atas skrin dan pilih gambar untuk ditambahkan. Anda boleh memilih salah satu contoh gambar yang telah dimuatkan pada komputer anda.

4

Masukkan nama untuk album di medan "Album Tanpa Judul" di sudut kiri atas skrin. Klik "Pilih Foto untuk Dimuat."

5

Klik pada gambar yang anda pilih sebelumnya, dan kemudian klik "Buka." Klik "Muat Naik Foto" dan tunggu gambar dimuat ke album yang baru anda buat.

6

Klik anak panah drop-down di kanan atas gambar dan klik "Buang Foto Ini." Klik "Baiklah" untuk mengesahkan pilihan anda. Album kosong akan kekal dalam album dalam talian anda.