Cara Menyelesaikan Masalah PdaNet untuk Android

Apabila anda menyelesaikan masalah aplikasi PdaNet pada telefon Android anda, anda dapat menjimatkan masa yang dihabiskan untuk menunggu jawapan dari perkhidmatan pelanggan. Aplikasi penambatan mungkin mengalami masalah sambungan yang mungkin memerlukan Anda mengemas kini perisian atau memeriksa tetapan pada ponsel Android Anda. Dalam kebanyakan kes, memastikan bahawa tetapan telefon anda betul dapat menyelesaikan masalah yang mungkin anda alami dengan aplikasi tersebut.

1

Pastikan sambungan data pada telefon Android anda aktif jika anda tidak dapat membuat sambungan melalui PdaNet. Tekan "Menu" dari skrin utama dan sentuh "Tetapan." Sentuh "Wayarles dan Rangkaian", kemudian sentuh "Rangkaian Mudah Alih." Periksa bidang "Data Diaktifkan" dan cuba menyambung kembali melalui aplikasi.

2

Pastikan tether USB diaktifkan jika telefon Android anda tidak dikenali oleh aplikasi PdaNet di komputer anda. Geser panel pemberitahuan ke bawah dari bahagian atas skrin dan ketuk "USB Connected." Ketuk "Hidupkan Penyimpanan USB" dan tunggu aplikasi mengenali telefon anda.

3

Akses Junefabrics.com/m melalui penyemak imbas Web telefon Android anda jika anda memasangnya dari Android Market dan anda tidak melihat ikonnya di skrin utama anda yang diperluas. Ketuk "Muat turun" dan pasang semula aplikasi di telefon anda.

4

Kemas kini versi aplikasi yang Anda gunakan di komputer jika anda menerima ralat seperti "Dialup Failed, Error = xxx." Akses Junefabrics.com dan klik "Muat turun." Muat turun versi terbaru dari Android Market di telefon anda.

5

Hidupkan semula komputer anda dan pasangkan telefon anda ke port USB yang lain jika anda menerima mesej ralat "Sambungan USB Terputus, Kod = 1". Mulakan semula sambungan PdaNet anda setelah komputer dimuat.