Cara Memuat naik Jenis Sejati ke Photoshop

Sekiranya perniagaan anda menggunakan Adobe Photoshop untuk reka bentuk grafik atau penyuntingan foto, mempunyai banyak pilihan fon siap untuk membuat karya yang menarik. Photoshop tidak mempunyai direktori fonnya sendiri. Sebaliknya, ia menggunakan fon bersama yang dipasang di repositori Font pada sistem operasi anda. Pasang fon yang anda inginkan di repositori ini, dan fon akan tersedia untuk digunakan di Photoshop pada kali anda membuka aplikasi.

1

Lancarkan penyemak imbas Web anda dan arahkan ke laman web yang menawarkan fon yang boleh dimuat turun. Lihat bahagian Sumber untuk senarai laman web yang dicadangkan.

2

Cari di laman fon sehingga anda mencari fon yang ingin anda gunakan di Photoshop. Tidak semua fon yang tersedia untuk dimuat turun adalah font TrueType. Pastikan anda memilih yang menyatakan secara jelas bahawa itu adalah TrueType.

3

Muat turun fon, buat catatan di mana anda menyimpannya di komputer kerana anda perlu mencarinya semula untuk memasangnya.

4

Klik butang Mula Windows dan klik "Komputer."

5

Navigasi ke lokasi di mana anda menyimpan fail fon. Beberapa fon digabungkan dalam folder dengan fail lain yang tidak diperlukan untuk pemasangan. Anda sedang mencari fail dengan peluasan TTF. Sebagai contoh, fon TrueType yang disebut Great Font mungkin muncul sebagai "greatfont.ttf."

6

Klik kanan fail TTF dan klik "Pasang" pada menu yang muncul. Windows terus berjalan melalui proses pemasangan fon.

7

Lancarkan Photoshop. Fon baru anda kini muncul di panel Character.