Apakah Jenis Kindles yang Berbeza?

Jalur pembaca dan tablet elektronik Amazon Kindle membolehkan anda memuat turun dan menggunakan media tanpa memerlukan peranti disambungkan ke komputer. Sekiranya anda sering perlu membaca pelbagai buku, majalah atau dokumen semasa dalam perjalanan perniagaan atau berulang-alik, peranti anda mungkin sangat sesuai. Amazon kini mempunyai empat versi utama di Kindle untuk dijual, masing-masing dengan penampilan dan kaedah input yang sedikit berbeza.

Kindle

Model Kindle ini adalah reka bentuk dan fungsi yang paling hampir dengan Kindle yang asal. Ia menampilkan paparan enam inci yang menggunakan teknologi E Ink Amazon untuk membuat gambar skala kelabu 16-tingkat yang tidak memiliki silau walaupun di bawah sinar matahari langsung. Versi Kindle ini hanya menggunakan Wi-Fi, jadi anda harus berada dalam jangkauan sambungan Wi-Fi aktif untuk melihat-lihat dan memuat turun kandungan. The Kindle mempunyai simpanan dalaman 2 GB, dengan 1,25 GB yang tersedia untuk digunakan - yang diterjemahkan ke dalam ruangan untuk kira-kira 1.400 buku. Bateri peranti akan bertahan sehingga satu bulan jika wayarles mati, dan hingga tiga minggu jika wayarles dibiarkan hidup. Anda mengawal peranti menggunakan alat kawalan 5 arah yang terletak tepat di bawah skrin, bersama dengan dua butang halaman di kedua sisi peranti untuk maju dalam buku atau dokumen anda.Versi Kindle ini adalah satu-satunya tanpa sokongan audio.

Sentuhan Kindle

Kindle Touch mempunyai layar E-Ink 6-inci yang sama dengan Kindle standard, tetapi versi ini sebenarnya adalah skrin sentuh, yang membolehkan anda menggesek atau mengetuk paparan untuk menavigasi sistem menu atau menghidupkan halaman pada buku atau dokumen anda. Kindle Touch juga menyertakan bateri yang lebih besar - yang dapat menampung pengisian sehingga dua bulan dengan tanpa wayar dimatikan - dan lebih banyak penyimpanan, dengan ruang 3 GB yang dapat digunakan dan bukannya 1,25 GB. Kindle Touch juga hadir dalam versi 3G, yang membolehkan anda melihat-lihat kandungan dan memuat turun buku di mana sahaja anda boleh mendapatkan isyarat tanpa wayar 3G AT&T.

Papan Kekunci Kindle

Papan Kekunci Kindle mempunyai spesifikasi dalaman yang hampir sama dengan Kindle Touch, walaupun paparan E Ink 6-inci bukan layar sentuh. Papan Kekunci Kindle memang mempunyai pengawal 5 arah dan papan kekunci QWERTY penuh untuk input, bersama dengan dua butang sisi untuk memajukan halaman semasa anda membaca. Seperti Kindle Touch, Papan Kekunci Kindle hadir dalam model Wi-Fi dan 3G.

Kindle DX

The Kindle DX adalah Kindle terbesar di Amazon, dengan paparan E Ink 9,7 inci. Paparannya berkontras tinggi, memungkinkan untuk 50 peratus lebih baik berbanding paparan E Ink yang lain. Kindle DX juga dilengkapi papan kekunci QWERTY penuh, pengawal 5 arah dan butang putar halaman standard. DX tidak mempunyai skrin sentuh. Bateri Kindle DX akan bertahan antara dua dan tiga minggu dengan mati tanpa wayar dan ia mempunyai ruang penyimpanan 3.3 GB yang tersedia. Kindle DX hanya tersedia dalam versi 3G.

menyalakan api

Setengah tablet, setengah eReader, Kindle Fire menempati tempat yang ganjil dalam barisan Kindle. Ia menampilkan paparan multi-sentuh 7-warna penuh. Tablet berjalan pada versi modifikasi sistem operasi Android Google, yang membolehkan anda memuat turun dan menjalankan sebilangan besar aplikasi seperti yang anda lakukan pada tablet standard. Peranti ini mempunyai simpanan 6 GB yang tersedia dan baterinya akan bertahan selama kira-kira lapan jam semasa penggunaan. Kindle Fire hanya dilengkapi dengan sambungan Wi-Fi.