Cara Menulis Bahagian Pasukan Pengurusan Rancangan Perniagaan

Sudah tentu, mereka akan membaca bahagian analisis pasaran - dan anda boleh mengharapkan mereka berlanjutan di bahagian unjuran kewangan. Tetapi jika ada satu bahagian rancangan perniagaan yang mungkin memberikan beban terbesar dengan pemberi pinjaman, pelabur dan rakan strategik yang berpotensi, itu adalah bahagian pasukan pengurusan. Di sinilah anda memberikan perincian mengenai pendidikan, kelayakan dan pengalaman yang anda dan pasukan pengurusan anda bawa ke perniagaan kecil anda. Ditulis dengan cara yang jelas dan fokus, bahagian pasukan pengurusan harus membantu pihak ketiga mengenali apa yang membezakan perniagaan anda daripada yang lain. Dan itu harus memberi makna kepada pepatah perniagaan yang sering diulang: “Saya tidak melabur dalam idea; Saya melabur pada orang. "

Kumpulkan Maklumat Utama

Sebelum anda meletakkan pen ke kertas - atau jari anda ke papan kekunci - kumpulkan maklumat yang anda perlukan pada pasukan pengurusan anda. Sekurang-kurangnya, anda mesti mempunyai resume mereka yang berguna - dan memasukkannya ke dalam lampiran rancangan perniagaan anda.

Juga, bersiaplah untuk bercakap dengan ahli pasukan pengurusan anda untuk mengisi kekosongan. Susun bahagian pasukan pengurusan untuk merangkumi:

  • Carta organisasi perniagaan kecil anda, termasuk jabatan, pengurus jabatan dan pekerja. Maklumat biografi mengenai anda, pemilik dan pemilik lain. Tentukan peratusan pemilikan anda dan apakah tanggungjawab harian anda. Maklumat biografi mengenai pasukan pengurusan anda. * Kepercayaan mana-mana penasihat yang akan berada di sisi anda memberikan nasihat pakar, seperti akauntan dan peguam.

Satu Perenggan Mengemukakan Satu Cabaran Besar

Seperti banyak pemilik perniagaan kecil, anda mungkin tidak menganggap diri anda sebagai penulis. Oleh itu, anda mungkin berasa lega apabila mengetahui bahawa anda hanya perlu menumpukan sekitar satu perenggan kepada setiap orang yang anda profil di bahagian pengurusan. Tetapi pada akhirnya, itu harus menjadi satu perenggan penting, dan ia memerlukan sedikit kesanggupan untuk menariknya.

Sebagaimana banyak penulis akan saksikan, bersikap verbal tidak sukar; bersikap ringkas namun pencerahan boleh menjadi cabaran. Dengan kata lain, anda hanya mahu memasukkan maklumat yang paling relevan dan berwawasan mengenai pasukan pengurusan anda - dan anda ingin cepat mengenainya. Oleh itu, bersiaplah untuk mengedit kata-kata anda dengan kejam semasa anda menyusun perenggan untuk memasukkan maklumat ahli pasukan:

  • Nama dan tajuk. Kepujian pendidikan dan profesional dan beberapa maklumat peribadi. Tanggungjawab utama perniagaan kecil anda.

Kembangkan Komponen Kedua

Menyediakan nama dan gelaran harus menjadi bahagian yang mudah. Bahagian perenggan anda yang paling kuat harus dilanjutkan dengan mudah jika anda menyertakan:

  • Kelayakan pendidikan, termasuk kuliah dan jurusan, dan sebarang perakuan yang berkaitan. Sorotan pekerjaan. Pilih dua tajuk terakhir dan terakhir dan gabungan syarikat kecuali ada sesuatu yang benar-benar hebat di masa lalu seseorang yang patut disebutkan. Kemahiran atau kepakaran, yang bermaksud perkara-perkara yang benar-benar unggul atau terkenal oleh seseorang. * Pencapaian yang terkenal, yang dapat berfungsi sebagai pesan subliminal bahawa mereka dapat diulang pada perniagaan kecil anda.
  • Wawasan peribadi, yang mungkin merangkumi apa saja dari penglibatan masyarakat hingga pemikiran seseorang untuk menyertai syarikat anda. Anda mempunyai banyak garis lintang di sini, jadi cuba fikirkan dari segi apa yang menunjukkan tanda orang yang boleh melakukan, bertenaga. Sekiranya anda kagum dengannya, ada kemungkinan seseorang membaca rancangan perniagaan anda juga.

Eja Komponen Ketiga

Kerana anda membuka perenggan dengan nama dan tajuk orang itu, anda ingin menutupnya dengan penjumlahan sumbangan yang anda harapkan dapat dibuat oleh orang itu. Kebijaksanaan di sini penting; anda ingin menunjukkan kepada orang yang membaca rancangan perniagaan anda bahawa anda telah menggaji orang yang berjaya, tetapi anda juga tidak mahu memasuki dunia hiperbola.

Ini mengatakan, setelah menjelaskan begitu banyak angka dan analisis dalam rancangan perniagaan anda, bahagian pengurusan adalah peluang anda untuk mendedahkan sisi perniagaan anda. Keseimbangan yang baik dapat ditemukan dalam perenggan ini:

Thomas Cole, Pengarah Pemasaran

Lulusan komunikasi massa di Illinois State University, Tom membawa kepada kami hampir 20 tahun pengalaman pemasaran dan kemampuan yang terbukti untuk mengintegrasikan amalan terbaik ke dalam perniagaan yang baru muncul. Semua laman web, telefon pintar dan pemasaran digital muncul sejak zaman redbird yang bangga bekerja sebagai pengurus pemasaran daerah untuk ABC Media dan kemudian pengurus pemasaran untuk XYZ Newspaper Group, kedua-duanya di Chicago. Tom membantu syarikat-syarikat ini menavigasi perubahan laut dalam industri surat khabar dan kembali ke keuntungan dengan mengembangkan kempen pemasaran yang imaginatif dan sinergis. Kami mengharapkan dia untuk meniru usaha ini di Write-On Marketing, sekurang-kurangnya ketika dia tidak sibuk mengkritik ciptaan terbaru di kilang anggur Illinois yang memenangi anugerah keluarganya.

Dengan andaian bahawa anda percaya bahawa orang adalah aset terbesar anda, tulis bahagian pengurusan anda seperti pemilik perniagaan kecil yang sombong - naluri anda harus melayani anda dengan baik.