Cara Menghubungkan Headset Bluetooth Samsung ke Telefon Propel Samsung

Bagi pemilik perniagaan, sering berjaya bermaksud terus berhubung dengan perniagaan anda di mana sahaja anda berada atau apa yang anda lakukan. Menyambungkan alat dengar Bluetooth, yang menghantar dan menerima maklumat tanpa wayar, ke telefon Samsung Propel anda akan membolehkan anda bercakap di telefon tidak kira seberapa penuh tangan anda. Untuk menyambungkan kedua-dua peranti ini, anda harus melalui proses pengenalan yang disebut "berpasangan", yang membuat sambungan dan membuatnya sehingga kedua-dua peranti ini kemudiannya akan tersambung secara automatik apabila berada dalam jarak satu sama lain.

1

Cas Samsung Propel dan headset Bluetooth Samsung anda selama kira-kira sepuluh minit untuk memastikan kedua-duanya mempunyai hayat bateri yang mencukupi sepanjang proses pemasangan. Port pengecasan Propel berada di sebelah kanannya, sementara port pengecasan untuk kebanyakan alat dengar Samsung berada di hujung belakang peranti.

2

Geser suis kuasa pada alat dengar Bluetooth anda untuk menghidupkan peranti. Beberapa alat dengar Samsung Samsung mungkin mempunyai butang kuasa dan bukannya suis, dalam hal ini, tekan butang untuk menghidupkan alat dengar.

3

Tekan dan tahan butang "Talk" pada headset selama tiga saat. Apabila lampu penunjuk biru pada alat dengar bertukar menjadi biru pekat, lepaskan butang. Alat dengar anda kini akan berada dalam mod berpasangan selama tiga minit.

4

Tekan kekunci lembut di bawah "Menu" pada Samsung Propel anda. Tekan butang navigasi ke bawah sehingga anda menonjolkan pilihan "Tetapan", kemudian tekan butang tengah untuk meneruskan. Tatal ke bawah ke pilihan "Bluetooth" dan pilih.

5

Tatal ke "Peranti Saya" di menu Bluetooth Propel anda dan pilih. Pilih "Cari Peranti Baru" pada skrin seterusnya. Selepas beberapa saat, nama semua peranti Bluetooth yang berdekatan akan muncul di skrin anda. Tatal ke alat dengar Bluetooth Samsung anda, yang akan muncul sebagai nombor model untuk alat dengar khusus anda, dan pilih.

6

Masukkan empat angka nol ketika diminta memasukkan PIN. Tekan kekunci lembut di bawah "Pasangkan" untuk menyelesaikan proses pasangan dan sambungkan kedua-dua peranti.