Bagaimana Menjadi Vendor NFL Berlesen

Peminat NFL ingin mengenakan warna pasukan mereka sebelum menuju ke permainan, menjadikan barang dagangan NFL sebagai usaha perniagaan yang menguntungkan. Walau bagaimanapun, NFL mempunyai peraturan dan kelayakan pelesenan yang ketat untuk vendornya, dan sangat penting anda mematuhi peraturan ini dan memenuhi kelayakan ini untuk menjadi vendor berlesen. Sekiranya anda melakukannya, anda boleh mengeluarkan barangan berlesen NFL untuk dijual kepada pengedar.

1

Mendapat pengalaman pembuatan selama tiga tahun. NFL hanya memberikan lesen vendor kepada pengeluar, bukan orang tengah atau pengedar. Pengalaman pembuatan anda juga harus merangkumi pengalaman menyebarkan produk yang anda hasilkan.

2

Dapatkan minimum $ 100,000 untuk memenuhi jaminan royalti yang diperlukan oleh NFL. NFL menghendaki pengeluar berlesen membayar 100 peratus jaminan royalti setiap tahun. Pastikan penjualan tahunan anda dapat merangkumi jaminan $ 100,000 ini - dan idealnya melebihi jumlah itu sehingga anda dapat memperoleh keuntungan dari penjualan barang dagangan anda.

3

Dapatkan polisi tanggungjawab am komersial yang komprehensif. NFL mengharapkan vendor berlesennya memiliki polisi insurans ini, yang bernilai $ 3 juta setiap kejadian dan jumlah keseluruhan $ 6 juta.

4

Memohon pra kelayakan untuk menjadi vendor berlesen NFL. Lawati laman web NFL untuk mengakses aplikasi prakualifikasi, yang memerlukan maklumat terperinci mengenai organisasi, kewangan dan sejarah perniagaan anda. Bersama dengan aplikasi ini, tulis rancangan perniagaan dan cadangan yang memperincikan bagaimana anda merancang untuk menggunakan barangan NFL berlesen dalam perniagaan anda.

5

Kirimkan dokumentasi perniagaan lain dengan permohonan prakualifikasi anda. NFL memerlukan bakal vendor untuk menyerahkan penyata kewangan dan penyata cukai yang telah diaudit selama dua tahun, laporan tahunan dan rujukan kredit dari institusi kewangan.