Cara Memulakan Agensi Pekerjaan Temp Dari Rumah

Memulakan agensi temp adalah sesuatu yang boleh anda lakukan sendiri dari rumah anda. Kerana pekerja anda berada di lokasi pelanggan anda, anda tidak perlu melabur di pejabat - sekurang-kurangnya semasa anda memulakan perniagaan. Walau bagaimanapun, anda perlu meneliti syarat-syarat untuk menjalankan agensi sementara di komuniti anda. Undang-undang negeri berbeza-beza, dan tidak semua tempat tinggal sesuai untuk perniagaan dari rumah.

Memilih Struktur Perniagaan

Salah satu perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah menubuhkan struktur perniagaan, seperti hak milik tunggal, syarikat atau syarikat yang mempunyai tanggungjawab terhad. Kerana perniagaan anda mungkin bertanggungjawab atas kerosakan yang disebabkan oleh tindakan pekerja anda, memilih LLC atau syarikat mungkin merupakan jalan yang lebih bijak daripada pemilik tunggal kerana mereka memberikan perlindungan kepada pemilik. Walau bagaimanapun, anda harus berbincang dengan peguam mengenai struktur yang betul untuk perniagaan anda.

Undang-undang Umum, Lesen dan Izin

Hubungi bahagian perancang tempatan anda untuk memastikan anda dibenarkan menjalankan perniagaan dari kediaman anda. Sekiranya anda tinggal di sebuah kondo, sahkan bahawa kontrak anda membolehkan anda menjalankan perniagaan kecil dari rumah.

Agensi pekerjaan sementara memerlukan lesen dan izin yang sama dengan perniagaan lain, yang boleh berbeza-beza bergantung pada tempat anda tinggal. Ini biasanya merangkumi lesen cukai negeri dan permit perniagaan tempatan. Untuk mengurangkan cukai dari gaji pekerja, anda juga memerlukan Nombor Pengenalan Pekerjaan, yang boleh anda dapatkan secara dalam talian dari IRS.

Pampasan dan Ikatan Pekerja

Anda juga perlu melihat keperluan negeri untuk pampasan pekerja dan adakah syarikat anda dan pegawainya perlu diikat, yang bergantung kepada jenis pekerjaan temp yang mereka lakukan, seperti kerja pembinaan atau penjagaan kesihatan di rumah.

Undang-undang dan Lesen Khusus untuk Agensi Sementara

Pemerintah negeri dan daerah dapat memiliki persyaratan yang berbeda untuk agensi tempa daripada bisnis lain, dan undang-undang yang berbeza untuk berbagai jenis agensi. Oleh itu, anda perlu memutuskan model perniagaan anda dan kemudian menentukan bagaimana undang-undang di negeri anda berlaku untuk model tersebut.

Sebagai contoh, di New York City, anda mungkin memerlukan lesen Agensi Pekerjaan dari Jabatan Hal Ehwal Pengguna bandar sebelum menjual perkhidmatan anda. Walau bagaimanapun, lesen ini mungkin tidak diperlukan jika anda mengikat pekerja yang anda gunakan kepada syarikat lain dan mengeluarkannya borang W2 pada akhir tahun. Selain itu, anda mungkin tidak memerlukan lesen ini jika anda bekerja dengan jenis perkhidmatan tertentu, seperti perkhidmatan perkeranian atau bakat teater dan hanya mengenakan bayaran kepada syarikat dan bukan orang yang anda cari pekerjaan.

Di Massachusetts, terdapat keperluan yang berbeza untuk agensi yang mengenakan yuran pemohon pekerjaan dan yang hanya mengenakan yuran syarikat untuk mengisi kekosongan. Yang pertama, disebut sebagai agensi pekerjaan, mesti dilesenkan. Yang kedua, yang disebut agensi penempatan, tidak perlu dilesenkan, tetapi mereka mesti didaftarkan dengan Jabatan Standard Tenaga Kerja negeri.

Memulakan Perniagaan

Agensi pekerjaan sementara bergantung pada meletakkan antara penawaran dan permintaan. Oleh itu, anda mesti mencari pelanggan yang memerlukan pekerja dan - pada masa yang sama - pekerja yang memerlukan pekerjaan sambilan. Semasa memulakan, mungkin ada baiknya memilih kepakaran berdasarkan industri atau sektor pekerjaan tertentu, seperti perkhidmatan pembersihan, peruncitan atau pekerjaan perkeranian.

Kerana anda beroperasi dari rumah, anda tidak akan mendapat faedah meletakkan tanda besar di atas tingkap anda; anda perlu merancang anggaran iklan. Iklan surat khabar adalah tempat tradisional untuk memulakan, tetapi memiliki laman web dan mengembangkan kehadiran di laman web rangkaian sosial seperti LinkedIn dan Twitter jauh lebih murah. Lihat iklan di Craigslist, termasuk bahagian Jobs, Services, Gigs dan Resume, dan letakkan iklan anda sendiri secara tempatan untuk pekerja dan pelanggan perniagaan.

Akhirnya, pastikan pelanggan yang memerlukan pekerja tahu siapa anda. Singgah dan perkenalkan diri anda kepada pemilik dan pengurus perniagaan tempatan, bawa mereka makan tengah hari dan pastikan mereka mengambil kad perniagaan anda.