Bagaimana Saya Memisahkan Profil Facebook Saya Dari Halaman Perniagaan Saya

Apabila anda membuka halaman laman web Facebook untuk perniagaan anda, anda membezakan perniagaan daripada profil Facebook peribadi anda. Walaupun banyak pemilik perniagaan akan menggabungkan kedua-duanya, ada alasan untuk memisahkan jawatan perniagaan dan peribadi. Anda boleh membuat halaman perniagaan berasingan yang bukan halaman profil peribadi anda, tetapi anda perlu membuka halaman perniagaan dari profil peribadi. Walau bagaimanapun, anda dapat mengelakkan orang melihat bahawa anda adalah pentadbir profil perniagaan.

Buka Laman Web Facebook

Buka Facebook dan log masuk ke profil peribadi anda. Di sudut paling kanan sepanduk dek atas, ada menu drop-down yang ditandai dengan segitiga yang menunjuk ke bawah. Klik itu dan cari pilihan Buat Halaman. Ikuti panduan untuk membuat halaman perniagaan. Templat Facebook meminta anda mengkategorikan perniagaan anda. Ikut arahan. Masukkan sebanyak mungkin maklumat untuk perniagaan anda termasuk nama, alamat dan nombor telefon beserta maklumat hubungan digital seperti laman web dan alamat e-mel. Anda juga akan diminta untuk menggunakan nama pengguna, yang menjadi cara orang mencari perniagaan anda. Contohnya, restoran makanan laut mungkin menggunakan @bestseafoodflorida tetapi kebanyakan orang akan menggunakan nama perniagaan jika ada. Petunjuk akan memberitahu anda jika pilihan anda sudah diambil.

Sebaik sahaja anda memasukkan maklumat profil perniagaan asas, klik butang biru Bermula. Halaman anda akan tertera di skrin. Ini akan menjadi halaman asas tanpa gambar, maklumat atau catatan. Pilih ikon kamera di sepanduk untuk memuat naik foto sepanduk seperti logo atau gambar bahagian depan kedai anda. Simpan dan klik ikon kamera dalam gambar profil di dalam sepanduk. Letakkan ikon, logo atau grafik lain yang terkenal di sini. Cuba simpan gambar yang berbeza untuk kontras. Lengkapkan bahagian Tentang Kami untuk memberitahu orang tentang anda. Anda boleh menambahkan butang Hubungi Kami atau butang Dapatkan Petikan ke halaman di menu atas. Ini memudahkan orang menghubungi anda. Bersedia untuk menghantar dan melibatkan diri.

Pemisahan Lengkap Dari Profil

Buat akaun Pengurus Perniagaan di Facebook untuk menyimpan semua catatan dari pentadbiran halaman perniagaan anda ke halaman perniagaan anda. Tidak memisahkan profil boleh menimbulkan kekeliruan mengenai sama ada anda menerbitkan jawatan seperti anda secara peribadi atau perniagaan. Pengurus Perniagaan membetulkannya. Pengurus Perniagaan adalah ruang tengah untuk menguruskan satu atau lebih profil perniagaan di Facebook. Ini adalah alat percuma di platform Facebook yang tidak hanya membenarkan anda berpisah tetapi membolehkan ahli pasukan, rakan kongsi atau vendor menjadi pentadbir, menjalankan iklan dan mengekalkan analisis mengenai kejayaan halaman.

Lawati business.facebook.com dan pilih Siapkan Akaun Anda. Ikuti arahan yang meminta nama perniagaan dan e-mel perniagaan. Halaman mengalihkan sehingga anda dapat memasukkan maklumat profil perniagaan. Anda boleh mengurus halaman, akaun iklan dan orang dalam pasukan anda dari halaman ini.

Pertimbangan Mengenai Pemisahan

Walaupun banyak pemilik perniagaan secara aktif memasarkan dari halaman peribadinya, terdapat pelbagai alasan untuk memastikan hubungan itu tetap peribadi. Beberapa industri seperti perkhidmatan kewangan sangat terkawal dan mungkin mempunyai masalah pematuhan yang memerlukan halaman perniagaan tidak berkaitan dengan profil peribadi. Terdapat keadaan lain di mana pemilik perniagaan mungkin tidak mahu mencampuradukkan acara keluarga dengan jenis perniagaan orang dewasa. Apa pun alasannya, setiap pemilik perniagaan harus mempertimbangkan kebaikan dan keburukan dalam memisahkan profil perniagaan dan peribadi.

Amaran

Jangan tergoda untuk membuat profil peribadi palsu untuk membuat halaman perniagaan baru dalam usaha menjauhkannya. Facebook telah mengambil tindakan buruk terhadap profil palsu akibat peristiwa politik baru-baru ini.