Syarat untuk Membuka Kedai Pakaian

Sama ada mereka sedang menjalani wawancara, berhenti di gim atau menghadiri acara amal, pengguna bergantung pada pakaian untuk mengenakannya untuk acara dan aktiviti dalam kehidupan seharian mereka. Sekiranya anda mempunyai minat terhadap pakaian dan aksesori, pengalaman dalam penjualan runcit dan keinginan untuk menjadi usahawan, anda mungkin dapat memulakan kedai pakaian dalam talian atau batu bata, jika anda melakukannya dengan cara yang betul.

Pasaran sasaran

Sebelum menamakan kedai anda, tentukan inventori atau pilih lokasi, kenal pasti pasaran sasaran yang ingin anda jangkau. Kedai pakaian anda boleh menawarkan pakaian untuk remaja, wanita berkerjaya, bayi atau atlet. Pertimbangkan pengetahuan, pengalaman dan minat anda semasa anda memilih pasaran sasaran anda. Muncul dengan nama perniagaan yang mungkin sesuai dengan pasaran yang ingin anda layani.

Lesen dan Permit

Sama ada anda membuka kedai dalam talian atau batu bata, anda mesti mempunyai lesen dan izin yang sesuai di negara anda. Di kawasan Houston, mulakan dengan mengunjungi Pejabat Kerani Harris County untuk memilih dan mendaftarkan nama "berniaga sebagai" untuk perniagaan pakaian anda. Dapatkan "Permit Pajak Penjualan dan Penggunaan Texas" dari pejabat pengawal, supaya anda dapat menjual pakaian di kedai atau di laman web anda.

Lokasi

Oleh kerana pengguna semakin gemar membeli-belah dalam talian, pengusaha tidak terhad hanya memiliki kedai pakaian batu bata. Tentukan sama ada anda mahu mengendalikan kedai dalam talian, atau pilih lokasi di kawasan geografi yang padat dengan anggota pasaran sasaran anda. Sekiranya anda memilih kedai dalam talian, beli domain laman web dan pakej hosting dari syarikat seperti Go Daddy, Blue Host atau Yahoo !. Sekiranya anda memutuskan lokasi batu bata, carilah ejen harta tanah untuk membantu anda semasa anda mencari lokasi komersial.

Bekalan dan Peralatan

Anda memerlukan bekalan dan peralatan untuk menjalankan kedai pakaian anda, terutamanya jika kedai anda mempunyai lokasi fizikal. Anda memerlukan unit rak, rak pakaian, penyangkut baju, unit simpanan, cermin, tempat duduk, langsir dan hiasan serta aksesori yang sesuai dengan tema kedai pakaian anda. Beli mesin daftar tunai dan mesin pemprosesan kad kredit untuk memproses pembayaran pelanggan.

Pakaian

Kedai pakaian tidak lengkap jika tidak dipenuhi dengan pakaian yang memenuhi citarasa dan citarasa pasaran sasaran anda. Kenal pasti pereka dan pengedar pakaian yang menjual barang yang sesuai dengan anggaran anda dan yang akan menarik minat bakal pelanggan anda, dengan menghadiri pameran perdagangan dan bilik pameran. Beli pelbagai ukuran, cari gaya, corak dan warna yang popular untuk musim ini. Pantau seberapa baik penjualan barang, jadi anda tahu jenis pakaian apa yang akan dibeli pada musim akan datang.

Kakitangan jualan

Kakitangan jualan yang mahir dapat membantu pelanggan anda mencari potongan pakaian yang kelihatan sesuai dengan jenis badan mereka. Ambil orang yang mempunyai pengalaman dalam penjualan runcit dan yang mempunyai kemampuan untuk menjalin hubungan dengan pelanggan.

Rancangan Pemasaran

Perlu ada rancangan pemasaran yang menguraikan strategi dan taktik untuk mempromosikan kedai pakaian anda kepada pelanggan sasaran anda. Sertakan kedua-dua taktik luar talian iklan dalam talian, yang mungkin termasuk menulis dan menyebarkan siaran akhbar mengenai pembukaan kedai anda, meletakkan iklan di blog fesyen dan laman web dan di majalah. Teliti pembaca majalah dan laman web untuk memastikan yang sesuai dengan pasaran sasaran anda. Gunakan media sosial untuk berinteraksi dengan pelanggan dan mempromosikan penjualan dan kedatangan baru.