Cara Mengedit Maklumat Wi-Fi My CenturyLink

Anda boleh mengedit maklumat Wi-Fi CenturyLink menggunakan alat pentadbiran untuk penghala anda. CenturyLink menyokong pelbagai penghala wayarles, jadi tugas pertama adalah menentukan jenama dan nombor model unit anda. Anda boleh mendapatkan maklumat ini pada label yang terletak di bahagian bawah atau sisi unit. Setelah anda mempunyai data dari label, buka laman sokongan CenturyLink (pautan di Sumber), kemudian klik pautan yang sesuai dengan nombor model modem anda. Kaji arahan untuk menukar tetapan rangkaian wayarles untuk penghala anda.

Antara Muka Pentadbiran Router

Gunakan penyemak imbas Web untuk membuka antara muka pentadbiran untuk penyemak imbas CenturyLink anda. Ketik alamat IP yang ditunjukkan dalam arahan sokongan CenturyLink untuk peranti anda ke bar alamat, dan kemudian tekan "Enter." Alamat IP yang digunakan untuk mengakses alat ini bergantung pada jenama dan model penghala anda. Contohnya, Westell 7500 menggunakan //192.168.1.1 atau //10.0.0.1. Untuk Motorola 3347, gunakan //192.168.0.1.

Ketik nama pengguna dan kata laluan pentadbir untuk penghala anda, apabila diminta, untuk log masuk ke alat. Skrin utama alat penghala dibuka. Klik "Persediaan Tanpa Wayar" atau "Persediaan Asas", bergantung pada jenama dan model unit, dari sini, anda boleh membuat perubahan pada penyediaan rangkaian wayarles anda.