Cara Memulakan Kelab Tarian Remaja

Biarkan remaja menggunakan alur mereka semasa anda mengumpulkan keuntungan semasa anda memulakan kelab tarian remaja. Dengan kelab remaja, anda tidak memerlukan lesen untuk menghidangkan alkohol; ini mengurangkan potensi masalah yang diilhami minuman keras. Tetapkan umur minimum dan maksimum untuk kelab anda. Contohnya, minimum mungkin 14 dan maksimum 19. Anda boleh memeriksa usia sekolah dengan izin menyelam, lesen dan kad pengenalan sekolah. Sebilangan besar remaja mempunyai sekurang-kurangnya satu pengenal usia ini. Dapatkan tempat remaja di komuniti anda dengan mendapatkan modal, mencari lokasi, mendapatkan lesen perniagaan, mengambil pekerja dan iklan.

1

Dapatkan dana untuk kos permulaan anda. Tentukan berapa banyak yang anda perlukan untuk penyewaan lokasi, bekalan, kakitangan dan pemasaran. Tentukan sama ada anda perlu memohon pinjaman perniagaan kecil, bekerjasama dengan pelabur atau menggunakan kaedah lain untuk mengumpulkan modal. Buat rancangan perniagaan untuk mempersiapkan usaha anda dengan betul. Dapatkan maklumat mengenai cara menulis rancangan anda dari Small

Pentadbiran Perniagaan (sba.gov).

2

Cari ruang untuk disewa. Cari lokasi dengan pengezonan yang betul dan ruang yang luas untuk menari. Anda semestinya memerlukan sistem bunyi berkualiti yang mungkin anda perlukan sekiranya kemudahan tersebut tidak dilengkapi dengan sistem bunyi. Anda menjimatkan wang dari segi hiasan kerana kelab remaja biasanya tidak begitu rumit seperti tempat malam yang lain. Anda juga memerlukan kawasan untuk remaja membeli barang seperti air botol, soda dan makanan ringan. Sewa lokasi dengan panggangan jika anda ingin menghidangkan makanan panas. Dapatkan lesen untuk perkhidmatan makanan jenis ini.

3

Temuduga calon untuk kedudukan joki cakera untuk kelab anda. DJ harus berpengetahuan mengenai aliran muzik dan tarian remaja semasa, memiliki peralatannya sendiri, berpatutan dengan anggaran anda dan mempunyai keperibadian keluar yang menarik. The American Disc Jockey Association mengesyorkan meminta DJ berpotensi jika mereka menerima permintaan, jika mereka mempunyai insurans dan jika mereka bersedia menandatangani kontrak bertulis.

4

Tetapkan hari dan jam kelab anda akan dibuka. Malam hujung minggu adalah yang paling popular untuk acara tarian kerana jadual sekolah, tetapi hari-hari lain mungkin dapat dilaksanakan juga terutama jika waktu berakhir lebih awal.

5

Ambil kakitangan jika perlu. Anda memerlukan orang pintu untuk mengambil bayaran masuk, anggota keselamatan, pelayan dan kru pembersihan. Kemungkinan anda akan mendapati diri anda dan pekerja lain menjalankan pelbagai peranan terutama pada minggu-minggu awal operasi.

6

Dapatkan berita mengenai kelab remaja baru anda. Melabur dalam beberapa ratus selebaran untuk keluar di mana remaja berkumpul termasuk acara sukan, pusat komuniti dan pusat membeli-belah. Tanyakan apakah anda boleh menghantar brosur di kedai serbaneka dan lokasi lain untuk memasarkan perniagaan kecil anda. Juga, kunjungi gelanggang luncur, arena tag laser, tempat golf mini dan restoran berorientasi remaja. Tanyakan kepada pihak pengurusan di tempat-tempat ini jika anda boleh membuat pengumuman dan menyampaikan maklumat mengenai kelab anda. Juga, gunakan Internet untuk memasarkan kepada remaja. Tarik mereka ke perniagaan anda dengan laman web yang menampilkan pertandingan untuk memenangi tiket konsert dan promosi lain yang serupa yang akan menarik perhatian mereka. Cara lain dalam talian untuk menarik perhatian adalah dengan menulis blog yang menerangkan tempat malam anda dan kejadiannya secara terperinci dan pautan ke acara remaja popular lain di kawasan anda.Gunakan juga laman rangkaian sosial.