Cara Melepaskan Kata Laluan di iPad Saya

Kod laluan adalah seperti pengawal yang anda letakkan di iPad untuk melindungi kandungan sensitifnya dari mata kasar. Anda juga dapat menggunakannya untuk melindungi sekatan yang telah anda laksanakan pada iPad bersama untuk mengekang keterlihatan, kandungan dan penggunaan aplikasi tertentu. Sekiranya memasukkan kata laluan untuk menggunakan iPad anda mengganggu, atau anda tidak lagi berkongsi peranti dengan orang lain, anda boleh mematikan perlindungan kod laluan dengan mudah.

Nyahaktifkan Kod Laluan Buka Kunci

Ketuk "Tetapan", diikuti dengan "Umum" dan "Kunci Laluan." Masukkan kod laluan anda di skrin yang muncul. Sentuh "Matikan Kod Laluan" dan masukkan semula kod laluan anda untuk menyahaktifkan tetapan. Sejauh ini, iPad anda tidak memerlukan kod laluan sebelum membuka kunci, membangkitkan atau menggunakannya. Pertimbangkan untuk mengaktifkan semula kod laluan semasa bepergian dengannya untuk perlindungan tambahan.

Lumpuhkan Kod Laluan Sekatan

Sentuh "Tetapan", diikuti dengan "Sekatan". Di skrin pop timbul, masukkan kod laluan yang sedang berkuat kuasa. Ketik "Lumpuhkan Sekatan" dan kemudian masukkan semula kod laluan. Skrin Sekatan Anda tidak lagi dilindungi kata laluan atau responsif terhadap sebarang usaha untuk mengekang atau mengubah ketersediaan, kandungan, privasi dan tingkah laku pelbagai aplikasi dan tetapan. Perhatikan bahawa semua konfigurasi sebelumnya akan hilang.