Cara Menghapus Kegemaran pada iPad

Kegemaran yang anda buat di iPad berfungsi sebagai jalan pintas yang menjimatkan masa; dan aplikasi yang berbeza membolehkan anda membuatnya hampir dengan mudah. Tetapi dengan berlalunya masa, kenalan dan laman web kegemaran boleh kehilangan daya tarikan atau kegunaannya. Anda boleh menghapusnya dengan mudah, terutamanya dalam tiga aplikasi yang dipasang pada peranti anda.

Safari

Sentuh "Safari", diikuti dengan ikon Penanda Halaman. Tab kiri menyimpan penanda buku kegemaran anda, dan mungkin folder bernama "Favorites" yang sebelumnya anda pilih dalam tetapan aplikasi Safari anda. Ketuk tab atau folder untuk memaparkan kandungannya. Seterusnya, sentuh "Edit" diikuti dengan bulatan merah di sebelah penanda halaman yang ingin anda alih keluar. Kemudian, ketik "Padam" untuk menyelesaikan tugas.

Waktu Wajah

Ketuk "FaceTime", diikuti dengan "Favorites". Senarai kenalan kegemaran anda semasa dipaparkan di sebelah kanan skrin - tatal ke dalamnya untuk mencari nama yang ingin anda alih keluar. Leret ke kiri atas nama dan ketuk label "Padam" berwarna merah yang muncul. Orang itu hilang dari senarai.

Mel

Sentuh aplikasi "Mel". Seterusnya, ketik simbol "i" di sebelah VIP. Senarai memaparkan kenalan yang sebelumnya anda nyatakan sebagai penting atau kegemaran. Leret ke kiri ke atas nama yang ingin anda alih keluar. Sebagai alternatif, ketuk "Edit", diikuti dengan bulatan merah di sebelah nama kenalan. Ketuk label "Padam" berwarna merah yang muncul untuk mengeluarkan kenalan dari senarai.