Bagaimana Rangkaian ACN Berfungsi?

Rangkaian Komunikasi Amerika, lebih dikenali sebagai ACN, adalah contoh utama syarikat pemasaran pelbagai peringkat. Dengan sejarah yang wujud sejak tahun 1993, pada tahun 2011, syarikat ini melaporkan pendapatan tahunan sekitar $ 500 juta dan beroperasi di 23 negara, termasuk Amerika Syarikat. Perkhidmatan yang disediakan syarikat merangkumi perkhidmatan Internet, tanpa wayar, TV satelit dan telefon, terutamanya melalui ejen penjualan bebas yang bekerja secara komisen.

Pengenalan

Pemasaran pelbagai peringkat (MLM), juga disebut sebagai pemasaran jaringan, bukan strategi penjualan baru atau strategi khusus untuk ACN. Pemasaran MLM bermula dengan satu ejen penjualan bebas yang tugasnya adalah menjual produk syarikat dan merekrut ejen tambahan. Sebagai gantinya, ejen penjualan yang anda rekrut juga memikul tanggungjawab untuk merekrut orang lain, mengakibatkan berlapis-lapis dan aliran ejen merekrut ejen yang tidak pernah habis. Pampasan selalu dalam bentuk komisen - satu untuk penjualan produk dan satu untuk menandatangani ejen penjualan. Peluang untuk mendapatkan wang tambahan datang dari komisen dari jumlah penjualan ejen yang anda rekrut.

Yuran dan Opsyen

Walaupun tidak semua syarikat MLM menghendaki anda "membeli", ACN tidak. Anda mempunyai pilihan untuk membayar yuran permulaan $ 99 dan memasuki syarikat sebagai wakil pelanggan atau membayar $ 499 dan masuk sebagai pelatih pasukan. Perbezaan antara keduanya terletak pada harapan dan peluang untuk maju. Sekiranya anda masuk sebagai wakil pelanggan, anda memilih untuk tidak mengikut jangkaan pengambilan pekerja, dan sebaliknya hanya menumpukan perhatian untuk mendapatkan wang dengan menjual produk telekomunikasi. Sebaliknya, masuk sebagai pelatih pasukan membawa harapan dan peluang yang besar untuk memperoleh pendapatan yang jauh lebih tinggi.

Peluang Kemajuan

Masuk sebagai pelatih berpasukan memberi peluang untuk kemajuan dalam syarikat mengikut jumlah produk yang anda jual dan ejen yang anda rekrut. Tahap termasuk Pelatih Pasukan Eksekutif, Penyelaras Pasukan dan Naib Presiden Daerah. Setiap tahap berturut-turut memerlukan memperoleh dan mengekalkan bilangan pelanggan tertentu dan merekrut sejumlah agen baru yang sendiri mengekalkan jumlah pelanggan tertentu. Sebagai contoh, untuk mencapai tahap Pelatih Pasukan Eksekutif, anda mesti mempunyai senarai 20 pelanggan dan merekrut sekurang-kurangnya tiga ejen Jurulatih Pasukan yang sendiri mengekalkan senarai enam hingga lapan pelanggan, bergantung pada jenis produk yang mereka beli.

Pampasan

Pampasan asas adalah peratusan jumlah bil bulanan. Mulai tahun 2011, pampasan bermula pada dua peratus dan boleh mencapai setinggi lapan peratus dari jumlah keseluruhan bil bulanan pelanggan anda. Sebagai contoh, jika jumlah penagihan untuk semua pelanggan anda adalah $ 10,000, anda memperoleh tujuh peratus atau komisen $ 700 setiap bulan. Bergantung pada jumlah ejen yang anda rekrut, anda juga dapat memperoleh antara ¼ hingga enam peratus dari jumlah bil bulanan pelanggan mereka. Akhirnya, anda boleh memperoleh bonus bulanan dari $ 90 hingga $ 275 apabila ejen baru yang anda rekrut membina senarai enam hingga lapan pelanggan dalam masa 30 hari setelah menjadi ejen.