Mengapa Menyandarkan iPhone Anda Perlu Lama?

Menyegerakkan iPhone anda dengan iTunes boleh dilakukan dengan cepat. Sekiranya anda menyimpan banyak pada peranti anda, penantian dapat meningkat. Mengubah jenis atau kuantiti fail yang anda sandarkan dapat menjimatkan banyak masa di komputer menunggu penyegerakan selesai.

Ringkasan

ITunes Apple menyandarkan iPhone anda setiap kali anda menyegerakkan. Sandaran menghalang kehilangan data dan dapat memulihkan peranti anda hampir dengan keadaan sebelumnya setelah berlaku kerosakan. Antara item yang menjadi sandaran arkib adalah kenalan, data aplikasi, tetapan dan pilihan, kalendar, sejarah panggilan, mesej, foto gulungan kamera, nota, carian terkini, dan memo suara. Sebilangan fail yang disandarkan boleh menjadi sangat besar.

Sandaran Kali Pertama

Sandaran awal mana-mana peranti baru akan memakan masa lebih lama daripada sandaran masa depan. ITunes mesti membina fail pangkalan data untuk pertama kalinya, proses yang mungkin memerlukan beberapa minit. Sandaran masa depan akan memakan masa lebih sedikit selagi tidak ada sejumlah besar data baru yang perlu ditambahkan ke fail sandaran.

Gulung Kamera

Sandaran iPhone yang perlahan biasanya berkaitan dengan sebilangan besar foto dalam Roll Camera peranti, kata Apple. Setiap gambar berukuran beberapa megabait, dan bersama-sama beratus-ratus atau ribuan foto ini akan memperlambat pencadangan dengan ketara. Import foto ke komputer anda dan hapus dari peranti. Bukan sahaja cadangan akan dipercepat, tetapi juga anda akan mendapat sejumlah besar ruang simpanan.

Fail Besar

Foto bukan satu-satunya jenis maklumat sandaran yang boleh menyebabkan sandaran iPhone terlalu lama. Memo suara membuat fail besar seperti sebilangan besar nota dalam aplikasi Catatan. Fail gambar dan video dalam pesan multimedia di aplikasi Pesan juga disandarkan, dan ini juga dapat menambahkan waktu sandaran tambahan. Padamkan jenis fail ini setelah anda tidak memerlukannya lagi.