Cara Memuat turun Fail Audio Dari Tumblr di Google Chrome

Tumblr adalah gabungan rangkaian sosial dan platform blog. Salah satu ciri laman web ini membolehkan pengguna menyiarkan fail audio di laman web mereka menggunakan sambungan Tumblr. Ini memungkinkan lagu dimainkan, tetapi tidak termasuk pilihan muat turun asli. Menggunakan pelanjutan, seperti TumTaster untuk Chrome, membolehkan anda memuat turun fail dari penyemak imbas Web anda dan menyimpannya di komputer tempatan. Ini membolehkan anda mendengar fail di luar talian atau membagikannya dengan pekerja anda tanpa melalui laman web Tumblr.

Tambahkan Sambungan TumTaster

1

Navigasi ke kedai Web Google Chrome menggunakan penyemak imbas Chrome anda.

2

Ketik "tumtaster" di bar carian di sebelah kanan atas skrin.

3

Klik butang "Tambahkan ke Chrome" yang muncul di sebelah pilihan TumTaster dalam hasilnya.

4

Klik pada butang "Tambah" di tetingkap pengesahan yang muncul, kemudian mulakan semula penyemak imbas anda apabila pelanjutan dipasang.

Muat turun Fail Audio

1

Navigasi ke halaman Tumblr yang berisi fail audio yang ingin anda muat turun menggunakan penyemak imbas Google Chrome. Sekarang harus ada pautan "Klik untuk Muat turun" pada fail audio.

2

Klik kanan pada pautan "Klik untuk Muat turun" dan pilih pilihan "Simpan Sebagai".

3

Pilih folder di mana anda ingin menyimpan fail dari penyemak imbas fail, ketik nama yang dapat dikenali untuk fail di kotak teks "Nama" dan klik pada butang "Simpan". Muzik sekarang boleh dibuka di pemain media pilihan komputer anda.