Cara Menyekat Arah Isyarat Wi-Fi

Apabila keselamatan rangkaian adalah yang terpenting, seperti dalam perniagaan dan penyediaan pejabat, ada baiknya membatasi rangkaian Wi-Fi anda hanya pada area yang diperlukan. Isyarat Wi-Fi beroperasi di atas gelombang radio, yang sangat sensitif terhadap gangguan dari objek logam. Penghalang logam yang ditempatkan secara strategik - seperti yang terbuat dari kerajang timah - akan sepenuhnya mencerminkan semua isyarat Wi-Fi yang dihadapinya ke arah yang bertentangan.

1

Ambil sekeping kadbod tiga kali ganda yang kukuh dan buka kedua-dua sisi yang dilipat sehingga ia adalah bahagian yang diluaskan dan rata. Letakkannya di atas meja atau kawasan lain di mana anda mempunyai ruang untuk mengerjakannya.

2

Sapukan kadbod atau gam pembuatan secara merata di bahagian atas permukaan dalaman kadbod. Anda memerlukan beberapa helai kertas timah untuk menutup seluruh bahagian dalam kadbod. Untuk mengelakkan kekacauan, aplikasi gam pertama harus sama tinggi dengan jalur kerajang timah.

3

Tarik sehelai kerajang timah dari gulungannya - pastikan cukup panjang untuk menutup lebar kadbod - dan sapukan pada bahagian kadbod yang dilekatkan. Sekiranya lebih lama daripada yang anda perlukan, lipat tepi kerajang timah di sekitar tepi kadbod.

4

Ulangi dua langkah sebelumnya sehingga seluruh bahagian dalam kadbod ditutup dengan kerajang timah. Sebaik sahaja lem kering (lihat bekas lem untuk menentukan masa pengeringan) penghalang Wi-Fi anda sudah siap digunakan. Tetapkan antara penghala wayarles anda dan arah dari mana anda mahu isyarat disekat.