Mengapa Iklan begitu Penting untuk Perniagaan?

Sejak Mesir Kuno, iklan telah menjadi tujuan penting dalam dunia perniagaan dengan membolehkan penjual bersaing secara efektif antara satu sama lain untuk perhatian pembeli. Sama ada barang dan perkhidmatan yang disediakan oleh syarikat anda adalah keperluan, kemewahan atau sedikit kepura-puraan, anda tidak boleh bergantung pada pengumuman satu kali atau percakapan dari mulut ke mulut untuk mengekalkan aliran pelanggan yang berterusan. Komitmen yang kuat untuk pengiklanan adalah sebagai tindakan bertindak luaran dan juga peneguhan dalaman untuk pasukan penjualan anda.

Petua

Pengiklanan memenuhi tujuan penting dengan membolehkan penjual bersaing secara efektif antara satu sama lain untuk perhatian pembeli.

Promosi Produk dan Perkhidmatan

Objektif utama pengiklanan adalah untuk memberitahu bahawa anda mempunyai sesuatu yang menarik untuk ditawarkan, kata George Felton, pengarang "Iklan: Konsep dan Salinan." Ini boleh menjadi apa-apa dari acara hiburan yang akan anda promosikan, barisan produk baru yang anda jual, kempen politik yang anda kelola, pengembangan platform perkhidmatan yang ada atau secara rasmi melepak perniagaan untuk perniagaan pertama anda. Sama ada promosi anda berbentuk iklan cetak, iklan, papan iklan atau papan iklan, kandungannya mematuhi peraturan kewartawanan dengan mengenal pasti siapa, apa, kapan, di mana dan mengapa.

Menciptakan Kesedaran Pelanggan

Pengiklanan membantu meningkatkan kesedaran demografi sasaran anda mengenai masalah yang mungkin tidak mereka kenal serta mendidik mereka mengenai manfaat berkaitan produk atau perkhidmatan anda. Contoh yang popular ialah industri penjagaan kesihatan. Sekiranya, misalnya, pengguna menonton iklan televisyen di mana seseorang menggambarkan kesakitan dan kesakitan yang serupa dengan yang dialami oleh penonton, iklan itu tidak hanya mengenal pasti kemungkinan penyebabnya tetapi menyarankan pilihan ubat atau pilihan rawatan untuk dibincangkan dengan doktornya.

Perbandingan dengan Pesaing

Iklan mengundang khalayak sasaran anda untuk menilai bagaimana produk atau perkhidmatan anda bersaing dengan pesaing anda, kata Gerard Tellis, pengarang "Iklan Berkesan: Memahami Kapan, Bagaimana, dan Mengapa Iklan Berfungsi." Demonstrasi produk pembersih rumah tangga adalah contoh yang baik kerana ia memberikan bukti visual yang menarik tentang produk mana yang melakukan pekerjaan yang lebih cepat dan lebih berkesan untuk mengatasi noda degil. Iklan politik adalah satu lagi contoh bagaimana pengiklanan melayani perbandingan berdampingan dengan kelayakan calon dan catatan suara bagi pembaca dan penonton untuk membuat pilihan tepat pada pemilihan.

Pengekalan Pelanggan Sedia Ada

Kempen pengiklanan yang berterusan adalah penting untuk mengingatkan pelanggan anda yang ada bahawa anda masih ada, kata Kenneth Roman dan Jane Maas, pengarang "Cara Beriklan". Dalam ekonomi yang bermasalah di mana begitu banyak kedai, restoran dan syarikat keluar dari perniagaan, mengekalkan kehadiran yang kuat melalui iklan biasa, brosur, poskad, acara dan laman web yang dinamis sangat berharga untuk hubungan jangka panjang. Ini juga berfungsi untuk menarik pelanggan baru yang mungkin tidak memerlukan produk atau perkhidmatan anda ketika anda mula-mula dibuka tetapi kini gembira kerana kenangan mereka berlari.

Meningkatkan Moral Pekerja

Apabila orang bertanya kepada pekerja anda di mana mereka bekerja, yang terakhir mungkin akan merasa lebih baik mengenai pekerjaan mereka jika reaksi terhadap jawapan mereka adalah, "Wow! Saya telah mendengar banyak perkara hebat mengenai kedai itu" dan bukannya "Tidak, tidak pernah mendengarnya "atau" Oh, apakah mereka masih ada? " Melabur dalam rancangan pengiklanan menjadikan perniagaan anda menjadi bahagian aktif perbendaharaan kata perbualan dan kegembiraan masyarakat. Ini seterusnya memberi rasa bangga dan kepemilikan emosional kepada pekerja anda dalam syarikat yang menimbulkan perasaan positif dan pengiktirafan nama.