Cara Membuat Nada Dering Video untuk iPhone

Sekiranya anda menggunakan nada dering yang sama untuk semua kenalan anda, anda tidak tahu siapa yang memanggil atau menghantar pesanan sehingga anda melihat paparan di telefon anda. IPhone membolehkan anda menetapkan nada dering audio ke kenalan anda sehingga anda dapat menentukan identiti pemanggil dengan cepat dari muzik yang dimainkan oleh peranti semasa menerima panggilan. Aplikasi penukaran video komputer membolehkan anda membuat klip video yang dapat anda tetapkan ke pelbagai kenalan dan menjadikan panggilan dan mesej masuk lebih menghiburkan.

Xilisoft

1

Navigasi ke laman web Xilisoft dan muat turun versi percubaan Xilisoft Video Converter (pautan di Sumber). Simpan fail persediaan Penukar Video Xilisoft ke komputer anda.

2

Tekan "Windows-E" dan kemudian klik "Muat turun" di tetingkap File Explorer. Klik dua kali fail persediaan Xilisoft Video Converter, dan kemudian ikuti arahan untuk memasang program. Mulakan semula PC jika diminta.

3

Lancarkan Xilisoft Video Converter, dan kemudian klik butang "Tambah" pada bar alat. Klik "Tambah Fail" pada menu drop-down, dan kemudian semak fail video pada cakera keras anda yang ingin anda gunakan sebagai nada dering video untuk iPhone. Sorot nama fail video, dan kemudian klik "Buka."

4

Klik butang "Profil", dan kemudian pilih "iPhone." Pilih tetapan "MPEG-4 (480x320) (*. MP4)".

5

Klik ikon "Klip (gunting)" pada bar alat, dan kemudian pilih bahagian klip video 30 saat untuk digunakan sebagai nada dering menggunakan butang navigasi di tetingkap klip. Aktifkan pilihan "Segmen Keluaran sebagai Keseluruhan", dan kemudian klik "Terapkan."

6

Klik butang "Convert" pada bar alat, dan kemudian pilih folder untuk menyimpan fail nada dering video iPhone baru. Masukkan nama deskriptif untuk nada dering video baru. Klik butang "Convert" untuk menukar bahagian terpilih dari klip asal dan menyimpannya sebagai fail MP4 yang serasi dengan iPhone.

Aimersoft

1

Buka penyemak imbas Web anda, dan kemudian arahkan ke laman web Aimersoft (pautan dalam Sumber). Muat turun versi percubaan Aimersoft Video Converter dan simpan ke komputer anda.

2

Buka File Explorer ("Windows-E") klik "Muat turun" dan kemudian klik dua kali fail pemasangan Aimersoft Video Converter. Ikuti arahan untuk memasang Aimersoft Video Converter, dan kemudian mulakan semula PC jika diminta.

3

Lancarkan Aimersoft Video Converter di komputer. Klik butang "Tambah Fail", dan kemudian arahkan ke folder yang mengandungi video yang ingin anda ubah untuk digunakan sebagai nada dering video iPhone. Pilih fail yang ingin anda ubah dan klik "Tambah."

4

Klik pautan "Format Output", dan kemudian pilih "iPhone." Pilih folder untuk menyimpan fail video iPhone yang ditukar, masukkan nama deskriptif dan kemudian klik butang "Convert". Tunggu beberapa minit untuk Aimersoft Video Converter untuk menukar video asal ke format MP4 yang diperlukan untuk digunakan pada iPhone.

Penukar Video Miro

1

Navigasi ke laman web Miro Video Converter (pautan di Sumber). Muat turun versi terbaru Miro Video Converter dan simpan ke komputer anda.

2

Tekan "Window-E," klik "Downloads" di panel navigasi File Explorer dan kemudian klik dua kali fail persediaan Miro Video Converter. Terima perjanjian lesen, dan kemudian ikuti baki petunjuk di skrin untuk memasang program penukaran. Mulakan semula komputer anda jika diminta.

3

Lancarkan Miro Video Converter pada PC anda. Gunakan tetikus anda untuk menyeret Miro Video Converter ke sisi skrin paparan anda, dan kemudian tekan "Windows-E" untuk membuka File Explorer.

4

Buka folder yang mengandungi video yang ingin anda ubah untuk digunakan sebagai nada dering pada iPhone anda. Klik dan tahan fail video yang diinginkan, dan kemudian seret ke tetingkap Miro Video Converter.

5

Klik senarai drop-down "Apple", dan kemudian pilih "iPhone," "iPhone 4" atau "iPhone 5" bergantung pada versi iOS anda. Klik butang "Convert to iPhone", dan kemudian tunggu beberapa minit untuk aplikasi Miro Video Converter menutupi video dan menyimpannya di folder "Miro Video Converter" di perpustakaan "Video".